Logo
Print this page

«Βέλη» και αποκαλύψεις Αμανατίδη

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Βασίλης Αμανατίδης μίλησε για τα Χανιά, το πλάνο… χωρίς Βοσνιάδη και εκτόξευσε «βέλη» προς τη διοργανώτρια αρχή.

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Αμανατίδης στο Sports-factory.gr και στο ραδιόφωνο του QFM 102,7 ΧΑΝΙΑ SPORT-FM. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά μίλησε στους Μάνο Σπυριδάκη, Κώστα Νίτσε και έριξε «φως» σε άγνωστες πτυχές της παρουσίας του στα Χανιά. Κατηγόρησε τη διοργανώτρια αρχή, γιατί οι Κυανόλευκοι έμειναν εκτός μπαράζ και μίλησε για το πλάνο του χωρίς τον Αλέκο Βοσνιάδη. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Ξεκινάμε με το κεφάλαιο που λέγεται Χανιά – Κισσαμικός. Ουσιαστικά εγώ ήρθα σε συμφωνία με τον πρόεδρο στα τέλη του Γενάρη, είχαμε μια προφορική η οποία θα ελάμβανε σάρκα και οστά όταν θα ξεκινούσαν οι αγώνες των πλέι οφ. Αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς ήρθε στη ζωή μας η πανδημία με την εμφάνιση του κορονοϊου και έγινε η διακοπή του πρωταθλήματος. Καθ’ όλη την διάρκεια βρισκόμασταν σε μια άτυπη συνεργασία, επικοινωνιακή όμως συνεχιζόταν αυτή η συνεργασία επίσημα στο κατ’ ιδίαν αλλά ανεπίσημα λόγω της κατάστασης αλλά και για λόγους που έκρινε ο πρόεδρος.

Κάποια στιγμή, όταν πλέον τα όργανα του υπουργείου υγείας δώσανε το «οκ» για την επανέναρξη των προπονήσεων, εκεί ξεκίνησε κατά την ταπεινή μου άποψη, το γαϊτανάκι όλων αυτών των καταστάσεων που κατά την εκτίμησή μου όχι μόνο για τα Χανιά αλλά και περαιτέρω έχει αρνητικές συνέπειες για το ποδόσφαιρο το οποίο δεν έχει ξεκινήσει στις δυο επαγγελματικές κατηγορίες.

Όταν δόθηκε (τον Μάιο) η άδεια από πλευρά υγειονομικής επιτροπής για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα για την έναρξη των ατομικών και ομαδικών προπονήσεων εκεί ακριβώς υπάρχει ένα αρνητικό χάντικαπ δυο εβδομάδων για την Super League 2. Σε αυτό το σημείο υπήρξε μια ολιγωρία από πλευράς διοίκησης της SL2. Τι εννοώ με αυτό; Ενώ έδωσε άδεια η επιτροπή που είχε συστήσει ο κ. Αυγενάκης, μέσω του πρωτοκόλλου στην SL1, στην SL2 περίμεναν να λάβουν την άδεια. Θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρξει διοικητικά επικοινωνία, αλληλογραφία για να μην χαθούν οι δυο εβδομάδες.

Με καθυστέρηση, λοιπόν, δυο εβδομάδων και με συμβούλια επί συμβουλίων, ξεκίνησαν οι ομαδικές προπονήσεις φτάνοντας, όμως για να γίνει αυτό στον Ιούνιο δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση η οποία έφερνε δυσχέρειες στις ομάδες διότι δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες και από την άλλη υπήρχε μια εσωτερική πίεση από δυο τρεις ανθρώπους, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του Απόλλωνα Σμύρνης και περνούσαν και ένα μήνυμα ότι «ξέρετε, αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα συμφέρει διότι θα γίνει αναδιάρθρωση».

Αυτό το πράγμα δεν θα μπορούσε να σταθεί, σε καμία περίπτωση αν δεν υπήρχε από ηθικής πλευράς μια «παρατυπία» που έχει να κάνει με την πανδημία. Δηλαδή θα μπορούσες να διεκδικήσεις, μέσα από την διαδικασία και την υποστήριξη του οργάνου σου που είναι η SL2 δια του προέδρου της και να ζητήσει επίσημα την αναδιάρθρωση μέσα από τα όργανα τα οποία είναι η ΕΠΟ και φυσικά ο Υπουργός. Όλα αυτά διότι σε μια τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί η προκήρυξη την στιγμή που λέει συγκεκριμένα πράγματα για το πώς θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτό λοιπόν δεν έγινε ποτέ.

Για να το κάνεις αυτό έπρεπε να κάνεις την διαδικασία δια της νόμιμης «οδού». Για να το κάνεις όμως αυτό πρώτον πρέπει διοικητικά να είσαι αξιόπιστος και να τηρείς τους νόμους, τις διατάξεις αλλά και τις οδηγίες και του πρωτοκόλλου. Δεύτερον να μη γινόταν αυτό το μπάχαλο, το αλαλούμ όπου είχαν εμφανιστεί δικηγόροι και παραδικηγόροι, μεγάλα ονόματα από δικηγορικά γραφεία που είχαν διατελέσει και σε υψηλόβαθμα επίπεδα θεσμικών οργάνων, διατελέσανε δικηγόροι μεγάλων ομάδων Ολυμπιακού ΠΑΟΚ, δικηγόροι που πίεζαν σε μια κατεύθυνση αμέτι μουχαμέτι να σταματήσει το πρωτάθλημα.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα πράγματα δεν φτάνουν στα αυτιά μας ή σε εμάς που είμαστε μέσα στο χώρο και τα βλέπουμε διότι και εγώ εκείνη την περίοδο, τον Ιούνιο είχα σταλεί δια εντολής του κ. Ροκάκη στην Αθήνα όπου έπρεπε να τρέξω τα θέματα αυτά. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το θέμα το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί μέχρι και ο πρωθυπουργός νομίζω, επομένως όταν θες να πάρεις θα κοιτάξεις να είσαι σωστός, να είσαι νομοταγής, να έχεις προϋποθέσεις νοικοκυριού, να έχεις προϋποθέσεις λειτουργίας σαν διοικητικό συμβούλιο που είσαι το θεσμικό όργανο δύο κατηγοριών για να μπορείς να ζητήσεις».

Δηλαδή μας λέτε κ. Αμανατίδη για να καταλάβουμε ότι επειδή η SL2 ή ο τρόπος διοίκησης δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι και θα μας εξηγήσετε εσείς που ακριβώς δεν ήταν. Όταν ήρθε η ώρα να βγει μπροστά και να πει «παιδιά εγώ μπροστάρης και πάμε να το δούμε το θέμα σοβαρά» επειδή, όμως, είχε σε πολλά εισαγωγικά λερωμένη τη φωλιά της (η διοργανώτρια) δεν κατάφερε να πείσει κανένα για την σοβαρότητα του θέματος. Αυτό καταλαβαίνω εγώ από αυτά που μας λέτε.

«Μα τι να πείσει κανένα από τη στιγμή που εμφανίζεται μπροστά ότι ναι προσπαθεί, να λέει προφορικά στους προέδρους των ομάδων ότι θα γίνει αναδιάρθρωση γιατί μη ξεχνάτε ότι η λέξη αναδιάρθρωση δεν αποτελούσε μονόδρομο μόνο για τις 4 ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο στην SL1. Η μια είχε βγει βαθμολογικά, ο ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε για τις υπόλοιπες τρεις που ακολουθούσαν αλλά και την άλλη κατηγορία (από την Football League στην Super League 2). Όχι μόνο αυτό, ήδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία να προαχθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης της Γ’ Εθνικής για την Football League το οποίο και έγινε αργότερα.

Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν το προεδρείο της Super League 2-Football League είχε, βλέποντας την πραγματική εικόνα, μια τοποθέτηση που ναι μεν φαινόταν ότι ήθελε την αναδιάρθρωση αλλά ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο επεδίωκε να γίνει είχε προσωπικά οφέλη και τα προσωπικά αυτά οφέλη έχουνε να κάνουν με τη δημιουργία μιας Super League 2 δύο ομίλων όπου αυτό είχαν ξεκινήσει και ξετύλιγαν το κουβάρι οι ιθύνοντες των θεσμικών οργάνων ένθεν και ένθεν.

Έγιναν αρκετά ραντεβού όπου μπήκαμε πλέον στην διαδικασία να περάσουν το μήνυμα προς τους προέδρους των ομάδων της FL ότι θεωρείτο δεδομένο ότι θα γίνει αναδιάρθρωση των ομάδων της FL και θα συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι ομάδες δίχως να υποβιβαστεί καμία στην SL2, είτε με την μορφή ομίλων, είτε με την μορφή ενός μόνο ομίλου».

Κ. Αμανατίδη αυτό θεωρείτε ότι έγινε εσκεμμένα για να αποπροσανατολίσουν;

«Όχι αυτό έγινε για να προκηρύξουν εκλογές, για να γίνουν οι εκλογές που κατά την εκτίμησή μου δεν θα έπρεπε να γίνουν σε εκείνο το χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα που ορίζεται μέσα από το καταστατικό της SL2. Θα μπορούσαν να πάρουν μια παράταση και όπως ξέρετε πολύ καλά εδώ η ΕΠΟ έχει πάρει παράταση, μέσω των οργάνων και των ομοσπονδιών της FIFA θα μπορούσαν να είχαν πάρει παράταση, να διαμορφωθεί ο ποδοσφαιρικός χάρτης των κατηγοριών και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές.

Εδώ έχουν μοιράσει υποσχέσεις στις ομάδες της FL, έχουν δρομολογήσει υποσχέσεις ότι θα βγούν «τόσες» ομάδες από την SL2 στην SL1, λογαριάζανε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Μην ξεχνάμε ότι η ισχυρή κατηγορία και η πιο νοικοκυρεμένη είναι η SL1.

Με αυτή την διαδικασία είχαν μοιράσει σειρά υποσχέσεων την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ και με την διαμεσολάβηση της δημοσιογραφίας, δεν ξέρω πώς όλη σύσσωμη η δημοσιογραφία πέρασε και παγίωσε το γεγονός ότι θεωρούσαν δεδομένο ότι έχει γίνει αναδιάρθρωση, χρησιμοποιούσαν ονόματα, χρησιμοποιούσαν το όνομα του υπουργού του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Αυγενάκη, της ΕΠΟ και γινόταν ένα πανηγύρι από πλευράς δεδομένων και προγραμματισμών όπου εκ των υστέρων είδατε το τσουνάμι των αντιδράσεων το οποίο επικρατεί μέχρι και σήμερα».

Άρα κ. Αμανατίδη για να το ανακεφαλαιώσουμε γιατί ο κόσμος ενδεχομένως να έχει μπερδευτεί, εσείς μας λέτε ότι ο Απόλλωνας με το που σταμάτησε το πρωτάθλημα ελέω πανδημίας δεν ήθελε ποτέ την επανέναρξη γιατί ήταν σε θέση που οδηγούσε στα μπαράζ.

Δευτερευόντως δεν έγινε ποτέ επίσημα αίτημα αναδιάρθρωσης λόγω πανδημίας από την SL2 κακώς και μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα ο κ. Λεουτσάκος και η νυν διοίκηση έκαναν και τις εκλογές μοιράζοντας υποσχέσεις στις ομάδες λέγοντας ψηφίστε μας και εμείς έχουμε έτοιμη την συμφωνία να σας ανεβάσουμε όλους στην SL2. Όλο αυτό ήταν ένα σκηνικό που αφενός βοήθησε τον Απόλλωνα να ανέβει αφετέρου βοήθησε τον κ. Λεουτσάκο.

«Προσέξτε, προσέξτε, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία έχει να κάνει με τις εκλογές. Όχι μόνο προκήρυξε τις εκλογές, προσέξτε, επειδή είχε περάσει το μήνυμα ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν SL2, ουσιαστικά θα καταργηθεί η FL το αντιλαμβάνεστε αυτό, συγκάλεσε γενική συνέλευση για προκήρυξη εκλογών και το πρώτο του μέλημα ήταν να τροποποιήσει το καταστατικό στο άρθρο 13, τι λέει αυτό; Ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του Δ.Σ. γίνονται ανά δυο χρόνια. Το τροποποίησε λοιπόν και αντί για 2 χρόνια το έκανε 4 χρόνια. Αυτό είναι σωστό;».

Κ.Ν.: Από την στιγμή όμως που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος γιατί να μην το κάνει;

Μ.Σ: Αυτό που λέει και ο Κώστας αυτή τη στιγμή, πάμε να ρίξουμε ένα ανάθεμα σε έναν άνθρωπο, σε μια διοίκηση που προσπαθεί, με τον τρόπο της, δεν είναι η πρώτη φορά που το βιώνουμε αυτό, να περάσει κάτι μέσω γενικής συνέλευσης. Οι ομάδες που το ψηφίζουν, το σύνολο των ομάδων δεν έχουν ευθύνη;

«Οι ομάδες έχουν ευθύνη εν μέρει και θα σας πω, ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του, προσέξτε πώς σας το λέω, όταν 4 ομάδες έχουν πέσει από την FL 2 ομάδες από την SL2 και από την Γ’ Εθνική θα ανέβουν πόσες ομάδες απευθείας με «σκάλα» δυο κατηγορίες, εσείς αν ήσασταν δεν θα το ψηφίζατε; Αυτό κατά την εκτίμηση μου είναι εξαπάτηση και εμπαιγμός».

Το ίδιο όμως (δόθηκαν υποσχέσεις) δεν έγινε και με τον κ. Βασιλειάδη και τα λεφτά που έταξαν στην SL2;

«Όχι και θα σου εξηγήσω γιατί, διότι εκεί η περίπτωση ήταν εις βάρος και αποδείχτηκε εκ των υστέρων και προς τιμήν του προέδρου Μανώλη Μαθιουλάκη που το δέχτηκε αναίμακτα. Δεν ήταν το ίδιο πράγμα, όταν ο υπουργός έρχεται και περνάει μέσα από νομοθετική ρύθμιση το θέμα της επόμενης σεζόν ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα είναι 850 χιλιάδες ευρώ. Εκεί ξέρεις κάτι, δεν θυσιάζεις την κατηγορία, λες τα χρήματα είναι αρκετά έτσι ώστε ο επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν θα χρειαστεί κάθε χρόνο να βάζει 1 εκατομμύριο, θα χρειαστεί να βάζει 200, 300 χιλιάδες. Άρα τι κάνω;

Κρατάω υγιή τον επιχειρηματία, αυτό κάνω ως τεχνοκράτης οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Τώρα άμα αυτό το οποίο πέράσαν και έχω και την νομοθετική ρύθμιση στα χέρια μου ήρθε η επόμενη κυβέρνηση και το κατήργησε».

Σε αυτό το σημείο όμως δεν υπήρξε μια κωλυσιεργία; Δεν έπεσαν οι υπογραφές, οι ομάδες τι έκαναν;

«Σε εμένα το ρωτάτε; Τον κ. Λεουτσάκο γιατί δεν τον ρωτήσατε; Τι έκανε τόσο καιρό για την κωλυσιεργία για πείτε μου. Εγώ λέω για το αρμόδιο όργανο που έχει συσταθεί και έχει σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου, έχει ισχυρό θεσμικό ρόλο και δεν έχει την δυνατότητα να παρέμβει;».

Οι ομάδες γιατί δεν αντέδρασαν στα παραπάνω, γιατί στα επόμενα Δ.Σ. που έγιναν δεν πίεσαν να πέσουν οι υπογραφές.

«Εσάς όταν σας δίνουν στα χέρια σας την εγκύκλιο, την προκήρυξη της καινούργιας σεζόν όπου υπάρχουν μέσα τα χρήματα, γραμμένα τα ποσά όλα, τα πάντα και για την SL1 και για την SL2 τι ανησυχία θα είχατε;».

Κ.Ν.: Υπογραφές όμως δεν έπεσαν και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα.

Μ.Σ.: Κύριε Αμανατίδη έχετε δίκιο αλλά γιατί ψέγουμε τον κ. Λεουτσάκο αφού και αυτός το ίδιο χαρτί είχε στα χέρια του;

«Ναι, αλλά δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση».

Αυτό σας λέω και εγώ. Μπορούσατε να πάτε αφού θεωρείται επίσημο το χαρτί στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη;

«Ασφαλώς».

Γιατί δεν πήγε κανείς;

«Εμένα ρωτάτε; Εγώ είμαι τεχνικός Διευθυντής και υπάλληλος».

Αυτά τα χαρτιά ποιος δεν τα υπέγραψε τελικά, το κράτος;

«Η σύμβαση δεν υπεγράφη από την ΕΡΤ. Το ολέθριο σφάλμα του τέως υπουργού κύριου Βασιλειάδη ήταν ότι ποτέ δεν πίεσε να υπογράψουν SL2 και ΕΡΤ. Γι’ αυτό όμως έχει σημαντική ευθύνη το θεσμικό όργανο που μας αντιπροσωπεύει. Θα έπρεπε να βγει και να κάνει μια συνέντευξη Τύπου, να πάει κοντά στον υπουργό, να το αναδείξει το θέμα. Όταν είσαι πρόεδρος σε έναν συνεταιρισμό και αντιπροσωπεύεις 26 ομάδες, 26 νομούς έχεις δύναμη στα χέρια σου. Αν δεν έχεις το ειδικό βάρος την μόρφωση και την γνώση γι’ αυτό το πράγμα τότε γιατί είσαι σε αυτή τη θέση για ποιο λόγο».

Από την στιγμή λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε που δεν υπήρχε «υπογραφή» δεν μπορούσε κανείς να πάει στα δικαστήρια και να ζητήσει διαφυγόντα χρέη.

«Μπορούσε, θα ζητούσε ευθύνες από την κυβέρνηση, είχε αλλάξει βέβαια η κυβέρνηση. Θα σας πω κάτι, αυτό είναι ένα θέμα που σωστά το λέτε όταν δεν υπάρχουν υπογραφές είναι όμως μια εγκύκλιος μια νομοθετική ρύθμιση που πέρασε στην βουλή, καταλαβαίνεται τι λέτε; Θέλετε να πούμε ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση είναι απάτη;».

Κ.Ν.: Εγώ λέω κάτι διαφορετικό, θεωρώ πως οι ομάδες εφησύχασαν και με δεδομένο ότι έρχονταν εκλογές επέτρεψε στην τότε κυβέρνηση να κάνει μια ωραία «ντρίμπλα»

Μ.Σ.: Για να το ξεκαθαρίσω εγώ λέω ότι ο κ. Βασιλειάδης και η προηγούμενη κυβέρνηση μπορεί να είχαν την καλύτερη των προθέσεων, το θέμα είναι όμως ότι έπρεπε να εμπλακούν η ΕΡΤ και ήδη από την αντιπολίτευση έλεγαν ότι είναι μια απόφαση σκάνδαλο να μοιράσουν τόσα πολλά κρατικά λεφτά σε ΠΑΕ που να σας πω την άποψη μου και εγώ συμφωνώ σε αυτό.

«Εγώ δεν συμφωνώ αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θέλει χρόνο. Τώρα για να επανέλθουμε και γιατί τα Χανιά δεν έπαιξαν μπαράζ. Μπήκαμε σε μια διαδικασία που εκ των πραγμάτων το πήγαν έτσι και το παρασκήνιο το οποίο παίζει πάντα τον καθοριστικό ρόλο. Κακώς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ποιο είναι το παρασκήνιο κ. Αμανατίδη ποιοι απαρτίζουν το παρασκήνιο;

«Συνήθως είναι άτομα τα οποία δουλεύουν για μεγαλοπαράγοντες».

Για ποιες ομάδες στην περίπτωση την δική μας, αν μπορείτε να ονοματίσετε, θα ήταν ευχής έργον;

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να πούμε ονόματα στον «αέρα» διότι θα έχουμε καταγγελίες καθώς όλα αυτά πρέπει να τα αποδείξεις. Είναι όμως δεδομένο ότι πολλές φορές στα κεραμίδια κάτι κάνει νιάου-νιάου και δεν είναι το λιοντάρι. Ο κύριος Ροκάκης είναι ενήμερος, για όλα, για κάθε μου κίνηση και φυσικά δεν έπαιρνα καμία πρωτοβουλία εάν δεν είχα την εντολή του».

Γιατί τελικά δεν παίξαμε μπαράζ;

«Λέω λοιπόν, φτάνουμε σε ένα τέτοιο σημείο ούτως ώστε η πίεση όλη το θα ξεκινήσουμε δεν θα ξεκινήσουμε με συμβούλια επί συμβουλίων, τη μια με τα ¾ με το νόμο Αυγενάκη και το 75%. Όλα αυτά έφεραν το μυαλό μας σε μια κατάσταση τρέλας, να πηγαίνεις σπίτι σου και να μην μπορείς να κοιμηθείς να μην ηρεμεί το πνεύμα σου.

Δυστυχώς οδήγησαν την κατάσταση με όλα αυτά που έγιναν με δικαστήρια με αναβολές με αποφάσεις. Καταρχάς έχουν καταστρατηγηθεί από την ίδια την ΕΠΟ που είναι αρμόδια, οι ημερομηνίες. Είχαν βάλει ως καταληκτική ημερομηνία 3 Αυγούστου ότι έπρεπε να είχαν τελειώσει τα πρωταθλήματα. Ανεξάρτητα από αυτό και την κωλυσιεργία που έγινε σκόπιμα για να ωφεληθεί κάποιο σωματείο παρέτειναν την διαδικασία των μπαράζ μετά τις 3 Αυγούστου.

Για το όνομα του Θεού! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα! Δεν γίνονται! Και έρχονται οι Αρεοπαγίτες να βγάλουν απόφαση για τα μπαράζ. Πως είναι δυνατόν, πρόεδρος της ΕΠΟ, εκτελεστική επιτροπή αλλού ψήφίζαν κατά και αλλού υπέρ. Αυτό όλο πρέπει να είσαι βλαξ για να μην το αντιλαμβάνεσαι, είναι μια κατάσταση πιεστική».

Ποιος είναι τόσο ισχυρός παράγοντας; Δηλαδή ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης-έχει την δύναμη να εμπλέξει από τον πρόεδρο της SL1,της SL2, της ΕΠΟ, τον υπουργό , μέχρι τον ΓΓΑ ώστε να καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα του στην SL1;

«Πρέπει να ξέρετε ότι όλο αυτό ξεκινάει από κάποιους ανθρώπους που έχουν στο μυαλό τους την λειτουργία των μεγάλων ομάδων όπου προεδρεύουν ή είναι ιδιοκτήτες που ενίοτε θέλουν τα συμφέροντα τους μονοκούκι και άλλες φορές περνάνε μέσα από τη διαδικασία των χρωμάτων. Άλλοτε είναι πράσινα, άλλοτε κόκκινα, άλλοτε κίτρινα και άλλοτε μαυρόασπρα. Το κατεστημένο της Ελλάδας το ξέρετε.

Αυτοί, λοιπόν, έχουν γύρω τους μια ομάδα ανθρώπων η οποία ομάδα έχει ένα επικοινωνιακό πιεστικό χαρακτήρα προς τα δικαιοδοτικά όργανα. Είναι απλά τα πράγματα… Τι θέλετε τώρα να πούμε ονόματα, να εκτεθούμε και να έχω πρόβλημα μετά; Δεν θα το κάνω ποτέ…».

Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε δεν έχει λόγο να ψάχνουμε την απόλυτη αλήθεια, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας .Αν δεχόμαστε ότι υπάρχουν όλα αυτά…

«Εγώ σας δείχνω τον δρόμο… Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας… Εγώ δεν κρύβομαι».

Με την ίδια λογική κ. Αμανατίδη αν στην θέση του Απόλλωνα ήταν τα Χανιά, βαθμολογικά, θα μπορούσαν να κατηγορήσουν εμάς ότι κάνουμε τα ίδια…

«Όχι κύριε! Όχι κύριε! Γίνομαι σαφής. Όταν εκλέγεται ένα διοικητικό συμβούλιο, όταν έχεις προεδρείο στην Λίγκα στην οποία είσαι και είναι ισχυρό και είναι καθαρό και ξέρει να κάνει την δουλειά του και ξέρει να τηρεί τις διαδικασίες, δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν. Γίνεσαι δυνατός. Είσαι δυνατός. Δεν είσαι τσανάκι κανενός. Είναι απλά τα πράγματα. Σήμερα είσαι στους κόκκινους, αύριο στους κίτρινους, μεθαύριο στους μαυρόασπρους. Αυτό λέγεται διοίκηση; Γιατί με βάζετε στην διαδικασία να υψώσω την φωνή μου; Δηλαδή, είναι δυνατόν, από πλευράς αυτού του συμβουλίου να μην γίνονται…

Καταρχάς να σας πω κάτι; Δεν είχε παραστεί στην προσφυγή που κάναμε στο Διαιτητικό ως ΠΑΕ Χανιά, επίσημα, ως όφειλε να παραστεί η SL2 ως συμπαραστάτης , υποτίθεται λόγω κορωνοϊού και τέτοια…. Μα τι είναι αυτά που λες τώρα…;

Όλοι ήμασταν στην αίθουσα κι αυτός δεν μπορούσε να παραστεί; Είχε παραστεί ο νομικός σύμβουλος κι ένας σύμβουλος από την SL1 και είπαν το απλό που βάσει αυτού έβγαλε τότε την απόφαση ότι δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση γιατί η προκήρυξη είναι συγκεκριμένη και ενώ πήγε σε αυτήν την απόφαση το Διαιτητικό ,στην επόμενη που είχε γίνει έκανε ακριβώς το αντίθετο και όρισε τα μπαράζ…

Γι αυτό σας λέω. Αν η διοίκηση που εκλέγουν οι πρόεδροι είναι σοβαρή, έχει πρόεδρο που γνωρίζει το αντικείμενο, εγώ δεν λέω ότι θέλει να κάνει κάτι προς όφελος του ιδίου, αυτό είναι άλλο θέμα, να το ψάξετε εσείς, γνωρίζει να κάνει τη δουλειά του, έχει στοιχειώδη μόρφωση, ξέρει, έχει γνώσεις, εσωτερικά στο συμβούλιο έχει στελέχη που γνωρίζουν, μπορεί αν θέλε , να προάγει το ποδόσφαιρο.

Εμείς είμαστε παθόντες με τον Πλατανιά. Εμείς κανονικά ως δεύτεροι έπρεπε να είμαστε στην SL1 και δεν βγήκαμε… Κι όχι μόνο δεν βγήκαμε που παίξαμε στα μπαράζ ανεξάρτητα με αυτό που παρουσιάσαμε… Αλλά από την άλλη δεν πήραμε και τα χρήματα.

Να, λοιπόν, πως γίνονται τα θύματα. Διώξαμε τον κ. Μαθιουλάκη από το ποδόσφαιρο. Είναι απλά τα πράγματα. Διώξανε έναν υγιή οικονομικό παράγοντα. Γιατί μια από τις αιτίες που έφυγε ο κ. Μαθιουλάκης από το ποδόσφαιρο ήταν και αυτή».

Από που δεν πήρε τα χρήματα; Ποιοι δεν έδωσαν πού;

«Τα χρήματα που είχαν προκύψει μέσα από τα νομοθετικά διατάγματα, που θα έπαιρναν οι ομάδες από 850.000€.Και όχι μόνο δεν δόθηκαν αλλά πήγαν στο 1/3.Στις 350.000€…».

Γνωρίζοντας πλέον τι ακριβώς συνέβη, αν σας δινόταν η ευκαιρία να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάτι στην τακτική σας ώστε να καταφέρετε την αναδιάρθρωση και την άνοδο των Χανίων στην SL1;

«Tι εννοείτε να άλλαζα;»

Την στρατηγική σας ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας ,ως ειδικός σύμβουλος του κ. Ροκάκη.

«Κοιτάξτε να δείτε… Να σας πω κάτι. Εγώ με τον κ. Ροκάκη είχα μια συμφωνία ότι θα είμαι τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Την συμφωνία αυτή την είχε παρουσιάσει στους συνεργάτες του στα γραφεία του στον κ. Ξηρουχάκη και στον κ. Τουλουπάκη. Και μάλιστα σε αυτήν την συμφωνία τότε ήταν σαφέστατο ότι δεν θα ήταν προπονητής ο κ. Βοσνιάδης. Ήταν ξεκάθαρο αυτό»

Ήταν δικός σας όρος αυτός; Ή ήταν ειλημμένη απόφαση;

«Όχι. Είχα κάνει την ανάλυση του πρότζεκτ που ήθελα να τρέξω στα Χανιά για την λειτουργία της ομάδας ΠΑΕ Χανιά αλλά και του Χανιώτικου ποδοσφαίρου εν γένει. Του είχα κάνει ένα οργανοδιάγραμμα και του κ. Ροκάκη του άρεσε πολύ και δεν διστάζω να σας πω, το έχω ξαναπεί δημόσια άλλωστε, ότι είχε όραμα ο άνθρωπος. Αυτό το όραμα ακριβώς με έβαλε σε σκέψεις όταν άλλαξε όλο αυτό το πράγμα. Δηλαδή, με γεια του με χαρά του, ιδιοκτήτης ομάδας είναι. Όποιον θέλει φέρνει κι όποιον θέλει διώχνει κι όποιον θέλει βάζει. Λεπτό θέμα είναι τώρα για να το αναπτύξω, αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ έτσι είχα πει στην ομάδα…

Η δική μου δουλειά είναι να οργανώσω την ομάδα γιατί αν δεν λειτουργήσει όπως πρέπει, να έχει το δέντρο το ποδοσφαιρικό ρίζες, να λειτουργούν οι ακαδημίες, ούτως ώστε να μπορούν να βγάζουν παίκτες, να λειτουργεί η ομάδα ως θέαμα, να μπορεί να φέρει τον κόσμο κοντά.

Το σκεπτικό μου, λοιπόν, που είχα αναπτύξει στον κ. Ροκάκη ήταν πώς να ξυπνήσουμε το θεριό αυτό που λέγεται ΑΟ Χανιά, δηλαδή, τον φίλαθλο κόσμο των Χανίων και η ομάδα των Χανίων να είναι η ομάδα ολόκληρου του Νομού και όχι μιας ομάδας ανθρώπων. Αυτό ήταν το δικό μου πρότζεκτ που έπρεπε από την μια να διεγείρουμε ανθρώπους-κλειδιά που θα ήθελαν να συνεισφέρουν και από την άλλη νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να τους δημιουργήσεις ως πρότυπο μια αντιπροσωπευτική ομάδα και να τους φέρεις στο γήπεδο. Και αυτό το πλάνο, να είστε σίγουροι, αυτό το σχέδιο θα είχε επιτυχία.

Αυτό, λοιπόν, όταν το είχα συζητήσει με τον κ. Ροκάκη από κοινού είχαμε πει ότι δεν μπορεί να το τρέξει ο συγκεκριμένος προπονητής. Δεν μπορεί, δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία.. Ο συγκεκριμένος προπονητής, που είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στον χώρο του ποδοσφαίρου, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, αλλά δεν είναι και κακό να έχω διαφωνία όσον αφορά στο θέμα της αντίληψής μου για το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, ο κ. Ροκάκης όταν τα συζητήσαμε αυτά κι έδειξα και μια πολύ μεγάλη κατανόηση γιατί τον εκτιμώ μου είπε το εξής: «Βασίλη, έχω κουραστεί με όλη αυτήν την κατάσταση που έχουμε αντιμετωπίσει μ’ αυτά και μ’ αυτά. Για την ομάδα έχει παρθεί η απόφαση να μην γίνει αναδιάρθρωση. Εγώ δεν θέλω να συνεχίσω. Δεν μπορώ να προκαλώ την κοινωνία των Χανίων. Είμαι πρόεδρος στο Επιμελητήριο Εδώ υπάρχουν προβλήματα οικονομικά με πάρα πολύ κόσμο και θέλω αν αποχωρήσω και δεν σου κρύβω αν μπορείς κι εσύ να ψάξω κι εγώ να βρω κάποιους να δώσω την ομάδα». Άσχετα αν αυτό μετά άλλαξε. Και το ξέρετε τι έχει γίνει. Δικό του θέμα είναι. Δεν μ' ενδιαφέρει».

Μπορεί να ήταν μια αντίδραση εκ μέρους του. Καμιά φορά, σε όλους μας έχει τύχει, όταν κάτι δεν μας πάει καλά σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε…

«Κοίταξε Κώστα. Αντίδραση να πεις σ’ έναν άνθρωπο να σταματήσει και μετά από δυο μέρες να πεις τα τελείως διαφορετικά, εμένα με βάζει σε σκέψεις. Να μην το συζητάμε τώρα. Δεν θέλω να το συζητήσω».

Μπορεί να ήταν μια εν βρασμώ αντίδραση…

«Όχι! Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Γνωρίζετε καλά τον κ. Ροκάκη. Ακόμα και στην μεγάλη αντίδρασή του ξέρετε ότι έχει ηρεμία λειτουργίας. Εγώ θεωρώ ότι όλο αυτό που δημιούργησε ήταν δικό του σχέδιο μάλλον όχι δικό του καθαρά αλλά των ανθρώπων που είναι στην αυλή του… Αλλά εν πάση περιπτώσει. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Ο χρόνος δείχνει για όλους μας τι είναι αυτό που επιλέγεις. Είναι ξεκάθαρο».

Είπατε πως συνεργαστήκατε με τον κ. Ροκάκη από τον Ιανουάριο ,πριν ξεκινήσει η πανδημία. Εσείς, δηλαδή, εκπονήσατε, ως τεχνικός διευθυντής ένα πλάνο χωρίς να γνωρίζετε τι θα συμβεί στην συνέχεια.

«Εδώ δεν με είχε παρουσιάσει επίσημα ακόμα. Δεν με παρουσίασε ποτέ επίσημα. Εδώ είχα πάει στα γραφεία και επίσημα δεν πάτησα ποτέ χορτάρι στο αθλητικό κέντρο. Άρα όλα αυτά συνδέονται. Να μην τ’ ανοίγουμε τώρα».

Άρα θέλετε να πείτε ότι υπήρχε μια σκοπιμότητα από πλευράς του κ. Ροκάκη;

«Δεν ξέρω αν λέγεται σκοπιμότητα. Μπορεί να είχε ένα σχέδιο για τον άνθρωπο που ήθελε κάτι να δει. Γιατί κάναμε πάρα πολλές συζητήσεις. Κάναμε αγώνα μεγάλο για να καταφέρουμε να βγάλουμε την ομάδα. Την αναδιάρθρωση… Δηλαδή τα Χανιά, ο τόπος του πρωθυπουργού, ο τόπος της κ. Μπακογιάννη και άλλων υπουργών δεν μπόρεσαν να ευνοήσουν στο αυτονόητο για την ομάδα των Χανίων; Το αυτονόητο;».

Αυτό είναι μια πολιτική προσέγγιση…

«Δεν άφησαν την ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο και δεν βοήθησαν και στην αναδιάρθρωση. Αυτό είναι σκάνδαλο! Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ! Τι μου λέτε τώρα; Εγώ θα είχα μεγαλύτερη δύναμη απ’ αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος είμαι εγώ; Εγώ είμαι ένας τεχνικός διευθυντής. Θεωρώ τον εαυτό μου απόλυτα καταρτισμένο, διαβάζω τα πάντα. Δεν λειτουργώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί όταν διαβάζεις τους νόμους, τις οδηγίες, είσαι πάντοτε μέσα για να μην κάνεις λάθη, για να μην φέρνεις σε δύσκολη θέση ανθρώπους που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους.

Αν αυτό το πράγμα ο κ. Ροκάκης, ο κ. Μαθιουλάκης και ο κάθε κύριος πρόεδρος δεν το εκτιμούν και θέλουν να έχουν στην μηχανή τους ανθρώπους που ξέρουν άλλα πράγματα με γειά τους με χαρά τους. Θα ψάξω να βρω δουλειά κάπου αλλού. Αυτή είναι η δικιά μου φιλοσοφία στον χώρο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο νομός Χανίων είναι παρθένος για να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις σωστής ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, δεν το διαχειρίζεστε σωστά. Κι αυτό έχει να κάνει και με τον εγωισμό των ανθρώπων.

Να, λοιπόν, ποιο ήταν το μυστικό μας που δημιούργησε μια σπουδαία ομάδα στον Πλατανιά άσχετα αν είχε την κατάληξη αυτή που είχε γιατί ξαναθυμήθηκαν τον παλιό τους εαυτό. Ποιο ήταν το μυστικό μας; Η δημιουργία μιας ομάδας με λειτουργία οικογένειας και πολλή αγάπη μέσα.

Κι αυτό επιτεύχθηκε κατά την παρουσία μου στα Χανιά, στο ποδόσφαιρο, με δικό μου σχέδιο, με τον συνεργάτη μου τον κ. Τάτση ως προπονητή και φυσικά με τον κ. Δημήτρη τον Μαθιουλάκη και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Όταν ξαναήρθε πάλι η πολύ λάμψη και το πολύ εγώ ξαναπάς εκεί που είσαι. Δυστυχώς, αυτά γίνονται στην Ελλάδα, κύριοι».

Γιατί δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα και σήμερα που συζητάμε;

«Πώς να ξεκινήσεις; Όλα αυτά που σας ανέφερα. Η Super League 2, το προεδρείο, έστειλαν έγγραφο στον Υπουργό και κατά συνέπεια στους αρμόδιους; Ποιες είναι οι θέσεις τους και τι πρέπει να κάνουν για να ξεκινήσουν την περίοδο 2020-2021; Αυτό ξέρετε ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ;

Η Super League 2, έχει δημιουργήσει επιτροπή πρωτοκόλλου υγείας για να κάνει επιθεώρηση στα σωματεία; Να δει αν οι προϋποθέσεις είναι εντάξει και να στείλει εκ νέου έγγραφο; Να ζητάμε πρώτα ευθύνες από τον εαυτό μας καi μετά nα έχουμε άποψη.

Από τη στιγμή που σαν θεσμικό όργανο δεν έχεις επιτροπή πρωτοκόλλου, διαχείριση πρωτοκόλλου, είσαι εκτός θέματος. Γιατί υπάρχουν πολλές παρατυπίες. Έχω αμφιβολίες αν γνωρίζουν ή αν διαβάζουν ακόμα και τις δικές τους προκηρύξεις. Δε λειτουργεί έτσι ένα θεσμικό όργανο.

Οι απολύσεις τω υπαλλήλων περνάνε από τα διοικητικά συμβούλια; Έχει απολυθεί υπάλληλος, υψηλόβαθμο στέλεχος, η κ. Σιώζου, χωρίς να το γνωρίζουν τα σωματεία! Ούτε το λόγο, τίποτα! Είναι δυνατόν; Το νούμερο 1 εργαλείο της SL2-FL2, να φύγει χωρίς να δοθεί λόγος; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα που αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει διευθυντής στο αγωνιστικό και στο διοικητικό. Μιλάμε για μια λειτουργία διοίκησης η οποία είναι στον αέρα.

Οι υποσχέσεις που μοίρασαν το καλοκαίρι, αυτοί που τις μοίρασαν και έλεγαν στις ομάδες ότι είστε Super League 2, ας τους μαζέψουν. Να μη ζητάνε από την κυβέρνηση γιατί δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Εγώ δεν είμαι κυβερνητικό στέλεχος. Μη σας περάσει από το μυαλό ότι κάνω και πολιτική, σε καμία των περιπτώσεων αλλά όχι και να ρίξουμε ευθύνες στους λοιμωξιολόγους λέγοντας ότι 2.000 οικογένειες μένουν άνεργες!

Δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι τι πρέπει να κάνουν; Να αφήσουν στην άκρη 10.800.000 πληθυσμό για να ωφεληθούν οι 2.000; Ας είχατε ακολουθήσει κύριοι τη διαδικασία που έκανε η Super League 1 και ας παίζατε ποδόσφαιρο! Το κάνατε; Δε το κάνατε! Επομένως τι ζητάτε! Συν ακόμη κάτι, ασφαλώς και είμαι υπέρ να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε και θέλουμε να παίξουν, υπάρχει συμβόλαιο τηλεοπτικό; Μικρό. 150.000, δε λέω για 300.000, 500.000, 800.000, που κι αυτά είναι λίγα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις; Υπάρχει ομάδα, που κατά δημόσια ομολογία στελέχους της ΕΕΑ, το άκουσα σε εκπομπή με τα αυτιά μου, είπε ότι παρέδωσαν φάκελο λευκό. Και σας ρωτώ εγώ. Πού πας να μπεις στη διαδικασία και να ζητήσεις όλα αυτά από μια κυβέρνηση όταν δεν έχεις τις προϋποθέσεις έναρξης;

Συν το γεγονός ότι έβγαλαν στον αέρα το στοιχηματικό φαινόμενο και βγάλανε και ποσά από κάποια στοιχηματική εταιρεία γιατί σας άκουσα που κάνατε και την ερώτηση στον κ. Ροκάκη, εδώ είναι λάθος. Δε ζητάς χορηγία από μια στοιχηματική εταιρεία, αυτό είναι άλλο πράγμα. Όπως ζητάς χορηγία από την ΕΡΤ, το αντιλαμβάνεστε. Ζητάς από όλες τις στοιχηματικές να σου αναλογιστεί το όφελος γιατί χρησιμοποιεί το όνομά σου, αυτό θα το πετύχουν όταν έχεις μια σοβαρή κυβέρνηση. Αν έχεις ένα πρόεδρο με ειδικό βάρος να πάει και να χτυπάει νομότυπα την πόρτα του κράτους.

Σε εμένα είναι ερωτηματικό μεγάλο γιατί οι ομάδες δε ζητούν την αντικατάσταση του κ. Λεουτσάκου. Ρωτήστε τις ομάδες. Κοιτάξτε να δείτε ποιος είναι πρόεδρος και ποιος αντιπρόεδρος. Υπάρχει υπεύθυνος άνθρωπος του οικονομικού που ηγείται και υπογράφει για το οικονομικό;

Για πείτε μου κάτι, στα δύο χρόνια που ήμουν εγώ στα Χανιά, δεν πήρα ποτέ μου στα χέρια μου τη σύμβαση της ΕΡΤ! Η σύμβαση την οποία υπογράφει ο συνεταιρισμός δεν πρέπει να διανεμηθεί στα χέρια των ιδιοκτητών των ομάδων που τον απαρτίζουν;

Ας μου δώσουν εμένα την ευκαιρία και σε 48 ώρες θα το αλλάξω το ποδόσφαιρο! Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το πράγμα δηλαδή να μην λειτουργήσει, αν κάποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Δε λέω ότι τα ξέρω όλα, διαβάζω και δεν νοθεύω στις γνώσεις μου σε καμία των περιπτώσεων. Δύο χρόνια στα Χανιά, θα ξέρανε τα πάντα. Και όσοι θελήσανε εκεί στον περίγυρο του Μαθιουλάκη στα καφενεία εκεί πέρα του Πλατανιά να μου ρίξουνε λάσπη, τους την επέστρεψα!

Η καρδιά μου στάζει αίμα για την κατάντια της ομάδας του Πλατανιά η οποία είχε όλες τις προϋποθέσεις να ήταν ακόμα στη Super League 1 με την οργάνωση και τη δομή που είχε.

Αυτό προσπάθησα να περάσω και στον κ. Ροκάκη. Επέλεξε δική του οδό, του εύχομαι καλή επιτυχία από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί ήπιαμε και πέντε ρακές, ήρθε σπίτι μου και με τίμησε με την παρουσία του και κάναμε και συζητήσεις. Θα χαρώ να πάει μπροστά, σας το λέω ειλικρινά, όμως εγώ δεν μπορώ να ξεφύγω από τη φιλοσοφία μου και από τις αντιλήψεις μου για το ποδόσφαιρο».

Θα συνεχίσετε να ασχολείστε με το ποδόσφαιρο από το μετερίζι της Super League 2 ή θα αναβαθμιστεί; Γιατί ο κ. Τάτσης είναι στη Λάρισα…

«Αν υπάρχει κάτι θα σας το πω… Μια και αναφερθήκατε στο συγκεκριμένο προπονητή, έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει σημαντική καριέρα. Αν στηριχτεί και αν βοηθηθεί και αν οργανωθεί στο επίπεδο που πρέπει, το παιδί αυτό είναι χαρισματικό σε ότι έχει σχέση με το coaching. Είχα πει και στον κ. Νίτσε σε μια εκπομπή του ότι όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας, χρόνο με το χρόνο βελτιωνόμαστε.

Αν έχουμε κάποιες ελλείψεις τις βελτιώνουμε, ή έχουμε έναν μέντορα που μας βοηθήσει να τις βελτιώσουμε, είναι ευχής έργον, να κάνουμε τη διαφορά. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους. Έχουν κάνει τον κύκλο τους και οι προπονητές στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν προπονητές-εκπαιδευτές να διδάξουν ποδόσφαιρο, δε το έχετε καταλάβει; Όλοι εξυπηρετούνται και εξυπηρετούν συμφέροντα! Είναι απλά τα πράγματα! Δεν πρέπει να μας απασχολήσουν τα ονόματα, η ουσία. Είναι το δάσος κι όχι το δέντρο».

Είχατε μια πίκρα για τον Γιάννη Τάτση, μιλήσατε;

«Αλίμονο τώρα, στο 2020 αν αφήναμε τις πίκρες και την ψυχή μας μαύρη. Τότε δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε τέρατα. Υπάρχει περίπτωση όταν ο Θεός συγχωρεί εκατομμύρια ανθρώπους, εγώ να μην συγχωρήσω έναν άνθρωπο; Και εγώ έχω κάνει λάθη. Δεν έχω κάνει λάθη; Τέλειος είμαι; Διεκδικώ το αλάνθαστο; Αλίμονο. Μεγαλοψυχία στον άνθρωπο είναι να μπορεί να καταλαβαίνει τι έχει κάνει και να διορθώνεται.

Αν σας πάρει ο κ. Κούγιας και σας πει ότι σας θέλει στη Λάρισα θα πηγαίνατε;

«Με τα πόδια!».

Πηγή: sports-factory.gr

Last modified onΣάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 16:01
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr