Logo
Print this page

Το... τάνκερ του Βόλου

Ο Βασίλης Μάντζης για την άνοδο του Βόλου, τη συνεργασία με τον Χουάν Φεράντο και τον πρώτο γύρο που... εκτόξευσε τον πρωτοπόρο.

Την κατάκτηση του τίτλου και τη δεύτερη διαδοχική άνοδο μέσα σε ένα χρόνο πανηγύρισε ο Βόλος. Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν μόνιμα σε θέση οδηγού. Ακόμα και όταν πέρασε μία «μίνι» κρίση, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε και πέτυχε τον ιστορικό προβιβασμό στη Super League πέντε στροφές πριν το φινάλε. Πώς τα κατάφερε; Χάρη στον εξαιρετικό πρώτο γύρο όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Live Sport» το... τάνκερ του Βόλου και πρώτος σκόρερ του, Βασίλης Μάντζης.

- Περίμενες τέτοια πορεία;
«Στην αρχή της προετοιμασίας, όχι. Δεν μας περίμενα τόσο καλούς. Υπήρχαν ομάδες που είχαν πιο ''δυνατά'' ονόματα από εμάς. Για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ανεβοκατέβαιναν Α' και Β' Εθνική. Αν εξαιρέσεις τον Πίτου ο κορμός μας ήταν από Β', Γ' Εθνική και θεωρώ ότι μας έκανε καλό, γιατί είμαστε όλοι φιλόδοξοι».

-Τελικά δεν χρειάζονται «μπαρουτοκαπνισμένοι» για πρωταγωνιστική πορεία;
«Είδαμε ότι ο Άρης προ δύο ετών είχε γεμίσει με παίκτες Α' Εθνικής και δεν βγήκε. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στη Football League».

- Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι θα χάνατε την άνοδο;
«Ναι, αλλά μαθηματικά δεν έβγαινε κάποιος άλλος. Κάναμε ''κοιλιά''. Κάποιοι κουράστηκαν ή χαλάρωσαν. Κι εγώ έκανα κακό δεύτερο γύρο. Όταν η ομάδα δοκιμάστηκε στα δύσκολα, λέγαμε ''μάγκες, όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε''».

- Στην αρχή της σεζόν ανεβάζατε απόδοση μετά το 60'-65'...
«Ήμασταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Δεχόμασταν γκολ και πιστεύαμε ότι δεν θα χάσουμε. Συνεχίζαμε σαν να μην έγινε τίποτα».

- Μέτρησε η άποψή σας όταν τέθηκε θέμα Φεράντο; Πώς είναι η συνεργασία σας;
«Ναι, μέτρησε. Ό,τι και να κάνεις, εκείνος θα σε κρίνει ποδοσφαιρικά, όχι σαν χαρακτήρα. Αν κάνεις αυτό που ζητάει, είναι ευχαριστημένος. Τον σεβόμαστε όλοι απεριόριστα. Είναι δίκαιος, ντροπαλός και δουλεύει πολύ. Φαντάσου ότι έρχεται στο γήπεδο δύο ώρες πριν από την προπόνηση, κάνει τη γυμναστική του, τρέχει. Βλέπει τελείως διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Είναι απόμακρος σαν άνθρωπος, αλλά δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε».

- Τι είχε ο Βόλος που δεν είχαν οι άλλες ομάδες;
«Πολύ καλό πρώτο γύρο (σ.σ.: στο +9 από τη 2η θέση), όπου είχαμε την καλύτερη άμυνα. Πήρε βοήθειες από πολλούς παίκτες, ειδικά στην άμυνα όπου είχαμε απώλειες».

- Κι εσύ όμως έκανες ρεκόρ παραγωγικότητας...
«Με βοηθά και με πιστεύει πολύ η ομάδα και ο προπονητής. Δεν έχουμε τριβές. Ακόμα και παιδιά που παίζουν στη θέση μου, μου λένε ''βάλε γκολ να βγεις πρώτος σκόρερ''».

- Σου έχουν δώσει κάποιο ψευδώνυμο;
«Τάνκερ. Έτσι με φωνάζουν οι Αργεντινοί λόγω της σωματοδομής μου».

- Σημαντικότερη στιγμή φέτος και χειρότερη;
«Οι φοβερές νίκες με Κέρκυρα, Παναχαϊκή και οι ανατροπές με Δόξα Δράμας, Σπάρτη. Χειρότερη στιγμή η ήττα από τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Ήταν απέναντι στην πρώην ομάδα μου είχα έξτρα κίνητρο».

- Η ζωή στον Βόλο πώς είναι; Εσύ δεσμεύεσαι για έναν ακόμα χρόνο...
«Είναι πολύ ωραία. Κάνουμε όλα τα παιδιά παρέα. Έχω συμβόλαιο, ναι. Είναι όνειρό μου και στόχος μου να παίξω στη Super League

- Τι θα δώσει ο Βόλος στη Super League;
«Μια ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, ένα ισχυρό αουτσάιντερ. Μου άρεσε για παράδειγμα η πορεία της Λαμίας. Μακάρι να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και γενικά οι ομάδες της περιφέρειας να έχουν τέτοιες πορείες».

- Ευελπιστείς ότι θα προσελκύσετε περισσότερο κόσμο;
«Έχουμε ήδη 1.000 εισιτήρια μέσο όρο από πέρυσι. Ίσως τα μικρά παιδιά να έρθουν. Εύχομαι να τους προσελκύσουμε».

- Αν δεν γινόσουν ποδοσφαιριστής, ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες;
«Πολύ μικρός ήθελα να ακολουθήσω την ιατρική. Συναναστρεφόμουν με ιατρικό προσωπικό και τους θαυμάζω. Ξεκίνησα με αλλεργίες. Έτρωγα ψάρι και έπεφτα σε κώμα για ώρες. Μετά είχα πρόβλημα στα αυτιά, βρογχίτιδα λόγω αλλεργικού άσθματος. Τώρα ευτυχώς είμαι καλά. Έχω αλλεργικό άσθμα, αλλά παίρνω φαρμακευτική αγωγή».

Last modified onΚυριακή, 14 Απρίλιος 2019 16:01
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr