«Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από εμάς»!

Γιατί ο επιθετικός του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού Μηνάς Χαλκιαδάκης πιστεύει ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη δική μας στην κατηγορία».

[googlead][/googlead]

Ενθουσιασμό κα αυτοπεποίθηση «αποπνέει» η συνέντευξη (μακριά από τα κλισέ) που παραχώρησε στα «Χανιώτικα Νέα» ο Μηνάς Χαλκιαδάκης.

Ο 23χρονος επιθετικός του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού δεν δίστασε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη δική μας στο πρωτάθλημα!» και εξήγησε ότι το «“θέλω” και τη φλόγα που έχει η δική μας ομάδα δε νομίζω να την έχει καμία ομάδα στην κατηγορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Παράλληλα, όμως δεν ανέβασε τον πήχη των στόχων. Το άφησε εκεί όπου είναι τοποθετημένος από την αρχή της σεζόν τονίζοντας ότι «άμα κοιτάξουμε ότι θέλουμε να πάμε παραπάνω και να εντυπωσιαζόμαστε, μια ήττα θα μπορούσε να φέρει σκαμπανεβάσματα και να λειτουργήσει αρνητικά. Αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε “χάσει” το παιχνίδι. Κοιτάμε ένα ματς τη φορά. Είπαμε να σωθούμε άνετα και στο τέλος θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Μηνά Χαλκιαδάκη:

-Για το ότι τον τελευταίο καιρό δείχνει να βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση και ότι τον επιθετικό τον "κάνουν" τα γκολ:

«Ναι, όσο να 'ναι, παίζει σημαντικό ρόλο για έναν επιθετικό να σκοράρει, αλλά αυτό έρχεται μέσα από την προσπάθεια της ομάδας. Οποιος επιθετικός λέει ότι δεν θέλει να σκοράρει, λέει ψέματα. Εννοείται πως θέλω να σκοράρω και όσο πιο πολύ μπορώ. Αλλά, εάν τα γκολ συνδυάζονται και με νίκη της ομάδας, τότε το καλό είναι διπλό.

Πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, από τα καλύτερα της κατηγορίας. Είμαστε όλοι νεαρά παιδιά, θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Υπήρξαν και άσχημα αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν.

Εχουμε δείξει έναν καλό εαυτό και προσωπικά αυτή τη στιγμή απολαμβάνω τη δική μου συμμετοχή στην ομάδα με τα γκολ που σκοράρω και τις ασίστ που μοιράζω».

-Για το ποιος... άνεμος τον έφερε στα Χανιά το καλοκαίρι:

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, είναι μια μεγάλη ιστορία. Ηταν και πέρσι να έρθω όταν ήμουνα στον Πανθρακικό και διέλυσε η ομάδα με τα προβλήματα που είχε. Συνέβησαν κάποια γεγονότα που δεν με άφησαν τότε να έρθω και πήγα σε άλλη ομάδα.

Το καλοκαίρι προσπάθησα να πάω ψηλότερα, οι συγκυρίες δεν ευνόησαν ώστε να το κάνω και επέλεξα να έρθω εδώ. Με κάλεσε ο προπονητής, όπου μου είπε το πλάνο του. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Νομίζω ότι είμαστε μια πολύ σοβαρή ομάδα στην κατηγορία και όταν λέω σοβαρή, εννοώ απ' όλες τις απόψεις.

Οσοι είναι ποδοσφαιρόφιλοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό και όσοι είναι κοντά στα πράγματα, σίγουρα γνωρίζουν. Δεν μας λείπει τίποτα και αυτό στην Ελλάδα του 2014 έως το 2018 που μπήκαμε τώρα, είναι πολύ δύσκολο. Οπότε, είναι ένα πολύ καλό περιβάλλον για έναν ποδοσφαιριστή και ιδίως νεαρό».

-Για το ότι ενώ είναι 23 ετών φαίνεται να έχει ωριμάσει στο ποδόσφαιρο:

«Οπως κάθε παιδί ξεκινάμε με κάποια όνειρα. Εμένα τ' όνειρά μου είναι υψηλά. Από εκεί και πέρα, με τη δουλειά και τη σωστή διαχείριση καταστάσεων και όλων αυτών των πραγμάτων που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο -γιατί δεν είναι μόνο να πηγαίνεις καλά- χρειάζεται τύχη, προπαντός να έχεις υγεία, για να φτάσεις ψηλά.

Νεότερος ήμουν στον Παναθηναϊκό όπου δεν κατάφερα να κάνω κάτι σπουδαίο, αλλά από εκεί και πέρα δουλεύουμε για να φτάσουμε ψηλά. Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία φέτος να δείξω ότι αξίζω τόσο εγώ όσο και τα άλλα παιδιά στην ομάδα για να πάμε ακόμα παραπάνω».

-Για το πώς πρέπει να εκλάβει ο φίλαθλος κόσμος την καλή πορεία του ΑΟΧ/Κισσαμικού στο πρωτάθλημα και αν θα μπορούσε να έχει ελπίδες ότι μπορεί να κυνηγήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις:

«Θα πω την αλήθεια. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη δική μας στο πρωτάθλημα! Αυτό το λέω μέσα από την καρδιά μου. Το “θέλω” και τη φλόγα που έχει η δική μας ομάδα δε νομίζω να την έχει καμία ομάδα στην κατηγορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οταν ξεκινήσαμε, θέσαμε ένα στόχο και αυτός ήταν η παραμονή. Πρώτα κοιτάμε την παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι άλλο έρθει είναι καλοδεχούμενο».

-Για τους Χανιώτες που κάνουν συνειρμούς στο ενδεχόμενο που ο Πλατανιάς αποχωρήσει από τη Σούπερ Λιγκ, αν θα μπορούσε μια άλλη χανιώτικη ομάδα, ο ΑΟΧ/Κισσαμικός να τον “αντικαταστήσει”:

«Σ' αυτό δεν μπορώ ν' απαντήσω, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Πάμε, ένα βήμα τη φορά. Αμα κοιτάξουμε ότι θέλουμε να πάμε παραπάνω και να εντυπωσιαζόμαστε, μια ήττα θα μπορούσε να φέρει σκαμπανεβάσματα και να λειτουργήσει αρνητικά. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα κοιτάξουμε την παραμονή μας και από εκεί και πέρα θα δείξει. Η πορεία μας θα δείξει».

-Για τον προσωπικό του στόχο μέσα από αυτή τη χρονιά:

«Θέλω να πετύχω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ και να βοηθάω την ομάδα μου να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαι ήδη στα τρία γκολ και στις δύο ασίστ και είμαι ευχαριστημένος από την προσφορά μου».

-Για το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η άποψη ότι όσο νεαρό ηλικιακά είναι ένα ρόστερ, τόσο δύσκολο είναι να μπορέσει αυτή η ομάδα να κάνει πράξη μεγαλεπήβολους στόχους και ότι αν συνεχίσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σε αυτούς τους ρυθμούς, θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ακριβώς γιατί το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από νεαρής ηλικίας παίκτες:

«Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για όλες τις ομάδες που διαλέγουν ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό μεγάλης ηλικίας, πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν κάτι με αυτόν τον τρόπο. Ενας ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος από τα 19, 20 ή 21 του και μπορεί ν' ανταπεξέλθει. Παίζω 4 χρόνια επαγγελματικά, είμαι κοντά στις 70 συμμετοχές και δε νομίζω ότι έχω να ζηλέψω κάτι από κάποιον που έχει 150 ή 200 παιχνίδια.

Η εμπειρία “χτίζεται”. Ολοι μου οι συμπαίκτες είναι σε νεαρή ηλικία και αυτή τη στιγμή είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Είμαστε όλα τα παιδιά μια παρέα και έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα».

-Για το αν από πλευράς διοίκησης, προπονητή ή κόσμου τους λένε κάτι για πιθανή άνοδο της ομάδας και αν ο στόχος έχει αλλάξει:

«Οχι, σε καμία περίπτωση. Αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε “χάσει” το παιχνίδι. Κοιτάμε ένα ματς τη φορά και να γινόμαστε όσο μπορούμε καλύτεροι. Κάθε ματς “βάζουμε” και καινούργια πράγματα και από εκεί και πέρα, είπαμε, να σωθούμε άνετα και στο τέλος θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει».

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep