«Διψάμε να παίξουμε σε υψηλότερο επίπεδο»

Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης μίλησε για τον φετινό ΠΑΣ και την κατάσταση με τον κορονοϊό.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, Λευτέρης Χουτεσιώτης, μίλησε στο agon.gr για την τρέχουσα σεζόν με την ομάδα της Ηπείρου, τη Super League 2, τον Ολυμπιακό, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον κορονοϊό.

Πώς βιώνετε και εσείς οι αθλητές αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό;
«Όπως όλος ο κόσμος το βιώνουμε και εμείς, με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και με πιστή εφαρμογή των οδηγιών που δίνουν οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσαν από την ομάδα να είμαστε προσεκτικοί. Και τώρα που μιλάμε τηλεφωνικά, είμαι κλεισμένος στο σπίτι, δεν πάω πουθενά».

Ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις.
«Το βιώνει αυτό όλος ο κόσμος και όχι μόνο η χώρα μας…»

Θα έρθουν και για το ποδόσφαιρο δύσκολες εποχές, αφού σταμάτησαν και οι προπονήσεις.
«Είναι σοβαρό πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά, προέχει το θέμα της υγείας. Προσπαθούμε να βρούμε χώρους για να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά ατομικές προπονήσεις. Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, ώστε αν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες, να είμαστε σε καλή κατάσταση. Άλλωστε το πρόβλημα υπάρχει για όλες τις ομάδες, οπότε, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για όλους. Εμείς ως πολίτες, οφείλουμε πρωτίστως να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες των γιατρών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Ας μιλήσουμε λίγο και για ποδόσφαιρο, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα. Κάνοντας μια αναδρομή, πώς κρίνεις την πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα;
«Η πορεία είναι καλή, άλλωστε το δείχνουν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία. Μπορούσε όμως να ήταν και καλύτερη. Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς έχει καλό πρόσωπο και διάρκεια στις καλές εμφανίσεις της. Με τη διάρκεια εκπληρώνεις στόχους και μ’ αυτή έρχεται η καταξίωση. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια, αλλά η ομάδα πιστεύω ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων, όποτε και αν αρχίσουν, για να πετύχει τον στόχο της ανόδου».

Υπάρχουν κάποια μυστικά, κάποια κλειδιά, που έκαναν τη διαφορά του ΠΑΣ από τις υπόλοιπες ομάδες;
«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό που έφερε την ομάδα σε αυτή τη θέση. Έγινε καλή συλλογική δουλειά από τους παίκτες, τους προπονητές, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΣ διψάμε να παίξουμε σε υψηλότερο επίπεδο και αυτό θα γίνει με την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ 1.

Πώς κρίνεις το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2; Φέτος έγινε για πρώτη φορά αυτή η διοργάνωση.
«Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε καλό επίπεδο, με αρκετές καλές ομάδες. Εμείς προσαρμοστήκαμε νωρίς στα δεδομένα της κατηγορίας, μπήκαμε στο πνεύμα του πρωταθλητισμού, παίζοντας με σοβαρότητα σε όλα τα παιχνίδια. Εκτιμούμε όλους τους αντιπάλους και ποτέ δεν ξεχωρίσαμε παιχνίδια».

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά τα πλέι οφ δίνουν άλλο ενδιαφέρον στην μάχη του τίτλου και της ανόδου. Δεν ξέρουμε αν συμφωνείς με αυτό.
«Τα πλέι οφ είναι το πιο καθοριστικό κομμάτι του πρωταθλήματος, γιατί εκεί θα κριθεί ο πρωταθλητής. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για όλα, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό».

Προσωπικά έκανες καλές εμφανίσεις και ο ερχομός σου στον ΠΑΣ ήταν μια καλή μεταγραφή. Προσαρμόστηκες εύκολα ή δύσκολα, καθώς ήρθες από μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός;
«Οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν άλλα δεδομένα, αλλά οι κανόνες δεν αλλάζουν στο ποδόσφαιρο. Εγώ προσπάθησα από την αρχή σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο να δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Σου αρέσουν τα Γιάννινα, η ζωή στην πόλη;
«Τα Γιάννινα είναι μια πολύ όμορφη και ωραία πόλη, για μια ήσυχη και οικογενειακή ζωή. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, προσαρμοστήκαμε εύκολα. Βοήθησε και το καλό κλίμα που βρήκα στην ομάδα, αφού η μεταγραφή μου έγινε αρχές Σεπτεμβρίου».

Αλήθεια πώς έγινε η μεταγραφή σου στον ΠΑΣ, ενώ είχες προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 και του εξωτερικού;
«Από τη στιγμή που θεώρησα ότι έκλεισε ο κύκλος μου στον Ολυμπιακό, πέρασα ένα έντονο καλοκαίρι, κάνοντας συζητήσεις με ομάδες και βιώνοντας ορισμένες περίεργες καταστάσεις. Θεώρησα ότι η απόφαση που πήρα για να υπογράψω στον ΠΑΣ, ήταν για μένα ιδανική στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γιατί προτίμησα μια σημαντική ομάδα με μεγάλη ιστορία, που είχε ως στόχο τον πρωταθλητισμό και την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα. Θεώρησα ότι με τον ΠΑΣ θα πετύχαινα τον στόχο σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο».

Η αποχώρησή σου από τον Ολυμπιακό άφησε κάποια πικρία;
«Όχι γιατί ήταν μια φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Θεώρησα ότι για τη θέση που παίζω, έκλεισε ο κύκλος μου στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να αναζητήσω άλλους δρόμους για την καριέρα μου. Δεν έχω καμία πικρία από τον Ολυμπιακό, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι η ομάδα που με στήριξε, μου έδωσε πολλά, έμαθα πολλά και στον Ολυμπιακό ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, αφού πήγα μικρός στις ακαδημίες τους. Ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο. Όμως έπρεπε να αποχωρήσω για να πάω σε μια ομάδα που θα έπαιζα και θα είχα συμμετοχές, δείχνοντας και τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Όπως είπα πριν, έκανα καλή επιλογή ερχόμενος στα Γιάννινα».

Πώς βρέθηκες από τη Λάρισα στον Ολυμπιακό;
«Αγωνιζόμουν πιτσιρικάς στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Λάρισας, με είδαν οι υπεύθυνοι σκάουτιγκ του Ολυμπιακού και έτσι πήγα αρχικά στις ακαδημίες και στη συνέχεια έγινα επαγγελματίας».

Πώς ένιωσες στον Ολυμπιακό ως επαγγελματίας, δίπλα σε σπουδαίους παίκτες και σημαντικά ονόματα;
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις για ένα παιδί να δουλέψει σωστά, να μάθει πολλά πράγματα και να αποκτήσει σωστή νοοτροπία. Κέρδισα πολλά από τον Ολυμπιακό, που θα με βοηθήσουν στην καριέρα μου, να ανεβάσω και τον πήχη ψηλότερα. Ένας νέος ποδοσφαιριστής, πάντα μαθαίνει από τους παλιότερους, ειδικά όταν είναι δίπλα σε παίκτες με διεθνή καριέρα. Ειδικά στη θέση μου δούλεψα δίπλα σε σπουδαίους τερματοφύλακες και αυτό είναι μια επιπλέον καλή εμπειρία για μένα. Πέρα απ’ αυτά, όταν είσαι στον Ολυμπιακό αποκτάς τη νοοτροπία του νικητή, τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Γιατί απ’ αυτό το μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα.

Από τη θητεία σου στον Ολυμπιακό, υπάρχει κάποιο γεγονός ή κάποια προσωπική στιγμή που να ξεχωρίζει;
«Υπήρξαν πολλές καλές στιγμές, όπως σε αγώνα Κυπέλλου που φόρεσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όταν έκανα ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια, πανηγυρίσαμε τίτλους και μεγάλες επιτυχίες, που δε φεύγουν από τη μνήμη μου».

Με τι συναισθήματα αποχώρησες από τον Ολυμπιακό;
«Αποχώρησα με θετικά συναισθήματα. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πέρασα μικρός τις πόρτες του Ρέντη και αποχώρησα νιώθοντας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Σας ανέφερα και πριν, ότι ο Ολυμπιακός ήταν σχολείο που έμαθα πολλά πράγματα που θα τα έχω ως εφόδια στη μετέπειτα καριέρα μου. Εξάλλου ήταν μια απόφαση που ο ίδιος την πήρα, για να αποχωρήσω».

Λευτέρη, ο Ολυμπιακός δίκαια διεκδικεί νταμπλ στην Ελλάδα με καλή πορεία και στην Ευρώπη;
«Η πορεία του στα γήπεδα έδειξε και την ανωτερότητα έναντι των άλλων ομάδων. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αν βοηθήσει και λίγο η τύχη, μπορεί να αποκλείσει και τη Γουλβς».

Ο πήχης των προσωπικών φιλοδοξιών πόσο ψηλά μπαίνει; Έχεις μέλλον μπροστά του, πολλοί λένε ότι οι τερματοφύλακες είναι σαν το παλιό καλό κρασί.
«Μακάρι να πάνε όλα καλά. Η ζωή έχει πολλές διακυμάνσεις. Αυτό που προέχει τώρα, είναι να επιστρέψει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Το γεγονός αυτό καλύπτει και τις προσωπικές φιλοδοξίες όλων. Επειδή τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή, ας αρκεστούμε τώρα σε αυτό και όλα τα υπόλοιπα είναι μπροστά μας».

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΣ;
«Επειδή βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις με τον κορωνοϊό, εύχομαι όλα να πάνε καλά. Και για να πάνε καλά, θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι με την σωστή συμπεριφορά και την τήρηση των κανόνων. Αν μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας παρείχε. Τον θέλουμε πάντα δίπλα μας. Ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο, είναι κομμάτι της ομάδας μας».

Last modified onΠέμπτη, 19 Μάρτιος 2020 22:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep