Logo
Print this page

«Εδώ συζητάτε τα αυτονόητα»

Ο Πετρ Φούσεκ βρέθηκε στο συμβούλιο της Super League 2 και μίλησε στο FL News για την εμπειρία του.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 ο Πετρ Φούσεκ έμοιαζε ακόμη ζαλισμένος από αυτή την «αναγνωριστική πτήση» στα βαθιά νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η βιωματική μάθηση δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε λένε οι ειδικοί και το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπέρ – σύμβουλος της ΕΠΟ με τα λεγόμενα του στην συνέντευξη που παραχώρησε στο FL News

Τι θετικά και τι αρνητικά έχει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων;

«Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων έχει αποφασιστεί εδώ και έναν χρόνο. Τα αρνητικά και τα θετικά έπρεπε να είχαν εξεταστεί κατά την περίοδο που έγιναν οι συζητήσεις πριν από την τελική απόφαση, αλλά και κατά τον χρόνο της λήψης της απόφασης για την αναδιάρθρωση. Τους τελευταίους έντεκα μήνες, μετά την λήψη της απόφασης έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις για το ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά».

Για εμένα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο που ήμουν για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της νέας αυτής κατηγορίας για να συζητήσουμε την κατάσταση και ελπίζω πως θα προχωρήσει κανονικά η νέα διοργάνωση, αυτό το νέο πρωτάθλημα».

Ποια ήταν η αίσθηση που αποκομίσατε από αυτή την επαφή με τους ανθρώπους που τρέχουν τις ομάδες αυτής της κατηγορίας;

«Δέχθηκα πολλές ερωτήσεις, πολλές επισημάνσεις, πολλές παρατηρήσεις που ήταν πολύ χρήσιμες, επειδή η πληροφορία είναι το σημαντικό. Και όταν είσαι πληροφορημένος μπορεί αυτό να σε καθοδηγήσει για να βρεθούν ακόμη καλύτερες λύσεις στο μέλλον.

Σίγουρα όλα αυτά θα συζητηθούν με την διοίκηση της Ομοσπονδίας, γιατί αυτοί είναι τομείς της κυριαρχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε αυτούς δεν θα εμπλέκονταν ποτέ η FIFA και η UEFA. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση έχουν σχηματιστεί κάποιες ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσω να προωθήσω. Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συνεδρίαση».

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της νέας κατηγορίας και πού στάθηκαν περισσότεροι οι πρόεδροι;

«Σαφέστατα το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική κατάσταση των ομάδων και η κατάσταση του πρωταθλήματος. Στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου όλο αυτό συνδέεται και εξαρτάται από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερη συνθήκη και ελπίζω πως θα επιλυθεί προς όφελος των ομάδων».

Αυτή η καθυστέρηση των έντεκα μηνών πού πιστεύετε ότι έχει τη ρίζα της;

«Αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και να ισχύουν αφού είχαν αποφασιστεί και συμφωνηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τον Αύγουστο του 2018».

Γενικά ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Υπάρχουν πολλές μεμονωμένες προκλήσεις κάθε φορά σε κάθε θέμα, αλλά το βασικό που πρέπει να επιτευχθεί είναι η ενότητα».

Last modified onΤρίτη, 25 Ιούνιος 2019 03:05
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr