Ελπίδα Ζακύνθου μέσω FIFA

Ραγδαίες εξελίξεις μέσω FIFA για την ομάδα του Ιονίου, η οποία - υπό προϋποθέσεις - μπορεί να βάλει τη Super League 2 σε νέα διαδικασία κλήρωσης.

Η Super League 2 για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όρισε αγώνες της πρεμιέρας 10 ημέρες πριν τη σέντρα. Ωστόσο, μία εξέλιξη μέσω FIFA έρχεται, αν όχι να ανατρέψει τα δεδομένα τουλάχιστον τώρα, να προσθέσει ερωτήματα για τον έναν όμιλο! Και αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία, απάντησε στην ΠΑΕ και στην ΕΠΟ ότι η πρώτη δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, αλλά να προχωρήσει σε εσωτερική μετακίνηση ποδοσφαιριστών!

Η απάντηση της FIFA κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία και την Ε.Ι.Μ. και αυτή αναφέρει ότι από τη στιγμή που οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν στις 31 Αυγούστου, μπορεί να μετακινήσει ερασιτέχνες που ήταν εγγεγραμμένοι στον σύλλογο πριν το τέλος της περιόδου (31/08). Όπως αναφέρει το «ioniansports.gr», η FIFA τονίζει:

«Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021».

Η ομάδα του Ιονίου επεδίωκε την παραπάνω εξέλιξη και τα στελέχη της υπογράμμιζαν ότι δεν επιθυμούσαν να κάνουν μεταγραφές, αλλά τους υπάρχοντες ερασιτέχνες επαγγελματίες. Θα πρέπει, πλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει πώς θα κινηθεί και ενώ τη Δευτέρα (25/10) η ΕΕΑ έχει προγραμματίσει να εξετάσει τον φάκελο της ΠΑΕ για 3η φορά, ώστε να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κυανοκίτρινοι έχουν δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο, δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Γ' Εθνική και ρίσκαραν, εξαντλώντας τις πιθανότητες συμμετοχής στη Super League 2.

Last modified onΠαρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 11:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep