Logo
Print this page

«Υποχρέωση η παραμονή»

Ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος μίλησε για την ανάγκη του Πανσερραϊκού να... γεμίσει το σακούλι.

[googlead][/googlead]

Ο οδηγός στην... αναγέννηση του Πανσερραϊκού ήταν ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος. Με δύο γκολ σε βάρος του Παναιγιαλείου έδειξε τον δρόμο για την πρώτη νίκη έπειτα από ένα αρνητικό σερί 11 αγώνων και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη μίλησε για την ανάγκη των «Λιονταριών» να γεμίσουν το σακούλι.

Ο 23χρονος μέσος αποκάλυψε πού αφιέρωσε τα γκολ, σημείωσε ότι μέσω των «ερυθρόλευκων» ήθελε να ξαναβρεί τον εαυτό του και δεν έκρυψε ότι την ευθύνη για την έως τώρα πορεία είχαν και οι ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για την επιστροφή του Πανσερραϊκού στις νίκες:

«Το χρωστούσαμε στον κόσμο, γιατί ήταν πολύς καιρός που δεν είχαμε πάρει νίκη. Στη Β' Εθνική δεν φτάνουν μόνο οι καλές εμφανίσεις, πρέπει να παίρνεις και βαθμούς, αυτοί σε κρατούν στην κατηγορία. Η φανέλα του Πανσερραϊκού είναι πολύ βαριά. Όλοι το έχουν αντιληφθεί αυτό στην ομάδα, γι' αυτό και γίνεται αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

Η ομάδα με την έλευση του νέου προπονητή και παικτών που έχουν αρκετές παραστάσεις στην Α' Εθνική δείχνει να βρίσκει σιγά - σιγά τον δρόμο της. Ωστόσο, αυτό που έγινε ήταν μία νίκη. Δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μία μάχη. Έχουμε άλλες δεκαπέντε μάχες.

Στην αρχή του αγώνα μπήκαμε λίγο πιο αγχωμένα από ό,τι έπρεπε. Όσο περνούσε η ώρα αρχίσαμε και βάζαμε τη μπάλα κάτω και βγάζαμε κάποια πράγματα που είχαμε βγάλει στα προηγούμενα. Το γκολ ήταν σημαντικό, γιατί μπήκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό έλυσε τα πόδια μας. Μπήκε το δεύτερο σε καίριο σημείο. Στο δεύτερο δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Είχαμε παιχνίδι από πίσω, φάσεις αρκετές.

Το καλό ήταν ότι πολλοί παίκτες βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασαν πάρα πολύ καλά και συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Όλο αυτό ήταν συλλογική προσπάθεια».

Αν δεν πετυχαίνατε τα δύο γκολ στο τέλος του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ίσως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα...

«Ναι, ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όλοι ξέρουμε ότι όταν στο ημίχρονο είσαι 0-0 και έχεις την πίεση της νίκης και του κόσμου, είναι πιο δύσκολα. Από τη στιγμή που μπήκαν σε αυτά τα σημεία, έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση σε μας, ώστε να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Το σημαντικό εκτός από την εμφάνιση και το ότι σκοράραμε τρεις φορές είναι η νίκη. Ο μοναδικός στόχος ήταν η νίκη έστω και με μισό μηδέν».

Δείξατε ότι η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική της θέση...

«Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ όπου κάναμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση και αν δεν γίνονταν αυτά τα ατομικά λάθη, μπορεί να παίρναμε και βαθμούς, μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Είχαμε πει όλη την εβδομάδα ότι η μόνη λέξη που υπήρχε στα αποδυτήρια ήταν η νίκη, τίποτε άλλο».

Επηρέαζε το γεγονός ότι ήσασταν τόσο καιρό μακριά από τη νίκη;

«Όσο περνούσε ο καιρός και δεν έρχονταν τα αποτελέσματα, υπήρχε απογοήτευση, δεν το συζητάμε. Κάτι έφταιγε. Δεν φταίει μόνο ο κύριος Αμανατίδης, φταίμε κι εμείς οι παίκτες. Έχει και ο προπονητής ευθύνη, αλλά οι παίκτες είναι στον αγωνιστικό χώρο. Το ότι είχαμε τόσα ματς χωρίς νίκη είναι και δική μας ευθύνη.

Φταίνε διάφοροι παράγοντες, αλλά και η ευθύνη ήταν δική μας. Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι εμείς είμαστε και πρέπει να σώσουμε την ομάδα. Επηρεάζει και τη ζωή μας το γεγονός ότι ήμασταν τόσο καιρό χωρίς νίκη. Μας πονούσε. Δεν αξίζει ο Πανσερραϊκός να είναι σε αυτή τη θέση. Έχει μεγάλη ιστορία και πρέπει να είναι στη Β' Εθνική στη χειρότετη. Μακάρι να είναι και στην Α' Εθνική κάποια στιγμή.

Όλοι γνωρίζουν την ιστορία και το βάρος της φανέλας. Στην κατηγορία είμαστε από τις πιο ιστορικές ομάδες και αυτό μας δίνει και δύναμη στο χορτάρι. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Για τον κόσμο της ομάδας:

«Έχω δει και παλαιότερα, όταν ήμουν παιδί. Είδα και φίλους που έπαιζαν εδώ όπως τον Τάσο Παπάζογλου που τον γνωρίζω από τον Παναιτωλικό. Μου έλεγαν για τις ωραίες στιγμές. Είχε 6-7.000 κόσμο, ήταν πολύ όμορφα. Μου είπε και κάποια πράγματα πριν έρθω ο Τάσος. Την αγάπησε την ομάδα και έκανε το βήμα του μέσα από εδώ.

Μου έλεγε για τον κόσμο και ότι ήταν γεμάτα τα γήπεδα. Όταν ήρθα εγώ ήταν σε φάση επιβίωσης, αλλά αν βγει η χρονιά και σωθούμε φέτος μπορεί σιγά - σιγά η ομάδα να χτιστεί για κάτι καλύτερο».

Έρχονται καλύτερες μέρες;

«Έτσι θέλω να πιστεύω, το πιστεύω».

Ποιο γκολ χάρηκες περισσότερο από τα δύο;

«Το πρώτο γκολ ήταν αυτό που διώχνει το άγχος. Η ευτυχία η μεγαλύτερη ήταν στο δεύτερο».

Πού αφιέρωσες το γκολ;

«Το πρώτο είχαμε πει με τα παιδιά ότι θα το αφιερώσουμε στον Βαγγέλη Αναστασόπουλο που θα γίνει πατέρας σε 20-25 ημέρες για δεύτερη φορά. Θέλαμε τα γκολ να τα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Να δείξουμε ότι είμαστε καλά.

Γίνατε μια καλή ομάδα; Υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια;

«Τον Ιανουάριο ήρθαν πολλά παιδιά. Το καλό είναι ότι έχουμε φανταστικά παιδιά. Υπό άλλες συνθήκες το κλίμα μπορεί να ήταν πολύ χειρότερο όταν δεν έχεις νίκη σε 11 ματς. Μέσα από τις δυσκολίες ενωθήκαμε παραπάνω κι επίσης γνωριζόμαστε οι περισσότεροι από μικρές κατηγορίες Εθνικής ή από άλλες ομάδες.

Έχουμε παιδιά που ήταν στον ΠΑΟΚ μαζί, ο Ρούσσος είναι από το νησί μου, κολλητός μου. Γνωριζόμαστε όλοι και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. Ήμουν στη Ρόδο, εκείνος στον Διαγόρα και πριν φύγει για τη Γιουβέντους πήγα κι εγώ στον Διαγόρα. Ήμασταν φίλοι από καιρό. Πώς τα έφερε η ζωή...».

Αν εγκλιματίστηκε στις συνθήκες:

«Μου αρέσουν οι Σέρρες. Είναι ήρεμη πόλη. Προσαρμόστηκα γρήγορα μπορώ να πω».

Για την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό και αν ο Πανσερραϊκός είναι εφαλτήριο για την καριέρα του:

«Ναι. Τον Πανσερραϊκό τον είδα ως προοπτική, ώστε να κάνω κάποια βήματα, γιατί τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχα τραυματισμούς. Είχα ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Αποφάσισα με δυσκολία, αλλά ήταν για το καλό μου να πάω σε μια ομάδα να πάρω παιχνίδια. Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσω τον Παναιτωλικό, γιατί ήταν μια ομάδα που αγάπησα και μου τα παρείχε όλα. Έπρεπε να κοιτάξω την προοπτική τη δική μου, να πάρω παιχνίδια και να βρω ξανά τον εαυτό μου».

Αν είχε να σκοράρει πολλά χρόνια:

«Τα πρώτα μου επαγγελματικά γκολ είναι στον Πανσερραϊκό».

Για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τον Απόλλωνα Πόντου και τον Απόλλωνα Λάρισας:

«Είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, βάζει την μπάλα κάτω. Έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά για εμάς το κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Πρέπει να διαχειριστούμε τη νίκη, να είμαστε με το κεφάλι κάτω και την Τετάρτη να πάμε αποφασισμένοι. Τώρα πλέον θέλουμε βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Δεν κοιτάμε το μέγεθος ενός συλλόγου».

Αν κάνουν υπολογισμούς:

«Σίγουρα κάνεις υπολογισμούς. Από τη στιγμή που θέλεις να σωθείς πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις τα παιχνίδια που είναι στο σπίτι σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στα εκτός έδρας ο κάθε βαθμός είναι χρυσάφι. Πρέπει να γεμίσουμε το σακούλι».

Τι μήνυμα στέλνει στον κόσμο:

«Ο κόσμος του Πανσερραϊκού δεν ζει και τις καλύτερες στιγμές του. Έχουμε κι εμείς ευθύνη. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην πόλη ο κόσμος με αγκάλιασε. Και στο γήπεδο μας στηρίζει, ακόμα και σε κακά αποτελέσματα μας χειροκρότησε στο τέλος του αγώνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και μας δίνει δύναμη. Αν είμαστε όλοι μια γροθιά ο στόχος θα επιτευχθεί».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 17:49
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr