Logo
Print this page

«Έχουμε πετύχει ήδη πολλά»

Η Παναχαϊκή δεν έχει παρεκκλίνει καθόλου από τον προγραμματισμό της όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Κατσουράνης.

[googlead][/googlead]

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Γνώμη» και τον Προκόπη Κόγκο παραχώρησε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής υπογράμμισε ότι οι Αχαιοί έχουν πετύχει ήδη πάρα πολλά και, μάλιστα, με βάση το αγωνιστικό τους πλάνο δεν έχουν τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ο «Κατσούρ» τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας της Πάτρας είναι να «χτιστεί» σε υγιείς βάσεις και επανέλαβε ότι «αγωνιστικά δεν τάξαμε «λαγούς με πετραχήλια». Πάμε βήμα – βήμα. Έχουμε μάθει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας», ενώ σημείωσε ότι ποτέ οι «κοκκινόμαυροι» δεν θα παρεκκλίνουν από το πλάνο τους για να χρεώσουν την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Κύριε Κατσουράνη αισθάνεστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

«Με απόλυτη βεβαιότητα σας λέω ναι. Ξεκινώντας στις 18 Ιουλίου και αναφερόμενοι στους φετινούς μας στόχους, είπαμε πως θέλουμε μια ομάδα ανταγωνιστική η οποία να βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Η μέχρι τώρα διαδρομή μας, αποδεικνύει πως είμαστε μέσα στους στόχους που θέσαμε. Πολύ δε περισσότερο, όταν όλοι γνωρίζουν πως βρισκόμαστε σε διαδικασία «κτισίματος» της ομάδας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η φετινή Παναχαϊκή έχει σαν βάση τους παίκτες που είχε στην Γ΄ Εθνική, αλλά με ορισμένες προσθήκες. Για μένα, λοιπόν, έχουμε ήδη πετύχει πάρα πολλά, αλλά φυσικά χρειάζεται υπομονή για να πετύχουμε και τους επόμενους στόχους».

Ωστόσο η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει να έχει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα «κτίζεται» όπως προείπα, είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απεναντίας, μάλιστα, θα έλεγα πως δεν έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα με βάση το αγωνιστικό μας πλάνο».

Με τι σκεπτικό έγιναν οι μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου;

«Η Παναχαϊκή κινήθηκε με βάση το πλάνο που είχε στο νέο της ξεκίνημα. Να είστε σίγουροι πως για όσο διάστημα στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκονται οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις τύχες της το καλοκαίρι του 2016 η Παναχαϊκή δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ποτέ από το πλάνο αυτό. Με βάση λοιπόν τη δική μας φιλοσοφία τον Ιανουάριο κινηθήκαμε ώστε να αναπληρώσουμε κενά που προέκυψαν στο ρόστερ μας.

Αποκτήσαμε τον Γιώργο Ντάσιο και τον Στέλιο Βασιλείου προκειμένου να βοηθήσουν σε συγκεκριμένες θέσεις. Για ανεξάρτητους λόγους στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου προέκυψε και η προσθήκη του Πλέγα που είναι ένα νεαρό ταλαντούχο παιδί από την Πάτρα το οποίο ωστόσο γνωρίζαμε πως δεν θα ήταν έτοιμο να ενισχύσει άμεσα την ομάδα. Πάραυτα όμως εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει την Παναχαϊκή».

Κάποιοι εκφράζουν παραπόνα ότι η ομάδα επιθετικά δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά, αφού ο Βασιλείου δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής…

«Τα παράπονα θα ήταν δικαιολογημένα αν είχαμε θέσει άλλους στόχους. Εμείς αγωνιστικά δεν τάξαμε «λαγούς με πετραχήλια», ούτε είπαμε μεγάλα λόγια. Δεν το κάναμε και ούτε ποτέ θα το κάνουμε. Πάμε βήμα-βήμα, αγώνα με αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Έχουμε μάθει να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Σε αυτή τη λογική πορευόμαστε από την πρώτη στιγμή στην Παναχαϊκή, γιατί πολύ απλά δεν «χαϊδεύουμε αυτιά»…

Σε ότι αφορά την απόκτηση του Βασιλείου κινηθήκαμε σε συνάρτηση με τα οικονομικά δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σε αυτή τη κατεύθυνση γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι προέρχεται από διάστημα μιας σημαντικής αγωνιστικής αποχής, αλλά με δεδομένο το ταλέντο που διαθέτει είδαμε την μεταγραφή του προοπτικά. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό που ξεκίνησε βασικός η παρουσία του ήταν θετική και έδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Κάποιοι λένε πως η ομάδα από την στιγμή που τον Ιανουάριο ήταν σε θέση ισχύος αναφορικά με την άνοδο, θα μπορούσε να αποκτήσει 4-5 έμπειρους παίκτες έτσι ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την άνοδο…

«Είμαστε οι τελευταίοι που θα ασπαζόμασταν αυτή τη λογική, η οποία ενδεχομένως θα είχε πρόσκαιρο αποτέλεσμα, αλλά θα δημιουργούσε αρνητικό οικονομικό πρόσημο στην ομάδα. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Οι ομάδες δεν αγοράζονται. Οι ομάδες κτίζονται. Όσο θα βρισκόμαστε εμείς στην Παναχαϊκή η ομάδα δεν θα χρεώνεται. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ξαναζήσει η ομάδα τους εφιάλτες που προέκυψαν από τα λάθη του παρελθόντος.

Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε με σοβαρότητα, συνέπεια, σωστό προγραμματισμό και πίστη στο πλάνο μας. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά τις «μάχες», σε διάφορα επίπεδα που έδωσε η Παναχαϊκή Συμμαχία προκειμένου να φύγει από την πλάτη της ομάδας ο βραχνάς των χρεών! Είμαστε εδώ και πρώτος εγώ για να σεβαστούμε την ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους που βάζουν τα χρήματά τους».

Με δεδομένο πως ήδη δυο ομάδες έχουν αποχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων από τη Football League ποια είναι η άποψη σας για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;

«Δυστυχώς προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες από την Super League άρα αντιλαμβάνεστε πόσο δυσκολότερα είναι τα πράγματα στην Football League. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε στην Παναχαϊκή μιλήσαμε για ένα πλάνο 5ετες. Ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει υγεία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σωστή διαχείριση στα οικονομικά και υλοποίηση όλων όσων θέσαμε με βάση τον προγραμματισμό μας.

Αρκετά από αυτά ήδη σχεδιάζονται και ορισμένα από αυτά ήδη υλοποιούνται. Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνιζόμαστε, μας ενδιαφέρει να ανέβουμε εμείς επίπεδο σε όλους τους τομείς. Διοικητικούς και αγωνιστικούς».

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για τον κόσμο της Παναχαϊκής και την επιστροφή του μετά από πολλά χρόνια στο γήπεδο;

«Ήταν ένας από τους βασικότερους στόχους μας. Θέλαμε να κάνουμε τους Πατρινούς να αγαπήσουν πάλι την Παναχαϊκή. Ο κόσμος διακρίνει την υγεία που διέπει την ομάδα και επιστρέφει στο γήπεδο. Ο κόσμος εμπιστεύεται πλέον την Παναχαϊκή. Εμπιστεύεται τα παιδιά που έκαναν πρωταθλητισμό στην Γ΄ Εθνική και το ίδιο σχεδόν ρόστερ κάνει το ίδιο με επιτυχία και στην Football League. Το όνομα της Παναχαϊκής έχει μπει πλέον ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τους πρωταγωνιστές στην μάχη της ανόδου στο φετινό πρωτάθλημα;

«Έχω την αίσθηση πως οι τρεις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την άνοδο. Σε ό,τι μας αφορά έχουμε καλή ομάδα και το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους για το καλύτερο. Υπήρχαν παιχνίδια που η Παναχαϊκή έπαιξε καλά και δεν τα κέρδισε. Υπήρχαν και ματς που δεν έπαιξε πολύ καλά αλλά τα κέρδισε. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο Ηράκλειο για παράδειγμα, στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, μπορούσαμε να νικήσουμε. Πιο λογικό αποτέλεσμα, ωστόσο, φαινόταν να είναι η ισοπαλία. Στο τέλος όμως χάσαμε. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Είναι αλήθεια ότι η Παναχαϊκή όπου κι αν αγωνίζεται εμπνέει και πάλι σεβασμό…

«Όπου πηγαίνουμε, μας λένε τα καλύτερα και νομίζω πως αυτό σημαίνει κάτι για το όλο εγχείρημα. Βλέπουμε ότι άλλες ομάδες που πρωταγωνιστούν στη κατηγορία όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Σπάρτη, τα Τρίκαλα, έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με πολλές παραστάσεις και εμπειρίες από FootballLeague και Super League. Εμείς όμως προχωράμε με την δική μας φιλοσοφία.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι διαθέτουμε ένα κράμα νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι μαθαίνουν να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο αλλά και έμπειρους παίκτες οι οποίοι όχι μόνο δίνουν τα φώτα τους στους νεότερους αλλά και οι ίδιοι καθημερινά με σκληρή δουλειά βελτιώνονται».

Άρα με πίστη στο πλάνο υποθέτω ότι θα προχωρήσετε μέχρι το τέλος…

«Ακριβώς. Πιστοί στο πλάνο μας με υγεία για να χτίσουμε μια ισχυρή Παναχαϊκή σε όλα τα επίπεδα. Έχω ξαναπεί ότι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που έχουν κόσμο. Και η Παναχαϊκή έχει κόσμο που την στηρίζει».

Last modified onΔευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 13:57
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr