Logo
Print this page

«Με... λουλούδια και φιλιά»

Ο Παύλος Μυροφορίδης για την ενίσχυση του Ηρακλή, η αισιοδοξία για Κλέιτον, η απόλυση Μπαξεβάνου και η προτίμηση σε Τομ Παπαδόπουλο.

«Πείσαμε 15 παίκτες με αγάπες, λουλούδια και φιλιά και ο Ηρακλής έχει αυτή τη στιγμή ίσως το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία». Για την ενίσχυση του Γηραιού μίλησε μεταξύ άλλων στο Metropolis 95,5 ο Παύλος Μυροφορίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των «κυανόλευκων» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Σίλβα Κλέιτον θα αποκτηθεί, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να λυθεί η συνεργασία με τον Σπύρο Μπαξεβάνο και εξέφρασε για μία ακόμα φορά την προτίμησή του να αναλάβει μεγαλομέτοχος ο Τομ Παπαδόπουλος. Αναλυτικά είπε:

Για την ευχή για τα γενέθλιά του:

«Να έχω υγεία, να χαίρομαι τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τον αδερφό μου. Τίποτα άλλο, να έχω υγεία».

Πού αφιερώνει τις επιτυχίες του:

«Δεν μπορείς να βάλεις ένα πρόσωπο. Με αυτό που κάνουμε περνούν βάσανο όλοι οι δικοί μας άνθρωποι. Δεν μπορείς να μην το αφιερώσεις στη γυναίκα σου που όλη τη μέρα τρώει βάσανο, στους γονείς που είναι περήφανοι για σένα, τα αδέρφια σου. Όλοι είναι στο κάδρο, όλοι πονούν με τον πόνο σου, όλοι χαίρονται με τη χαρά σου».

Για το μυστικό της επιτυχίας του στο ποδόσφαιρο:

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, έλεγα πως στα μάτια μου θα είμαι δίκαιος με όλους. Δεν θέλω να αδικώ εν γνώσει μου. Θεωρώ ότι είμαι δίκαιος από τη μέρα που ασχολούμαι».

Αν θεωρεί δίκαιη την απόφαση λύσης της συνεργασίας με τον Σπύρο Μπαξεβάνο:

«Στην επιλογή μου, ναι. Κάνω την επιλογή μου, μπορεί να είναι λάθος, όμως, δεν το ξέρει κανείς. Μέσα μου θεωρώ ότι έκανα το σωστό. Από εκεί και πέρα θα δείξει το γήπεδο».

Για τους λόγους που προχώρησε σε αλλαγή προπονητή:

«Έπρεπε να δώσω στην ομάδα την ένταση που πίστευα ότι έπρεπε να έχει από εδώ και πέρα. Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να κάνω το σωστό, ο καιρός θα δείξει. Όλοι είναι ένα εύκολο να μιλούν. Εγώ ενεργώ πριν, δεν περιμένω να γίνει κάτι για να ενεργήσω».

Τι μπορεί να προσφέρει στον Ηρακλή ο Αλέκος Βοσνιάδης:

«Την εμπειρία του, ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, διότι το έχει ξανακάνει σε αυτό το επίπεδο. Το έκανα κι εγώ μαζί του μια φορά. Όχι δέκα, όπως πολλοί θεωρούν. Κάναμε το πιο δύσκολο, το ακατόρθωτο μαζί με τον Απόλλωνα τότε. Εκείνο το πρωτάθλημα δεν ξαναπαίρνεται ό,τι και να λέμε».

Για τη λογική με την οποία προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Μπαξεβάνο:

«Δεν λειτουργώ με το «πρέπει». Αν ήταν να λειτουργώ με το πρέπει θα πρέπει να πάω να αυτοκτονήσω. Λειτουργώ με το ένστικτο, με τα δικά μου πιστεύω. Αυτά πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν. Μέχρι στιγμής ό,τι ξεκινάω πετυχαίνει. Μακάρι να γίνει και φέτος».

Για τον Σπύρο Μπαξεβάνο:

«Πέρα από ότι είναι καλός άνθρωπος, είναι και καλός επαγγελματίας. Ίσως φαίνεται άδικο σε πολύ κόσμο, ίσως να είναι άδικο και για τον ίδιο, όμως στην παρούσα στιγμή έπρεπε να κάνω αυτό που είχα στο μυαλό μου. Μπορεί να μην πετύχει, θα είναι το λάθος μου».

Για τον Κλέιτον:

«Το επίπεδο του Κλέιτον είναι τεράστιο. Έχει τα δίκια του να σκέφτεται κάποια πράγματα, όταν έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο και η δική του αμοιβή έφτασε κάποια στιγμή σε σημείο να είναι η διπλάσια από το μπάτζετ της ομάδας που φτιάχνουμε στον Ηρακλή. Η προσέγγισή μου στον Κλέιτον δεν είναι οικονομική, είναι διαφορετικού επιπέδου. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει στο τέλος, διότι η προσέγγιση δεν έχει να κάνει με το οικονομικό».

Για το πώς προσέγγισε τον Κλέιτον:

«Έχω τον τρόπο μου. Εδώ πείσαμε 15 παίκτες με αγάπες, λουλούδια και φιλιά και ο Ηρακλής έχει αυτή τη στιγμή ίσως το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Με αγάπες, λουλούδια και φιλιά τους πείσαμε όλους αυτούς. Πιστεύω ότι ο Κλέιτον πείθεται πιο εύκολα από τους άλλους, διότι έχει λυμένο το πρόβλημα επιβίωσης. Διότι τα παιδιά που ήρθαν στον Ηρακλή πρέπει να ζήσουν και αύριο, πρέπει να είμαστε συνεπείς 100% σε όλα μας».

Πότε περιμένει την απάντηση του Κλέιτον:

«Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε την απάντησή του, δεν βάλαμε κάποιο όριο. Πιστεύω ότι θα είναι παίκτης της ομάδας μας».

Για τη «μάχη» Σορούρ – Τομ Παπαδόπουλου με στόχο την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ:

«Δεν έχω αγωνία. Και οι δύο είναι άνθρωποι που θέλουν να διοικήσουν τον Ηρακλή, θέλουν να επενδύσουν, και οι δύο θέλουν το καλό. Δεν έχω μιλήσει με τον Σορούρ, έχω μιλήσει με κάποιους από την επιτροπή του. Με τον Τομ μίλησα πολλές φορές».

Αν έχει κάποια προτίμηση σχετικά με το ποιος θα αναλάβει:

«Δεν με αφήνει αδιάφορο το ποιος θα αναλάβει τελικά. Ο ένας (σ.σ. Τομ Παπαδόπουλος) είναι υπαρκτός μπροστά μου και προσπαθεί να βοηθήσει. Δεν έγιναν όλα όσα γράφονται, αλλά είναι εκεί απίκο. Έστειλε λεφτά, θα στείλει και σήμερα, τα κάνει για το καλό. Ο ένας επέλεξε τον έναν δρόμο, ο άλλος τον άλλο. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο δρόμους είναι ο σωστός.

Η ιστορία λέει ότι και οι δύο κοιτούν το καλό και αυτό μου φτάνει. Το έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω τον Τομ Παπαδόπουλο, διότι μου έλυσε ένα πρόβλημα. Όχι δέκα, αλλά ένα μου το έλυσε. Κάθε μέρα του ζητώ πράγματα και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα είναι σε θέση να μου λύνει πράγματα».

Αν νιώθει ότι μεγάλωσε πρόωρα με όσα έζησε στο ποδόσφαιρο:

«Νιώθω ότι γέρασα, πιο πολύ είναι ψυχολογική η κούραση. Δεν πάμε στην οικοδομή για γκασμά, αλλά ψυχολογικά νιώθω ότι έχω γεράσει».

Τι είδους πρωτάθλημα περιμένει για τον Ηρακλή:

«Μπουνιές, κλωτσιές και όποιος ζήσει. Αυτό είναι το πρωτάθλημα. Όποιος περιμένει ότι μας περιμένουν γαρύφαλλα κάνει λάθος. Κάθε μέρα πρέπει να επιβιώνουμε και να επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους αν θέλουμε να πετύχουμε».

Last modified onΠέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 15:12
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr