«Τελείως διαφορετική φιλοσοφία»

Ο Κώστας Χαλκιάς χαρακτήρισε λάθος τα κριτήρια του Κώστα Κατσουράνη με τα οποία αποχώρησαν παίκτες που βοήθησαν την Παναχαϊκή.

Κάθετα αντίθετος με τη φιλοσοφία του Κώστα Κατσουράνη εμφανίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής φιλοξενήθηκε στην «Αθλητική Κυριακή» και δεν δίστασε να τονίσει ότι «στην πορεία η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας άλλαξαν. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το μπάτζετ της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που ήταν πέρυσι. Οι άνθρωποι που είναι εκεί πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο έπακρο. Βγήκε προς τα έξω κάτι που δεν αντιπροσωπεύει μία ομάδα όπως η Παναχαϊκή ή κάποιες που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό. Ότι θέλουν απλά να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει απλά να βλέπει ωραιό ποδόσφαιρο, αλλά θέλει αποτέλεσμα».

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τη Football League:

«Οι γηπεδικές συνθήκες θα έλεγα ότι ήταν ελλιπέστατες για να μην χρησιμοποιήσω κάτι άλλο. Ενώ υπήρχαν ομάδες αξιοπρεπέστατες που είχαν πραγματικά να παρουσιάσουν κάτι αξιοπρεπέστατο σαν οργάνωση, το μεγαλύτερο ποσοστό υποβάθμιζε πολύ και το ποδόσφαιρο. Τίμια παιδιά που προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο, ο καθένας για την προσωπική τους φιλοδοξία και όχι μόνο. Για μένα όταν μία ομάδα έχει έναν συγκεκριμένο στόχο για ν' ανέβει, νομίζω ότι αν δεν το καταφέρει αυτό μετά δημιουργεί ψυχολογική πίεση στους ίδιους».

Για το πώς βλέπει την Παναχαϊκή:

«Πήγα στην Παναχαϊκή για δύο χρόνια. Υπήρχε ένα εγχείρημα που έγινε από πλευράς μίας ομάδας επιχειρηματιών και από ό,τι διαβάζω συνεχίζεται ακόμα. Αν εξαιρέσεις τους πρώτους μήνες, όταν ήταν η ομάδα στη Γ' Εθνική, οι συνθήκες ήταν καταπληκτικές. Και προπονητικές και όχι μόνο. Από θέμα των ανθρώπων απέναντι στις υποχρεώσεις που είχαν, ήταν 100% στον μέγιστο βαθμό. Πολλές φορές θα τις ζήλευαν και ομάδες της Super League.

Πέρυσι υπήρχε στόχος ν' ανέβει η ομάδα, έως έξι, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν μέσα στο στόχο. Στην πορεία, όμως αυτή η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας άλλαξαν. Οι επιλογές για ποδοσφαιριστές ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτό που είχαμε θέσει - βάζω και τον εαυτό μου μέσα - στην ομάδα.

Αν δούμε ότι η Παναχαϊκή τερμάτισε 3η, έφυγαν πάρα πολλά πρόσωπα και δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε καμία περίπτωση. Αναφέρομαι σε άλλους ποδοσφαιριστές. Υπήρχε η φιλοσοφία ότι κάθε χρόνο δεν χρειάζεται η ομάδα να ανακυκλώνει πολλούς, αλλά να παίρνει συγκεκριμένους και να μπολιάζει μέσα σ' αυτή την ομάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Να φανταστείτε το μπάτζετ της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που ήταν πέρυσι. Οι άνθρωποι που είναι εκεί πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο έπακρο. Βγήκε προς τα έξω κάτι που δεν αντιπροσωπεύει μία ομάδα όπως η Παναχαϊκή ή κάποιες που έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό. Ότι θέλουν απλά να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει απλά να βλέπει ωραιό ποδόσφαιρο, αλλά θέλει αποτέλεσμα».

Για την αποχώρηση του Κώστα Κατσουράνη:

«Δεν ξέρω αν υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Κι εμένα από ένα σημείο και μετά ήταν εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία μου από τη δική του. Θεωρώ λάθος τα κριτήρια αποχώρησης κάποιων παικτών που δεν έπρεπε να αποχωρήσουν. Ήταν βασικά στελέχη, βοήθησαν και με βρήκε εντελώς αντίθετο. Το μπάτζετ θα είχε μειωθεί, ενώ αντίθετα έγινε μεγαλύτερο και κάποια στιγμή η ομάδα είπε ότι δεν είχε στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Εμένα αυτό με βρήκε πλήρως αντίθετο. Πρέπει να παίρνουμε παραδείγματα κάποιων ξένων προπονητών. Ο κύριος Μουρίνιο λέει ότι «εγώ πληρώνομαι για να φέρω αποτελέσματα», ο κύριος Αλέγκρι ότι «όποιος θέλει να δει θέαμα, να πάει σε ένα τσίρκο. Εμείς παίζουμε πρώτα για το αποτέλεσμα και μετά για το θέαμα» και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα που λέει «εγώ θέλω απλά να κερδίζω, δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος».

Είτε μία ομάδα αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη. Εύχομαι και πιστεύω να βρει τον δρόμο της η Παναχαϊκή. Εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη και η θέση της είναι στη Super League. Θα είναι πολύ καλό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 18:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep