«Είναι ημέρα άσχημη»

Ο Λεωνίδας Βόκολος ευχήθηκε ο Πανιώνιος να επιστρέψει γρήγορα εκεί που ανήκει.

Σοκαρισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και την κάθοδο του Πανιωνίου στις ερασιτεχνικές κατηγορίες εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ιστορικού και μέχρι χθες προπονητής του, μίλησε στον Over Fm 104,9 και μίλησε για την πολύ άσχημη ημέρα που ξημέρωσε για τον σύλλογο που μετρά 130 χρόνια ζωής... Αναλυτικά είπε:

«Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η ομάδα, τι ακριβώς εκπροσωπεί και τι είναι, για όλους όσοι έχουν περάσει από αυτή και την έχουν υπηρετήσει. Είναι μία πολύ άσχημη ημέρα αυτή που έχει ξημερώσει για όλους.

Αυτή η ομάδα ξέρει πολύ καλά πώς να ξεπερνά τα προβλήματά της, θέλω να είμαι αισιόδοξος, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη αυτή την ομάδα να βρίσκεται στην Α' Εθνική. Εύχομαι να τα ξεπεράσει και σύντομα να βρεθεί εκεί που ανήκει».

Αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο τοπικό:

«Για το τοπικό δεν το γνωρίζω. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί στη Γ' Εθνική. Είναι κάτι παραπάνω από ομάδα και υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι κοντά και δίπλα της. Αυτοί θα πρέπει να δουν την επόμενη μέρα και με σταθερά βήματα πλέον, υπομονή και δουλειά θα έχει τη δυνατότητα να ξαναβρεθεί σε τέσσερα χρόνια το αργότερο εκεί που πρέπει. Φαντάζομαι ότι θα μπορέσει να μπει σε έναν από τους ομίλους της Γ' Εθνικής.

Είμαι κοντά στην ομάδα και μετά τα πλέι άουτ έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια ως και την τελευταία στιγμή να καταφέρει να ξεφύγει από αυτό το αδιέξοδο. Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν και δεν μπόρεσε να πετύχει αυτό που θέλαμε όλοι μας για τον Πανιώνιο. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί από την Α' Εθνική στη Γ' Εθνική».

Τι πρέπει να κάνουν ιστορικοί σύλλογοι όπως ο Ηρακλής για να επανέλθουν στη φυσική τους θέση:

«Σοβαρότητα, δουλειά, πλάνο και οργάνωση. Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο. Ίσως αυτές οι ομάδες να έκαναν κάτι λάθος. Δεν σημαίνει ότι με τη φανέλα ανεβαίνεις κατηγορίες. Πρέπει να δουλέψεις, να παράγεις ποδοσφαιριστές και με υπομονή να ξαναφτάσεις την ομάδα εκεί που πρέπει.

Σεβόμενος τον σύλλογο και την ιστορία του δεν θέλω να λέω ότι έφταιξε το ένα ή το άλλο. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Δεν είναι η στιγμή... Είναι ημέρα άσχημη. Το σοκ θα υπάρχει, αλλά το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα. Ο Πανιώνιος είναι ιδέα, όχι απλά μια ομάδα. Είναι κληρονομιά, πολλά πράγματα. Είναι μεγάλη η θλίψη για όλους.

Μπορεί κάποιος να πέσει πολύ εύκολα, όμως θα πρέπει να σηκωθεί. Και αυτή η ομάδα δικαιούται και οφείλει να το κάνει απέναντι στον κόσμο της και την ιστορία της. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αναδρομή και να πεις τι έχει κάνει και τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει πολύ ισχυρό DNA και πολύ ισχυρή φανέλα. Αυτά θα πρέπει να είναι οδηγός μαζί με τον κόσμο για να ανακάμψει και να φτάσει ξανά εκεί που πρέπει.

Τα λόγια περιττεύουν. Θέλω μέσα από την ψυχή μου να ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μου και δίπλα μας, τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω για άλλη μια φορά αυτή την ομάδα. Ηθικά και ουσιαστικά ως χθες το βράδυ ήμουν εκεί και προσπαθούσα μαζί τους να βρεθεί μια λύση. Το μυαλό μου πάντα θα είναι εκεί, θα είμαι δίπλα».

Για τον κόσμο:

«Προσωπικά αυτό που έζησα και στα πλέι άουτ, είναι πάντα κοντά. Περίμενε έτσι κι αλλιώς. Δεν ήταν στα χέρια του. Έχει μάθει να είναι κοντά και θα είναι εκεί».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΤρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 17:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep