«Κατάλαβαν ποιος είμαι»

Ο Αντρέι Τσερνίσοφ μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη Σπάρτη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του και το έργο του.

Ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της Σπάρτης θα κάνει την Παρασκευή (19/10) ο Αντρέι Τσερνίσοφ στη φιλική αναμέτρηση με τον Αιγινιακό. Ο Ρώσος προπονητής, λοιπόν, με αφορμή την πρόσληψή του στους Λάκωνες μίλησε στους συμπατριώτες του και την ιστοσελίδα «sport24.ru» για τα προβλήματα που αντιμετώπισε, την απουσία έμπειρων, αλλά και τον σεβασμό που υπάρχει προς τον ίδιο και το έργο του.

Ο Τσερνίσοφ αναφέρθηκε στους περιορισμούς ενίσχυσης, στα φιλικά που… δεν έδωσε η ομάδα του, αλλά στάθηκε στο γεγονός ότι άπαντες κατάλαβαν ποιος είναι από την πρώτη του προπόνηση. Αναλυτικά ανέφερε:

«Τον Αύγουστο υπέγραψα συμβόλαιο με ομάδα του Κουβέιτ ως αθλητικός διευθυντής. Είχα συμφωνήσει ότι εάν προέκυπτε πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο πριν την 1η Ιανουαρίου, θα μπορούσα να αποχωρήσω. Στα τέλη Σεπτεμβρίου με κάλεσαν μάνατζερ από την Ελλάδα και μου μίλησαν για την προοπτική της Σπάρτης.

Η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, όπως η FNL της Ρωσίας. Μέσα σε δύο ημέρες συμφωνήσαμε σε όλα και από τις 4 Οκτωβρίου βρέθηκα στην Ελλάδα και ξεκίνησα τη δουλειά. Η πρώτη δυσκολία είναι ότι η ομάδα προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Οκτωβρίου και εγώ ανέλαβα πρόσφατα.

Ήταν απαραίτητο να γνωριστώ με τους ποδοσφαιριστές, να μάθω τα ονόματά τους, να καθορίσω τις θέσεις τους και να καταλάβουν τι μας περιμένει στο πρωτάθλημα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο φιλικών αγώνων, επειδή πολλές ομάδες είχαν ήδη κλείσει το πρόγραμμά τους.

Την Παρασκευή (19/10) θα δώσουμε μόλις το πρώτο φιλικό υπό τις οδηγίες μου, οπότε θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό και το επίπεδο που βρισκόμαστε.

Μία άλλη δυσκολία είναι ότι η Σπάρτη αντιμετώπισε προβλήματα την προηγούμενη σεζόν και μπορούσε να αποκτήσει μόνο ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Έτσι, το ρόστερ αποτελείται από παιδιά 19-23 ετών και η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μόνο στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Είναι πρόθυμοι να αποδείξουν τις δυνατότητές τους, αλλά χρειάζονται 3-4 έμπειρους, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν υπάρχουν στην ομάδα. Αποδέχτηκα το υπάρχον δυναμικό και δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές που έχω.

Η σεζόν αρχίζει στις 28 Οκτωβρίου παρότι η πρώτη και η τρίτη κατηγορία έχουν ήδη ξεκινήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηγεσία του πρωταθλήματος διαπραγματεύτηκε με την Πολιτεία και δεν είχαν καταφέρει να βρουν νωρίτερα σημείο επαφής.

Πάντα είσαι επιφυλακτικός όταν έρχεσαι σε μία νέα ομάδα, σε μία νέα χώρα. Όλοι περιμένουν κάτι από εσένα, θέλουν να καταλάβουν τι άτομο είσαι, τι είδους προπονητής. Ωστόσο, νομίζω ότι μετά την πρώτη προπόνηση όλοι κατάλαβαν ποιος είμαι. Το πιο σημαντικό είναι πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές την προπόνηση. Από τη στιγμή που με αποδέχτηκαν ως πρώτο προπονητή, όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές με αποδέχτηκαν και με σέβονται».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠαρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 11:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.