«Το χρωστάμε στους εαυτούς μας»

Ο στόπερ της Δόξας, Στέλιος Καψάλης, έδωσε το έναυσμα για την πρώτη εντός έδρας νίκη της Δόξας Δράμας


Ο Στέλιος Καψάλης, κεντρικός αμυντικός, ανήκει απο την περσυνή χρονιά στους αρχηγούς της Δόξας Δράμας. Ο 25χρονος Σερραίος με το "καλό" αριστερό πόδι, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην κατηγορία του, μετρώντας περάσματα απο Πανσεραϊκό, Βέροια, Άρη και Αιγινιακό. Με δηλώσεις του στο match programme του αγώνα με τον Εργοτέλη το Σάββατο (14/12, 15.00), δίνει το έναυσμα για την πρώτη εντός έδρας νίκη της Δόξας Δράμας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πως βλέπεις το σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη; Που θα κριθεί; Yπάρχει φαβορί;
«Είναι αναμφίβολα δύσκολο παιχνίδι, ο Εργοτέλης είναι ποιοτική ομάδα και ξέρει καλά την κατηγορία. Πρέπει εμείς επιτέλους να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Δεν το κάναμε ακόμα σε τέσσερις αγώνες. Το χρωστάμε λοιπόν στους εαυτούς μας και στον κόσμο μας. Μια καλή εμφάνιση αλλά κυρίως το τρίποντο. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό. Όποιος το θέλει παραπάνω, θα κερδίσει. Είμαι αισιόδοξος».

-Το ότι ακόμα δεν κερδίσατε στη Δράμα, σας απασχολεί ενδόμυχα;
«Αναπόφευκτα. Περνά από το μυαλό μας σαν δεύτερη σκέψη, δε γίνεται διαφορετικά. Μακάρι να το «βγάλουμε» σε πείσμα και αποφασιστικότητα».

-Αυτό το παιχνίδι είναι τελευταίο εντός πριν τις γιορτές, αλλά και για τον πρώτο γύρο. Δίνει ξεχωριστό «χρώμα»;
«Είναι ένα παραπάνω κίνητρο, να κερδίσουμε στη Δράμα πριν αλλάξει ο χρόνος και για να είναι πιο ευχάριστες οι γιορτές. Να κλείσουμε θετικά και να μπούμε με ψυχολογία στο νέο έτος. Μετά έχουμε δυο αγώνες εκτός, πρώτα στην Κέρκυρα πριν τη διακοπή και μετά στα Χανιά αρχές Γενάρη, όταν τελειώνει ο πρώτος γύρος. Δεν κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς για πόντους, ούτε κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Καλύτερα βήμα-βήμα. Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα».

-Πλησιάζει ο Γενάρης, όπου γίνονται αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων. Ως αρχηγός, που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, εκτιμάς ότι χρειάζονται πολλές «πινελιές» βελτίωσης και αναβάθμισης;
«Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι αρκετά πλήρες, δεν χρειάζεται πολλά σε αυτή τη φάση. Όσο κυλά ο χρόνος, γινόμαστε καλύτεροι. Φυσικά, αυτό το αξιολογούν οι αρμόδιοι, που παίρνουν τις αποφάσεις. Διοίκηση και τεχνικό τιμ, ενώ σίγουρα θα μετρήσει αν και ποιοι αποχωρήσουν από το δυναμικό».

-Η μη αξιοποίηση της έδρας είναι ο βασικός παράγοντας που η ομάδα δεν είναι ψηλότερα;
«Ναι, αναμφίβολα. Οι εμφανίσεις μας ήταν καλές, ειδικά εκτός Δράμας. Αν είχαμε μια-δυο νίκες στο «σπίτι» μας, το κάτι παραπάνω, θα αποτυπωνόταν και στην κατάταξη. Γενικά είναι φυσιολογική η συγκομιδή μας, αλλά μπορούσε να είναι καλύτερη».

-Η πλειοψηφία οριοθετεί ως στόχο την εξάδα. Το ενστερνίζεσαι; Βλέπεις κάποιες ομάδες να έχουν αβαντάζ γι’ αυτό το στόχο;
«Πρέπει να είναι η εξάδα. Να διακριθεί η ομάδα συλλογικά και ακολούθως ατομικά οι παίκτες. Όπως προείπα, οι διαφορές είναι μικρές. Με εξαίρεση ίσως τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, που για τους περισσότερους είναι τα δυο φαβορί, όπως δείχνει και η βαθμολογία. Οι άλλες τέσσερις θέσεις δείχνουν «ανοιχτές» για πολλές ομάδες. Όλοι είμαστε κοντά και «παλεύουμε».

-Ένα μήνυμά σου για τον κόσμο;
«Είμαστε από τις λίγες ομάδες στην κατηγορία με τόσο πιστό κόσμο. Ακολουθεί με ίδια θέρμη και εκτός Δράμας. Ποτέ δεν είμαστε μόνοι και το νιώθουμε. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

-Τέλος, ένα σχόλιο για το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα;
«Η γενική μας παρουσία δεν ήταν κακή. Το βασικό μας πρόβλημα ήταν δημιουργικό. Δεν δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, όπως σε άλλα ματς. Στο δεύτερο μέρος ρισκάραμε και απειληθήκαμε παραπάνω, αφού ο αντίπαλος έβρισκε χώρους. Ωστόσο, ήταν η δεύτερη ήττα σε οκτώ ματς. Παλεύουμε κάθε φορά για να πάρουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Με κάθε αντίπαλο και σε κάθε έδρα. Ότι είμαστε μαχητικοί φαίνεται και από το ότι οι δυο ήττες μας ήρθαν στο ένα γκολ διαφορά».

Last modified onΠαρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep