Logo
Print this page

Βλέπει σέντρα ο Αμανατίδης

Ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά Βασίλης Αμανατίδης αναφέρθηκε στο «ψαλίδι» της ΕΡΤ και χαρακτήρισε μη σοβαρή την πρόταση του ΟΦΗ για τον Αμπντούλ Ουές.

Την άποψη ότι το ΔΣ της Super League 2 θα αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Βασίλης Αμανατίδης. Ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Fm και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση του ΟΦΗ για τον Αμπντούλ Ουές την οποία χαρακτήρισε μη σοβαρή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις εξελίξεις με τα τηλεοπτικά της Super League 2:

«Εμείς με νούμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή… Εχουμε δεχτεί ένα κάλεσμα εγγράφως για Δ.Σ. στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι γνωστές οι θέσεις της ομάδας μας, όπως και οι θέσεις όλων των ομάδων του Συνεταιρισμού και ό,τι έχει σχέση με την περιβόητη αναδιάρθρωση. Είμαστε η ομάδα που έχει υποστεί την πιο βαριά τιμωρία. Παρ’ όλα αυτά, με το υγιές σκεπτικό του χρηματοδότη και προέδρου της ομάδας μας, στη διαδικασία λειτουργίας της Super League 2 με τις προϋποθέσεις όπου έχουν αναγραφεί οι λεπτομέρειες για όλες τις ομάδες - και τις 12 - που αφορά την περίοδο 2019-20 με οικονομικά ποσά κλπ. βάσει στα οποία έχει γίνει η αναδιάρθρωση και έχει ψηφιστεί αυτό στην Ελληνική Βουλή, εμείς συμμετέχουμε σε αυτή την εκστρατεία η οποία όπως φαίνεται, δεν αποδίδει καρπούς».

Για το ψαλίδι της ΕΡΤ:

«Η θέση μας είναι πάγια από την αρχή. Έχουμε κάνει ουκ ολίγες συνεδριάσεις και έχουμε αποφασίσει ομόφωνα το ίδιο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Θαρρώ ότι και στη συνάντηση που θα κάνουμε, χωρίς να βάζω τη προσωπική μας θέση, θα παρθεί μια απόφαση η οποία θα είναι για το συμφέρον όλων των ομάδων της Super League 2 και φυσικά του Πλατανιά».

Αν οι ομάδες θα δέχονταν μια καλύτερη πρόταση από την ΕΡΤ, με μείωση της τάξης του 30%:

«Στη Βουλή αυτό που ψηφίστηκε έχει περάσει μέσα σε ένα προσύμφωνο με τη Super League 1, όπου πέρασαν και τη Super League 2, για ένα ποσό το οποίο αναφέρεται στις 850.000 και μάλιστα προσδιορισμένες και οι δόσεις που θα πληρωθεί αυτό το ποσό… Από εκεί και πέρα, σαν αντιπρόταση του 30% που λέτε εσείς, εγώ δεν το γνωρίζω. Ξέρω να λέω αυτά που επισήμως γράφονται από πλευράς ΕΡΤ, αλληλογραφία της ΕΡΤ με το Δ.Σ. της Super League 2. Μετά από επικοινωνία που είχα με τον κ. Λεουτσάκο θα συνεδριάσουμε και θα πάρουμε μια απόφαση. Η απόφαση αυτή θ’ ανακοινωθεί μετά το πέρας της διεργασίας».

Τι θα γίνει αν η ΕΡΤ δεν βελτιώσει την πρότασή της:

«Η ΕΡΤ, της οποίας έριξε το μπαλάκι η προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος υπουργός, αυτό το μπαλάκι καλείται να το λειτουργήσει πάλι η ΕΡΤ με την καινούρια ηγεσία της πολιτικής κατάστασης του τόπου και δη της αθλητικής ηγεσίας με τον κ. Αυγενάκη. Έχω την εντύπωση, χωρίς να μιλώ για λογαριασμό αυτών των παραγόντων, θα πρέπει το ποδόσφαιρο να το βλέπουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, όχι με διαφορετικά σταθμά. Έκαναν μια «Χ» περικοπή στη Super League 1, που δεν μου πέφτει λόγος να την σχολιάσω, ας κάνουν και μια ανάλογη στη δική μας λίγκα…

Τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνει η Super League 1. Η Super League 2 αδικείται κατάφωρα και ο Πλατανιάς για το λόγο που προείπα. Οι ομάδες οικονομικά αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση πτώχευσης, αν εξαιρέσετε κάποιες. Πώς θα μπορεί να λειτουργήσει η κάθε ΠΑΕ; Ποιος θα πληρώσει εισφορές στο κράτος, ΙΚΑ, εφορία, ποιος θα πληρώσει τις εγγυητικές, ποιος θα πληρώσει την ΕΠΟ που είναι ένας παράλληλος συνέταιρος με τις ομάδες, που ούτε λίγο, ούτε πολύ ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ κάθε χρονιά οι υποχρεώσεις μιας ομάδας της Super League 2; Ποιος θα πληρώσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών; Ποιος θα πληρώσει τις συμβάσεις και το προσωπικό της κάθε ομάδας;

Ως πότε θα υπάρχει κάποιος Μαθιουλάκης, όπως ο πρόεδρός μας, ο οποίος θα πληρώνει αδρά χωρίς να ξέρει κατά πού πάει αυτό το καράβι; Ως πότε θα πάει αυτό; Καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι άνθρωποι που εκταμιεύουν χρήματα από την προσωπική τους περιουσία, κουράζονται. Μάλιστα, έλεγα το εξής, εμείς τουλάχιστον ως Πλατανιάς έχουμε να επιδείξουμε κι ένα έργο. Έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί η ομάδα μας όχι μόνο στη Super League 2, αλλά και στη Super League 1.

Εδώ υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν βοηθητικό γήπεδο για να κάνουν προπονήσεις, δεν έχουν καν μέσα τεχνηέντως ντουζ κλπ. Υπό αυτές τις συνθήκες ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς, να δίνονται πολύ περισσότερα χρήματα στην Super League 2, υπό προϋποθέσεις όμως, να υπάρχει δηλαδή ασφαλιστική δικλείδα για την παροχή των χρημάτων, δε δίνονται καθόλου. Πώς ζητάνε τώρα να αρχίσει ένα πρωτάθλημα το οποίο θα είναι μη ανταγωνιστικό όταν υπάρχουν προβλήματα;».

Για το στόχο που θέτει τη νέα χρονιά ο Πλατανιάς:

«Δεν έχουμε αλλάξει στόχο σε σχέση με πέρσι. Ξεκινάμε από την αρχή, το ταξίδι συνεχίζεται, οι σταθμοί και οι λειτουργίες μας είναι οι ίδιες, είναι η παραγωγή ποδοσφαιριστών και θεάματος. Θέλουμε να προσελκύσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στο γήπεδο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις κάθε Κυριακή για ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό να το εισπράξει ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων. Αυτή είναι η σκέψη μας».

Για το γεγονός ότι δεν πουλήθηκε κάποιος ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι:

«Επίσημη πρόταση στην ομάδα μας εγγράφως και μετά από ραντεβού που έγινε, ήταν μόνο μία. Έχει να κάνει με τον Ουές. Η πρόταση που έγινε από τον ΟΦΗ κρίθηκε μη σοβαρή. Εμείς δεν εκποιούμε, ούτε πουλάμε. Εμείς τις αξίες θέλουμε να τις σέβεται η κάθε ομάδα όταν θα λάβει μια απόφαση να έρθει να «ακουμπήσει» έναν ποδοσφαιριστή του Πλατανιά. Οι απαιτήσεις του προέδρου μας δεν είναι παράλογες, είναι λογικές και στο πλαίσιο λειτουργίας και χημείας του αγωνιστικού τμήματος προς τους ποδοσφαιριστές, ότι τους παρέχουμε πάντοτε τα πάντα, να έχουν ποιότητα και φυσικά όταν έρθει μια πρόταση πολύ λογική και όχι όπως διατείνονται για πολλά λεφτά και διάφορα, εμείς να βοηθάμε τον ποδοσφαιριστή να μετακομίσει για κάπου ψηλότερα».

Για το λόγο που δεν προτίμησε ο Πλατανιάς το καλοκαίρι ν’ αποκτήσει πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές:

«Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει. Από τη μέρα που συμφώνησα για τη συνεργασία μου με τον κ. Μαθιουλάκη είπαμε κάποια πράγματα και ότι θα πορευτούμε έτσι. Από τη στιγμή που η συνταγή αυτή αποδίδει, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε σε υποθετικές λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις είναι αυτές οι οποίες κάνουν επιλογές και τις αναπαράγουμε και τις δημιουργούμε να είναι μετά από ένα «Χ» χρονικό διάστημα ως απαραίτητες. Κάναμε επιλογές βάσει του πρότζεκτ που υπήρχε εδώ και ένα χρόνο, τι ακριβώς συμπληρώσεις θέλαμε σε κάποιες θέσεις -πάντοτε σε συνεργασία με τον προπονητή μας- και πήραμε κάποια παιδιά.

Αυτά τα παιδιά θα δείξει ο χρόνος αν - γιατί και πέρυσι αμφισβητηθήκαμε - και κατά πόσο είναι ικανοί για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού και στο ειδικό βάρος του Πλατανιά, της ομάδας που κατά την εκτίμηση μου, είναι το brand name του νομού Χανίων».

Για την αποχώρηση Παπανικολάου:

«Αυτό με τον ΟΦΗ τελείωσε, ήταν θέλημα Θεού. Εκτός αυτού, είναι μια εμπειρία για τους ποδοσφαιριστές για το πώς μπορεί να διαχειρίζεται ο καθένας τις εμπειρίες του παιχνιδιού. Είναι πλούτος η εμπειρία υπό αυτές τις συνθήκες… Μπορεί να μας άφησε πικρία, αλλά μας έδωσε κι ένα σημάδι της εργασίας που έχουμε κάνει. Το παιδί δεν ήθελε ν’ ανανεώσει. Από εκεί και πέρα, ήταν δικό του θέμα, δεν μπορούσαμε να τον ανανεώσουμε με το ζόρι».

Για την παραμονή Τάτση:

«Για όσους γνωρίζουν τον Γιάννη Τάτση ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι είναι ένας μπεσαλής άντρας και όταν μιλάει για μια συνεργασία, έχει βαρύτητα ο λόγος και ο τρόπος σκέψης του. Ήταν επιλογή του προέδρου και δική μου όταν ακόμα ήταν συνεργάτης και βοηθός στην ομάδα του Κισσαμικού. Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε κάποιο θέμα μετακίνησης του προπονητή μας».

Για τα τριετή συμβόλαια που υπογράφηκαν το καλοκαίρι:

«Όταν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υπογράφει ένα συμβόλαιο τριετές, τετραετές, οφείλει να το τηρήσει. Από τη στιγμή που η ομάδα απέναντι στον ποδοσφαιριστή τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις, έτσι και ο ποδοσφαιριστής, είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το συμβόλαιό του. Εμείς, δεν βάλαμε σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό και του είπαμε ότι θέλουμε μόνο έτσι. Εάν ο ποδοσφαιριστής έλεγε, δεν θέλω, δεν θα γινόταν η συνεργασία. Από τη στιγμή που βάζεις όμως την υπογραφή σου και βλέπεις ότι μέχρι σήμερα η ομάδα λειτουργεί απέναντί σου εντάξει, είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις.

Άλλο αν κάποια στιγμή θεωρήσει ο πρόεδρος από μόνος του ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να επιληφθούν επί του θέματος γιατί οι οικονομικές παροχές δεν αντικατοπτρίζονται στο ειδικό βάρος του ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο το διαχειρίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος που είναι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας και που βάζει τα χρήματα, ο κ. Μαθιουλάκης».

Για την προσωπική του εκτίμηση αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο:

«Θεωρώ ότι θα ξεκινήσει, όμως είναι προσωπική μου τοποθέτηση. Θα ήθελα όλος ο φίλαθλος κόσμος των Χανίων να έρθει κοντά μας στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί η δική μας πρόθεση είναι να παράγουμε θέαμα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε για να κάνουμε τον κόσμο στις δύο ώρες που θα διαθέσει στο γήπεδο να είναι χρόνος διάθεσης και χαράς γι’ αυτόν. Εμείς, αυτή τη στιγμή, δεν κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής. Είμαστε προσγειωμένοι και κοιτάζουμε προσεκτικά τον Πανθηραϊκό, την Πέμπτη το πρωί που θα γίνει στη Νάξο».

Πηγή: athlitiko.gr

Last modified onΤετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 11:26
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr