«Θα είχε αποβληθεί η μισή Super League»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της ένστασης του Καραϊσκάκη Άρτας κατά της Δόξας Δράμας.

Ουδεμία τύχη είχε η ένσταση του Καραϊσκάκη Άρτας σε βάρος της Δόξας Δράμας. Και αυτό αποδείχτηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης την Τρίτη (25/05). Ο αθλητικός δικαστής απέρριψε μέσα σε λίγη ώρα το αίτημα των Πράσινων, οι οποίοι ενώπιόν του είχαν... παραδεχτεί ότι συναίνεσαν και εκείνοι στη συμμετοχή των Μαυραετών στο πρωτάθλημα. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Τον Καραϊσκάκη Άρτας εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Δημήτρης Νικολαΐδης. Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στην προσωρινή διαταγή που πέτυχε η Δόξα Δράμας στο Διοικητικό Εφετείο έπειτα από την δις απόρριψη του φακέλου από την ΕΕΑ, ζήτησε μεταξύ άλλων να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι να κριθεί η αίτηση ακύρωσης! Συγκεκριμένα, είπε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια. Η Super League 2 δεν έπρεπε να δεχτεί τη Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα. Ήταν όμως αυστηρές οι προθεσμίες για τα τηλεοπτικά και όλες οι ομάδες δέχτηκαν να πάρει μέρος. Οποιαδήποτε ΠΑΕ θα μπορούσε να πάει στα διοικητικά δικαστήρια αν είχε απορριπτικές αποφάσεις και να κάνει αίτηση αναστολής ή ακύρωσης, ώστε αυτή να εκδικαστεί μετά από δύο χρόνια. Αν βγει η απόφαση στο επόμενο πρωτάθλημα τι θα γίνει;

Εμείς υποβιβαστήκαμε. Αν αποβληθεί η Δόξα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες αυτό θα αποτελεί πλήγμα στο κύρος του. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «η αιτούσα δεν αποκτά κανένα δικαίωμα από τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα προτού κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η βασιμότητα της αίτησης ακύρωσης που έχει ασκηθεί. Εμείς ζητάμε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι άουτ. Αν κρίνετε ότι ορθά έπραξε η διοργανώτρια, τότε προτού κριθεί η αίτηση ακύρωσης να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να μη συμμετάσχει η Δόξα Δράμας στο επόμενο πρωτάθλημα».

Ο Καραϊσκάκης... άργησε

Τη Δόξα Δράμας εκπροσώπησε ο Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος επεσήμανε ότι η ένσταση δεν στηρίζεται σε κανέναν από τους λόγους που προβλέπει το άρθρο 23 του ΚΑΠ. «Δεν είναι ένσταση, ουσιαστικά είναι αίτημα προς τον πρόεδρο της διοργανώτριας», είπε και συνέχισε:

«Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια επιτρέπεται, αφού αφορά απόφαση επιτροπής παρά το Υφυπουργείο. Αν δεν επιτρεπόταν, τότε θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Μας χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή και στο διατακτικό αναφέρεται ότι: «δέχεται την αίτηση συμμετοχής της αιτούσας στο πρωτάθλημα». Όλοι οι αγώνες είναι ισχυροί. Σε κάθε περίπτωση το αίτημα είναι παραγεγραμμένο. Έπρεπε να κατατεθεί με την έναρξη της συμμετοχής στη Super League 2.

Το δικαίωμα επικύρωσης το έχει η λίγκα. Εσείς θα κρίνετε αν έγινε κάτι στον μεταξύ μας αγώνα. Εμείς συμμετείχαμε νόμιμα. Δεν έχουμε μόνο προσωρινή διαταγή, αλλά και απόφαση επί της αίτησης αναστολής. Οι ομάδες μπορού να συμμετέχουν και χωρίς πιστοποιητικό, απλά υπάρχει η επιβολή προστίμου».

Last modified onΤετάρτη, 26 Μάιος 2021 11:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep