Logo
Print this page

«Μου έκλεψαν την χαρά»

Ο Γιάννης Τσαλάκου μιλά για το ντεμπούτο του και για την κόκκινη κάρτα που είδε στην αναμέτρηση με τον ΑΟΧ Κισσαμικό. Ο Γιάννης Τσαλάκου μιλά για το ντεμπούτο του και για την κόκκινη κάρτα που είδε στην αναμέτρηση με τον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Ο Γιάννης Τσαλάκου μετά από πολλές εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έκανε το ντεμπούτο του με τον Αήττητο στη Football League, είχε καλή παρουσία, αλλά αποβλήθηκε από ένα λάθος του διαιτητή.  

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να δει την κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του στην Football League, το οποίο περίμενε με ανυπομονησία έξι μήνες; Ο 24χρονος αμυντικός του Αήττητου Σπάτων, Γιάννης Τσαλάκου μιλά στο FL News για την δυσάρεστη αυτή εμπειρία, αλλά και γενικά για το ποδόσφαιρο.

Πόσο διάστημα περίμενες για το ντεμπούτο σου στη Football League και πόσο άσχημο ήταν για εσένα να συνδυαστεί με την κόκκινη κάρτα;

 «Επέστρεψα στον Αήττητο έπειτα από δύο χρόνια σε εντελώς διαφορετική κατηγορία από την Α’ Αθηνών που αγωνίστηκα με την ομάδα το 2016-17 και πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Τα δεδομένα ήταν δύσκολα, τόσο με το υψηλότερο επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα, όσο και με το μεγάλο ρόστερ που υπήρχε στο πρώτο εξάμηνο. Δούλεψα όσο μπορούσα και περίμενα την ευκαιρία μου για να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Football League. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά και να μην είχα δει την κόκκινη κάρτα από το λάθος του διαιτητή και να κρατήσω μόνο τα καλά σχόλια που άκουσα για την πρώτη μου εμφάνιση».

Τι λάθος έκανε ο διαιτητής;  

«Δέχθηκα δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η πρώτη ήταν στην επίθεση, όταν έκανα προσπάθεια και ενώ θεωρώ πως σε εμένα έγινε το φάουλ, ο διαιτητής έδειξε επιθετικό και κίτρινη κάρτα για την οποία έμεινα έκπληκτος, τόσο εγώ, όσο και από τον πάγκο. Λίγο μετά έκοψα μια αντεπίθεση και είδα την δεύτερη κίτρινη που με έκανε να νιώσω πως μου κλέβουν την χαρά στο ντεμπούτο μου στην κατηγορία».

Πόσες διαφορές έχει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο οποίο αγωνιζόσουν μέχρι πέρυσι με την Football League.  

«Σίγουρα το επίπεδο είναι υψηλότερο και έχεις να αντιμετωπίσεις ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρίες και θέση στην Super League. Η ανακατανομή των κατηγοριών τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει αρκετούς παίκτες με εμπειρίες από την μεγάλη κατηγορία στην Football League και αυτό ανοίγει την ψαλίδα ανάμεσα και στις τρεις κατηγορίες. Η Γ’ Εθνική είναι εντελώς διαφορετική και σίγουρα έχει λιγότερες ανταγωνιστικές ομάδες ώστε να μένεις σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα και οι υποδομές είναι πλέον καλύτερες, αφού αποφεύγεις τον συνθετικό χλοοτάπητα που κοντεύει να γίνει κανόνας στην τρίτη κατηγορία».  

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει αυτά τα λίγα χρόνια της εμπειρίας σου στο ποδόσφαιρο;

«Νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να μπορείς να διαχειριστείς τις εναλλαγές των συναισθημάτων που υπάρχουν μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά και από αγώνα σε αγώνα. Δυστυχώς αρκεί ένα καλό παιχνίδι για να νιώσεις την αγκαλιά του κόσμου και μια κακή μέρα, ή ένα λάθος για να βιώσεις την απογοήτευση. Πρέπει να βρίσκεις την δύναμη να σηκωθείς μετά από ένα κακό ματς, από μια κόκκινη κάρτα, από μια αδικία, αλλά και να κρατάς χαμηλούς τόνους στην επιτυχία και να ξέρεις πως πρέπει να δουλέψεις για να διατηρήσεις το υψηλό επίπεδο».

Πώς είναι να φεύγεις από το σπίτι σου σε μικρή ηλικία για να αγωνιστείς σε μια ομάδα όπως ο ΟΦ Ιεράπετρας;  

«Πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλά παράλληλα επειδή αλλάζει το περιβάλλον που ζεις, ενώ πρέπει να διεκδικήσεις και τη θέση σου σε μια νέα ομάδα. Σίγουρα με ωρίμασε αυτή η κατάσταση και με έβαλε να σκεφτώ διάφορα. Με βοήθησαν πάντως η ομάδα, όσο και ο κόσμος στην Κρήτη και πέρασα ένα πολύ καλό εξάμηνο».

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;  

«Εντελώς τυχαία. Όταν ήμουν έξι ετών είχα κάποια παιδιά στο σχολείο που είχαν γραφτεί στην τοπική ομάδα της γειτονιάς μου, στα Μελίσσια. Πήγα μαζί τους σε μια προπόνηση και γράφτηκα. Η εξέλιξη ήρθε χρόνο με τον χρόνο και ήμουν από τους λίγους που προχώρησαν σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά έτσι γίνεται πάντα. Σημασία έχει πως από αυτή τη μικρή ηλικία στις ακαδημίες βιώνεις στην πράξη την σημασία της ομάδας, της συνεργασίας, των υποχρεώσεων που έχεις απέναντι στους συμπαίκτες σου και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείς ώστε να γίνεσαι χρήσιμο μέλος ενός συνόλου. Αυτές οι αξίες ακόμη και αν δεν συνεχίσεις να αγωνίζεσαι επαγγελματικά σε κάνουν να βλέπεις διαφορετικά και τη ζωή».

Last modified onΤρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 12:14
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr