Logo
Print this page

«Μου είπαν να μείνω»

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης υποστήριξε ότι υπάρχει κοινή διάθεση με τη διοίκηση για παραμονή στον Άρη.

Ένας εκ των αρχηγών του Άρη την εφετινή χρονιά και εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν, Χαράλαμπος Παυλίδης, φιλοξενήθηκε στον ARENA FM 89.4 και απάντησε για τη χρονιά, για το θέμα της παραμονής του, αλλά και για Καρυπίδη - Μυροφορίδη.

Για το γκολ μέσα στα Τρίκαλα:
«Είχαμε φάουλ που πήγε στο τείχος, ο Μπούρμπος έδωσε στον Μπαργκάν, μου την έσπασε με το κεφάλι και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι θα μπει η μπάλα μέσα, τίποτα άλλο, αλήθεια. Το πίστεψα εκείνη την στιγμή και το σούταρα, αλλιώς θα την έσπαγα σε άλλον αν δεν το πίστευα»,

Για την δεύτερη χρονιά στην Φούτμπολ Λιγκ:
«Η ομάδα ήταν δυο χρονιές στην Γ’ Εθνική και πέρσι είπαμε ότι θα πηγαίναμε για άνοδο. Όλοι λέγανε πως θα πρωταγωνιστήσουμε και θα βγούμε κατηγορία, αποτύχαμε όμως. Δεύτερη χρονιά στην Φούτμπολ Λιγκ ήταν πολύ δύσκολη, έπρεπε να γίνει καλός προγραμματισμός από την αρχή κι από την στιγμή που ξεκινήσαμε καλά, όλα τα άλλα ήρθαν. Το πρωτάθλημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, πιο δύσκολο κι από την Σούπερ Λιγκ. Αν σκεφτεί κανείς τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά και το ότι όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα όλες οι αντίπαλες ομάδες σε αντιμετωπίζουν πολύ κλειστά, είναι πίσω από το κέντρο και οι 11 παίκτες του αντιπάλου, τότε είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα για εμάς».

Για τον πρόεδρο του Άρη Θεόδωρο Καρυπίδη και τον Παύλο Μυροφορίδη:
«Αυτά τα τρία χρόνια που είναι στην ομάδα ο πρόεδρος έχει μάθει πολλά, η προσθήκη του κύριου Μυροφορίδη ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Ο Παύλος ξέρει πολύ καλά τις κατηγορίες αυτές και η αρχή για την άνοδο έγινε από αυτό νομίζω».

Για τις μεταγραφές της ομάδας:
«Γίνανε κάποιες προσθήκες, τα παιδιά που μείναμε ήμασταν προβληματισμένοι, δουλέψαμε παραπάνω, δεν ήμασταν αγχωμένοι γιατί ήμασταν σίγουροι για τον εαυτό μας, αλλά τα καινούρια παιδιά μας βοήθησαν γιατί ήρθαν από καλές χρονιές στις προηγούμενες ομάδες τους. Δεν ήμασταν τα μεγάλα ονόματα, δεν ήρθαν παίκτες που έπαιζαν σε μεγάλες ομάδες, αλλά ήταν κοντρολαρισμένα παιδιά, ξέρανε την κατηγορία οι περισσότεροι, κι ο ένας με τον άλλον λέγαμε πως δεν περνάει από το μυαλό μας η αποτυχία».

Για τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Σπανό:
«Ο κ. Σπανός ήξερε την κατηγορία, είναι κοντρολαρισμένος άνθρωπος, δεν θα βγει και θα πει είμαστε μεγάλη ομάδα και θα τους κερδίσουμε, μας έδωσε έναν τόνο να παίζουμε με ψυχή και πάθος. Ήταν δίκαιος στις αποφάσεις του τις περισσότερες φορές, προσπαθούσε να τα έχει με όλους καλά κι ανεχόταν πολλά πράγματα, έκανε και τα στραβά μάτια, τον ευχαριστούμε γιατί έβαλε την σφραγίδα του. Νομίζω πως η βαθμολογία τα λέει όλα. Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει. Έκανε την δουλειά του με το παραπάνω, το τι θα γίνει στο μέλλον και το τι θα κάνει θα φανεί».

Για το πάθος των παικτών στα γκολ και τους πανηγυρισμούς:
«Από ότι θυμάμαι σε όλα τα γκολ σε όλους τους πανηγυρισμούς τρέχαμε όλοι μαζί, με πάθος, πηγαίναμε στον κόσμο, που μας στήριζε και στα εντός και στα εκτός έδρας. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, και μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται όλοι με όλους να τα έχουμε καλά, αλλά όποιος και να έπαιζε ο τρόπος που πανηγυρίζαμε έδειχνε κάτι.»

Για τα αγωνιστικά στοιχεία της ομάδας που την βοήθησαν να πετύχει την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ:
«Δεν τα παρατούσαμε ποτέ. Υπήρχαν ματς που δεν ήμασταν τόσο καλοί, ωστόσο είχαμε μέταλλο και ξέραμε πως θα κερδίσουμε. Αυτό φαίνεται γιατί σε όλα τα παιχνίδια παίζαμε με πάθος και ψυχή, δεν παρατήσαμε ποτέ τίποτα. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ και πίσω στο σκορ όταν βρεθήκαμε, πάντα αντιδρούσαμε, όταν το κάνεις συνεχόμενα αυτό δεν είναι τυχαίο».

Για τον ανταγωνισμό στις προπονήσεις:
«Είναι και δύσκολο, ενδιαφέρον και ευχάριστο ταυτόχρονα, όταν υπάρχει ανταγωνισμός γίνεσαι καλύτερος. Υπήρχαν πολλά παιδιά σε πολλές θέσεις, ακόμη και στις προπονήσεις γινόταν μάχες, έπεφτε ξύλο ακόμη κι εκεί.»

Για τους αντιπάλους του Άρη την φετινή χρονιά και το έξτρα κίνητρο που είχαν όταν αντιμετώπιζαν τους «κιτρινόμαυρους»:
«Όταν είσαι μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης, όλες οι ομάδες έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να παίξουν καλύτερα, όταν πηγαίναμε εκτός έδρας παιχνίδια προετοιμαζόντουσαν περισσότερο για εμάς. Ένα παράδειγμα στην Παναχαϊκή όταν πήγαμε είχε 10.000 κι όταν πήγε ο ΟΦΗ δεν είχε ούτε 2.000.»

Για τα μυστικά της επιτυχίας του φετινού Άρη, σε σχέση με την περσινή ομάδα:
«Ατομικά ο κάθε παίκτης της ομάδας μας είναι πολύ καλύτερος από κάθε παίκτη στην κατηγορία, το μόνο που έλειπε πέρσι ήταν πάθος δύναμη και ψυχή, φέτος τα είχαμε κι αυτά. Ο προπονητής μας κάθε εβδομάδα μας έδειχνε το πλάνο πως θα αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα, και μετά στο γήπεδο. Λέγαμε ένα-ένα παιχνίδι θα δούμε τι θα κάνουμε. Κάθε ματς το βλέπαμε σαν τελικό, πηγαίναμε στα Τρίκαλα και λέγαμε κερδίζουμε σήμερα και βγαίνουμε κατηγορία. Πηγαίναμε στο αμέσως επόμενο ματς και λέγαμε το ίδιο. Πέρσι είχε πολλά ονόματα η ομάδα και πιστεύαμε πως μόνο από αυτό θα κερδίσουμε, περνούσε η ώρα σε κάθε ματς και λέγαμε πως θα βάλουμε γκολ εντάξει μην αγχώνεστε, όμως δεν έμπαινε ποτέ.»

Για το πότε καθησυχάστηκαν οι παίκτες πως η ομάδα ανεβαίνει κατηγορία:
«Νομίζω όταν πήραμε διαφορά από τον 3ο την Παναχαϊκή γύρω στους επτά βαθμούς, πιστεύαμε μέσα μας ότι έχει τελειώσει. Δεν το βάλαμε όμως για σίγουρο, θα έχει τελειώσει όταν βγούμε και μαθηματικά.»

Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και το αντίο του Νέτο:
«Ήταν μια δεύτερη γιορτή γιατί το ματς με την Μπόκα ήταν η πρώτη γιορτή. Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, μια γιορτή, θα αποχαιρετούσαμε τον Ντάρσι, ο Νέτο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του Άρη, πέρασε πάρα πολλά από αυτήν την ομάδα, πέρασε καλές αλλά και κακές στιγμές, μας βοήθησε πολύ εμάς ο Νέτο, ξέρει τον κόσμο του Άρη, ξέρει τι εστί Άρης, θέλω να τον πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως τον είπα και χθες.»

Για το αν παραμείνει στον Άρη και του χρόνου:
«Τρία χρόνια είμαι στην ομάδα. Ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μου, η επιθυμία να παραμείνω είναι κι εκ μέρους μου και της διοίκησης. Υπήρξε επαφή, μου είπε πως θέλει να παραμείνω στην ομάδα, το μόνο που έμεινε είναι να συζητήσουμε να βρούμε την χρυσή τομή και να συμφωνήσουμε. Είχα έρθει πρώτος στην ομάδα όταν είχε έρθει ο Καρυπίδης, μαζί με τον Τάτο. Περιμένουμε να τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα και να έχουμε εξελίξεις. Προσωπικά ήρθα στον Άρη με όνειρα. Ήθελα να αγωνιστώ με την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και να πρωταγωνιστήσω με την ομάδα, δεν πάμε στην Σούπερ Λιγκ να παίξουμε απλά, είμαστε μεγάλη ομάδα και πάμε να πρωταγωνιστήσουμε. Το ποδόσφαιρο πιστεύω πως πρέπει να μας ανταμείψει.»

Για την επόμενη μέρα του Άρη:
«Πρώτα από όλα πρέπει να γίνει μια σωστή οργάνωση, όλα από εκεί ξεκινάνε, η ομάδα όταν δυσκολευόταν και είχε οικονομικά προβλήματα, έγιναν μεγάλα λάθη. Ο Πρόεδρος τα ξέρει αυτά και δεν πιστεύω όπως θα κάνει τέτοια λάθη, διψάει ο πρόεδρος και ο κόσμος θέλει να δει τον Άρη στην Ευρώπη, αλλά αυτά θα έρθουν σιγά σιγά. Πρώτα πρέπει να οργανωθεί η ομάδα, με τις σωστές κινήσεις και τον σωστό προγραμματισμό προχωράς. Το όνειρό μου είναι να πανηγυρίσω έναν τίτλο με την ομάδα, θα το προσπαθήσουμε. Ο Θεός είναι μεγάλος.»

Για το ότι ο Νέτο του έδωσε το περιβραχιόνιο όταν πέρασε αλλαγή στην θέση του:
«Χθες ήμασταν μαζί με τον Νέτο και με λέει είδες φιλαράκο ότι το έδωσα σε σένα το περιβραχιόνιο, μπορούσα να το δώσω αλλού αλλά επειδή σε αγαπάω και σε πιστεύω το έδωσα σε εσένα. Νομίζω ο Νέτο θα γίνει και πρέπει να μείνει γιατί ξέρει πολλά.»

Για το αν υποστήριζε τον Άρη από παλιά:
«Ο πατέρας και ο νονός μου είναι Αρειανοί και άρρωστοι μάλιστα. Είχα συμπάθεια από παλιά στον Άρη»

Για τον δικό του MVP της χρονιάς:
«Όλοι πρόσθεσαν κάποιο λιθαράκι, μπορώ να σας πω πολλούς που χαρακτηρίζω σαν MVP. Θα πω τους αμυντικούς Δεληζήση και Σόουζα. Οι τερματοφύλακες μας κράτησαν και στα δυο παιχνίδια. Ο Πλατέλλας ήταν ο κύριος εκφραστής της επιθετικής γραμμής, ο Διαμαντόπουλος έβαλε τα περισσότερα γκολ. Ο Ντούνης, κι ο Πασάς, όλοι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον σαν MVP. Επειδή ήμασταν πολλοί, υπήρχαν πολλοί που όταν δεν τραβούσαμε 2-3 παιδιά, τραβούσαν κάποιοι άλλοι και κερδίζαμε.»

Για την παρουσία του κόσμου την ερχόμενη σεζόν στην Σούπερ Λιγκ:
«Ανυπομονούμε να το ζήσουμε αυτό. Σε συζητήσεις που είχα με κάποιους φιλάθλους της ομάδας μου είπαν πως ακόμη δεν έχω δει τίποτα. Εγώ πιτσιρικάς έβλεπα τον Άρη όταν έπαιζε Ευρώπη και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Δεν μας άφησε πουθενά ο κόσμος, σε κανένα ματς.»

Για τους παίκτες που θέλουν να έρθουν στον Άρη του χρόνου:
«Έχουμε φίλους κι εγώ και οι συμπαίκτες μου, έχουμε συζητήσει με πολλούς. Και ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε μια τέτοια ομάδα.»

Για τον κόσμο του Άρη:
«Τα χρόνια της υπομονής τελείωσαν, θέλω να πω στον κόσμο ένα τεράστιο ευχαριστώ, δεν μας άφησε ποτέ μόνους μας. Εγώ προσωπικά έχω ζήσει τον κόσμο, πόσο πικραμένοι είναι, τα καλύτερα έρχονται όμως. Είναι διχασμένος ο κόσμος και ελπίζω να τους κάνουμε χαρούμενους και την ερχόμενη χρονιά. Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι, πρέπει να δούμε τους αντιπάλους μας μέσα από τα μάτια τους, αλλά πρέπει να είμαστε σαν επαγγελματίες πιο συγκρατημένοι».

Last modified onΔευτέρα, 21 Μάιος 2018 18:53
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr