«Δεν παίζω για τα ρεκόρ»

Ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε πως ποτέ στην καριέρα του δεν αγωνίστηκε για τα ρεκόρ. Ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε πως ποτέ στην καριέρα του δεν αγωνίστηκε για τα ρεκόρ.

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε για την φετινή χρονιά της Παναχαϊκής, τις επιδόσεις του και την αβεβαιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

[googlead][/googlead]

Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 μίλησε ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, Κώστας Χαλκιάς και τόνισε πως η προσπάθεια που γίνεται από τον Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα αποτελεί το αυτονόητο για το εξωτερικό, αλλά κάτι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της Ελλάδας. Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε στους Αλέξη Διγενή και Χριστίνα Βάγγαλη:

«Για να είμαι ειλικρινής με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτό με τα ρεκόρ που έσπασα, όσο και αν φαίνεται παράξενο αυτό που σας λέω. Δεν παίζω στην Παναχαϊκή για τα ρεκόρ και σε οποιαδήποτε ομάδα και να ήμουν να ξέρετε πως στόχος μου είναι να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου»

«Για να είμαι ειλικρινής με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτό με τα ρεκόρ που έσπασα, όσο και αν φαίνεται παράξενο αυτό που σας λέω. Δεν παίζω στην Παναχαϊκή για τα ρεκόρ και σε οποιαδήποτε ομάδα και να ήμουν να ξέρετε πως στόχος μου είναι να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Είτε αγωνίστηκα με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα της Football League, είτε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος, στο μυαλό μου υπήρχε η σκέψη να προσφέρω οτιδήποτε καλύτερο μπορώ για να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα που θέλει. Τα ρεκόρ είναι για τις εντυπώσεις και δεν με απασχολούσαν ποτέ αυτά. Δεν έβαλα τον εαυτό μου ποτέ πάνω από την ομάδα και όταν ήμουν μικρότερος σε ηλικία και τώρα».

Αυτά τα δύο χρόνια στην Πάτρα σε έχουν σημαδέψει παρά τις τόσες επιτυχίες που έχεις στη πλάτη σου;

«Η αλήθεια είναι πως όσο χρόνων και να είσαι μαθαίνεις και γίνεσαι ακόμη πιο σοφός. Τα δύο χρόνια στην Παναχαϊκή αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα γιατί έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πάρα πολύ καλούς ανθρώπους και για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως και για το ποδόσφαιρο. Σε όλους τους τομείς, στα αποδυτήρια με τα παιδιά, στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και στη διοίκηση. Είναι μεγάλη χαρά που από την πλευρά μου, στο ελάχιστο που μπορώ, βοηθάω κι εγώ στην προσπάθεια στην οποία γίνεται. Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Όταν με ρωτάνε ποια είναι η άποψή μου για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα λέω πως σε όλες υπήρχαν καλές και κακές στιγμές. Εδώ, όμως, επειδή η αρχή ήταν δύσκολη σε αυτά τα δύο χρόνια, πιστεύω ότι έχει πετύχει πολλά και σε θέμα οργάνωσης, αλλά και σε αγωνιστικά θέματα.

«Νομίζω ότι ο Κώστας Κατσουράνης κάνει το αυτονόητο που γίνεται στο εξωτερικό και φαίνεται διαφορετικό επειδή κανείς δεν το κάνει αυτό στην Ελλάδα και έτσι φαίνεται εξωπραγματικό. Μπαίνουν θεμέλια και βάσεις ώστε να μπορεί να συνεχίσει μια ομάδα και να υπάρχει διάρκεια».

Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια γίνεται σε μια δύσκολη εποχή που αφορά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι από θέμα οργάνωσης και όχι μόνο. Αυτό δεν πρέπει να μας φταίει και χρειάζεται να συνεχίσει την προσπάθεια πάνω στον προγραμματισμό και τους στόχους που έχουν μπει από την αρχή. Στην Παναχαϊκή έγινε ένα ωραίο πάντρεμα με κυρίως νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και παιδιά τα οποία έχουν εμπειρία και έχουν αγωνιστεί στα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στην Παναχαϊκή;

«Νομίζω ότι ο Κώστας Κατσουράνης ήρθε στην ομάδα με προοπτική να έρθει να χτίσει σε μια ομάδα και μια πόλη που την ξέρει καλύτερα από όλους. Νομίζω ότι κάνει το αυτονόητο που γίνεται στο εξωτερικό και φαίνεται διαφορετικό επειδή κανείς δεν το κάνει αυτό στην Ελλάδα και έτσι φαίνεται εξωπραγματικό. Μπαίνουν θεμέλια και βάσεις ώστε να μπορεί να συνεχίσει μια ομάδα και να υπάρχει διάρκεια. Δυστυχώς στην χώρα μας δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι και κυριαρχούν οι δουλειές του ποδαριού. Αυτή η προσπάθεια είναι λογικό να τους έχει κερδίσει όλους και κυρίως τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα».

«Υπάρχουν δύο ακόμη αγώνες για να τελειώσει το πρωτάθλημα και δυστυχώς δεν ξέρει κανείς τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Θα έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα για τη νέα σεζόν, ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Ποια είναι η επόμενη ημέρα του Κώστα Χαλκιά στο ποδόσφαιρο;

«Υπάρχουν δύο ακόμη αγώνες για να τελειώσει το πρωτάθλημα της Football League και δυστυχώς δεν ξέρει κανείς τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Θα έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα για όσα θα ισχύσουν τη νέα σεζόν, ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται τελευταία στιγμή. Ό,τι αποφάσεις και να παρθούν θα πρέπει αυτό να γίνει γρήγορα, επειδή υπάρχουν πολλά άτομα και πολλοί τομείς που έχουν εργαζόμενους. Από τους φροντιστές μέχρι το ιατρικό επιτελείο και άνθρωποι στα γραφεία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν το μέλλον τους για να οργανώσουν τη ζωή τους. Οπότε θα πρέπει και εγώ να περιμένω τις αποφάσεις για να δω τι θα γίνει για την επόμενη σεζόν και πού θα βρίσκομαι».

«Παίζουν ρόλο οι στιγμές μιας ομάδας. Στη ζωή θεωρώ πως δεν πρέπει να είσαι τυχερός, άτυχος να μην είσαι. Τόσο στο παιχνίδι στην Σπάρτη, όσο και με τον Πανσερραϊκό στην Πάτρα είναι αυτό που λέμε πως δεν έμπαινε η μπάλα με τίποτε στα δίχτυα».

Τι μέτρησε και η Παναχαϊκή έχασε το προβάδισμα των πέντε βαθμών που είχε από την τρίτη θέση της βαθμολογίας;

«Παίζουν ρόλο οι στιγμές μιας ομάδας. Στη ζωή θεωρώ πως δεν πρέπει να είσαι τυχερός, άτυχος να μην είσαι. Τόσο στο παιχνίδι στην Σπάρτη, όσο και με τον Πανσερραϊκό στην Πάτρα είναι αυτό που λέμε πως δεν έμπαινε η μπάλα με τίποτε στα δίχτυα. Είναι κάποια κομβικά σημεία που ίσως να επηρέασαν σε εκείνη τη στιγμή και γύρισε το συν πέντε που είχαμε. Σίγουρα παίζει ρόλο ότι είναι πιο νεανικό το ρόστερ της Παναχαϊκής με παίκτες που παίζουν πρώτη χρονιά στην κατηγορία και η εμπειρία σε κάποιες στιγμές παίζει τον ρόλο της».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 19 Μάιος 2018 16:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep