«Τα μυστικά της Παναχαϊκής»

Ποια είναι τα μυστικά της φετινής Παναχαϊκής σύμφωνα με τον Νίκο Μπουτζίκο.

[googlead][/googlead]

Η διατήρηση του περσινού κορμού, τα καλά αποδυτήρια και το γεγονός ότι η ομάδα στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο παρά στα ατομικά στοιχεία κάποιων παικτών είναι τα μυστικά που έχουν οδηγήσει την Παναχαϊκή στη δεύτερη προνομιούχο θέση της Football League, ύστερα από 11 αγωνιστικές σύμφωνα με τον Νίκο Μπουτζίκο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του 28χρονου αριστερού μπακ (8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο) στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας:

-Αυτή η Παναχαϊκή μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα και πιο είναι το μυστικό της μέχρι τώρα πορείας που σας βάζει στην προνομιούχο τετράδα;

«Θεωρώ ότι το μυστικό είναι ο κορμός που κρατήθηκε από την περσινή χρονιά. Τα παιδιά το άξιζαν αυτό, γιατί έκαναν εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την προηγούμενη περίοδο. Από κει και πέρα, έχουμε καλά αποδυτήρια, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μαζί με τον προπονητή μας και αυτό νομίζω βγαίνει στο γήπεδο».

-Όταν ήρθες το καλοκαίρι περίμενες ότι θα συναντήσεις αυτό το κλίμα και με το χέρι στην καρδιά, περιμένατε να κάνετε αυτή την ξέφρενη πορεία;

«Κάθε αρχή της χρονιάς είναι διαφορετική. Συνήθως στη Β’ Εθνική οι περισσότερες ομάδες στην αρχή της χρονιάς λένε με ενθουσιασμό ότι πάνε για πρωτάθλημα. Εγώ πριν έρθω είχα μιλήσει με κάποια παιδιά από την Παναχαϊκή, γνώριζα πως λειτουργεί η ομάδα, ήμουν τυχερός γιατί γνώριζα τον κ. Κατσουράνη γιατί είχαμε υπάρξει συμπαίκτες για κάποιους μήνες στον Παναθηναϊκό και μου εξήγησε το πλάνο της ομάδας.

Από κει και πέρα, το αν κάποιο παιδί ή και όλοι μαζί είχαμε στην άκρη του μυαλού μας κάτι τέτοιο δεν το ξέρω, απλά θεωρώ ότι θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω όλοι μας. Η Παναχαϊκή μπορεί να σου προσφέρει κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες που έχουμε δημιουργήσει, το κλίμα της ομάδας, τα παλιά παιδιά έβαλαν εμάς τους νέους μέσα σε αυτό και πιστεύω αυτό φέρνει τα αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχιστεί».

-Περίμενες κάποια στιγμή ότι θα ερχόταν η ώρα που θα έμπαινες στα αποδυτήρια και θα είχες τεχνικό διευθυντή τον Κώστα Κατσουράνη;

«Σίγουρα δεν το περίμενα. Δεν μπορείς να ξέρεις τι πορεία θα ακολουθήσει κάποιος μετά το ποδόσφαιρο. Ο Κώστας είναι ότι μεγαλύτερο έχει βγάλει η Πάτρα και από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μας μεταφέρει όλα αυτά που έχει περάσει στο εξωτερικό και στο υψηλό επίπεδο που έχει παίξει και εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να τα ακολουθούμε για να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

-Σας πώρωνε όταν το καλοκαίρι ακούγατε από κάποιους να υπάρχει γκρίνια για τις μεταγραφές και πόσο σημαντικό θεωρείς το γεγονός ότι πλέον όλοι οι αντίπαλοί σας αναγνωρίζουν ότι η φετινή Παναχαϊκή είναι ομάδα;

«Δεν γνωρίζω τι λέει ο καθένας. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ βλέπω ότι οι πιο μικροί παίκτες από μένα, κάθε μέρα δουλεύουν με ζήλο και θεωρώ πως ότι έχουμε πετύχει έχει έρθει μέσα από δουλειά. Βασιζόμαστε στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν στηριζόμαστε σε ατομικά σημεία καθενός, υπάρχουν παιδιά με εξαιρετικά στοιχεία, αλλά είμαστε ομάδα και αυτό μετράει».

-Θεωρείς ότι τα δύο διπλά σε ΟΦΗ και Καραϊσκάκη είναι από εκείνα που δίνουν άνοδο, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας πλέον η πρώτη δυάδα;

«Εμείς με τον προπονητή μας σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά. Σαν τελικό. Το ματς της Κυριακής ήταν κομβικό. Εμείς είμαστε ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και το γήπεδο που ήταν μικρό και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν ιδιαίτερος δεν μας βοήθησε. Ήταν κομβικό και καλό διπλό, μαζί με εκείνο στον ΟΦΗ. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και πως θα βελτιωνόμαστε. Αυτό μόνο και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς”.

-Αυτή η φράση “παιχνίδι με παιχνίδι” είναι κλισέ. Όταν μία ομάδα κάνει αυτή την πορεία, σιγά-σιγά δεν αρχίζετε να σκέφτεστε ότι μπορείτε την υπέρβαση ή ότι είναι αρκετά νωρίς;

«Είμαστε ακόμα στο 1/3. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι αμφίρροπο. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Τώρα ότι είναι να ρθει ας έρθει. Πρέπει να δείχνουμε συνέχεια αυτό το πρόσωπο και στο τέλος να κάνουμε απολογισμό».

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη νίκη της Παναχαϊκής;

«Το χθεσινό ματς ήταν κομβικό. Ήταν ένας ματς που θέλαμε τη νίκη. Βέβαια και το αποτέλεσμα στον ΟΦΗ, λόγω ιστορικής έδρας και δυσκολίας. Αλλά στο χθεσινό παιχνίδι η νίκη ήταν σημαντική».

-Θεωρείς ότι η απόρθητη έδρα είναι το πιο μεγάλο όπλο σας και πως νιώθετε με την επιστροφή του κόσμου εντός και εκτός έδρας;

«Από τα πολύ καλά που έχουμε πετύχει είναι ότι φέραμε τον κόσμο της Πάτρας πίσω στο γήπεδο. Είχα έρθει εδώ ως αντίπαλος και ο κόσμος ήταν λιγοστός. Και ευτυχώς καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο της Πάτρας πίσω καθώς έλειπε τόσα χρόνια, γιατί η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα και λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα στην έδρα μας έχουμε μόνο νίκες και μία ισοπαλία, θεωρώ πλέον ότι οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Το έχουμε καταφέρει όλοι μαζί και αυτό».

-Βλέποντας χθες στην Άρτα τόσο κόσμο πως νιώσατε;

«Για έναν ποδοσφαιριστή είναι σημαντικό να παίζει απέναντι σε αρκετό κόσμο. Εμείς τους θέλουμε πάντα δίπλα μας και στην Αγυιά και εκτός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ματς της Καλαμαριάς που με τόσο κρύο ήρθαν κάποια παιδιά από την Πάτρα να στηρίξουν. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

-Τις τελευταίες αγωνιστικές έχεις καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της Παναχαϊκής. Είναι επιβράβευση για σένα;

«Στη δική μας ομάδα δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Όλοι ξεκινάμε από το ίδιο στάδιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι κάθε αγωνιστική. Όλοι μας πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας βασικούς και κάποιο παιδί που δεν παίζει θα έρθει η στιγμή που θα κληθεί να αγωνιστεί και πρέπει να είναι έτοιμος σαν να παίζει συνεχόμενα ματς. Αυτό μας το έχει περάσει ο κόουτς και ο Κώστας».

-Είναι στοίχημα για σένα να πανηγυρίσεις άνοδο και να παίξεις του χρόνου με την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λιγκ;

«Κάθε ποδοσφαιριστής το θέλει, και για προσωπικό στόχο και για της ομάδας. Η Παναχαϊκή πρέπει να είναι στη Σούπερ Λιγκ. Ειδικά με αυτά που γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια. Βλέπουμε αγώνες Α’ Εθνικής με 150 και 200 άτομα και βλέπουμε τι γίνεται και στην Αγυιά».

-Θεωρείς ότι οι πρώτες 5 ομάδες θα είναι αυτές που θα πάνε μέχρι τέλους ή θα μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη το πρωτάθλημα;

«Πιστεύω από δω και πέρα αρχίζουν να φαίνονται οι διαφορές. Έχουνε δείξει οι ομάδες αυτές κάποια σταθερότητα και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη αυτές θα είναι οι ομάδες».

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep