«Περιμέναμε ότι θα μας λοιδορήσουν»

Ο Γιώργος Γιακουμίδης δήλωσε έκπληκτος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από όλες τις ομάδες στο συμβούλιο της Football League η υπόθεση με τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη.

[googlead][/googlead]

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και πώς έκρινε την αντιμετώπιση που είχε στο Διοικητικό Συμβούλιο από τις ομάδες και την διοργανώτρια. Όπως τόνισε, οι «κοκκινόμαυροι» δεν ήθελαν να τις μοιραστούν, γιατί είναι πολύ σοβαρές και προανήγγειλε μηνύσεις προς τα ΜΜΕ που υποστήριξαν ότι ο προπονητής των Ποντίων ουδέποτε κατέθεσε.

Αρχικά για το ότι στη Football League σχεδόν τον… εγκάλεσαν για τις καταγγελίες περί στημένων:

«Ήταν και για μένα έκπληξη. Εν μέρει μπορεί να δικαιολογηθεί ίσως διότι θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Στο παρελθόν όμως δεν έχουν δώσει δείγματα ότι επιλαμβάνονται με αποτελεσματικότητα των καταγγελιών. Μάλλον κουκουλώνονταν οι υποθέσεις αυτές. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και δε θα θέλαμε να τις μοιραστούμε γι' αυτό ο κύριος Καλαϊτζίδης προτίμησε να πάει στον αθλητικό εισαγγελέα».

Για το ότι ορισμένοι κατηγορούν τον Καλαϊτζίδη γι' αυτές τις καταγγελίες:

«Περιμέναμε ότι γι' αυτή την προσπάθεια να μας λοιδορήσουν. Δεν είναι πρώτη φορά κι αυτό εξηγεί από τη μία μεριά ότι για τον κόσμο δεν έχει αλλάξει τίποτα παρά την εκλογή της νέας ΕΠΟ. Όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα προσδιόριζε ότι θα ερχόταν η κάθαρση και ότι θα γινόταν κάτι καινούργιο.

Εμείς διαμαρτυρόμαστε με τις καταγγελίες μας ότι αυτό δεν έχει σταματήσει και ο κόσμος νομίζει ότι θα είναι πυροτεχνήματα οι καταγγελίες μας. Δική μας ευθύνη είναι λοιπόν να καταγγείλουμε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχουμε για κάθε πρόβλημα».

Για τα δημοσιεύματα ότι ο κ. Καλαϊτζίδης δεν κατέθεσε στην εισαγγελία:

«Μου κάνει εντύπωση πώς ένα ψεύτικο δημοσίευμα πήρε βαρύτητα. Ασφαλώς και πήγε στον εισαγγελέα και συναντήθηκε και κατέθεσε κάποια στοιχεία που γνωρίζει. O εισαγγελέας ζήτησε και πρόσθετα στοιχεία και θα ξαναπάει την εβδομάδα που μας έρχεται για να καταθέσει.

Θα ληφθούν μέτρα εναντίον αυτών που δημοσίευσαν αυτό το ψέμα. Όπως μας πολεμάνε, θα πολεμήσουμε κι εμείς. Αυτός που έγραψε το ψέμα αυτό και όσοι το αναμετέδωσαν το ψέμα θα λογοδοτήσουν».

Για το ότι θα κληθεί ο Απόλλων στην επιτροπή δεοντολογίας και τα πειθαρχικά όργανα για εξηγήσεις:

«Ένα από τα πιο γνωστά που μας άφησαν οι πρόγονοι είναι το «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις». Με τέτοια βιασύνη βρισκόμαστε κατηγορούμενοι. Δε μας έχει έρθει κανένα επίσημο έγγραφο.

Ειπώθηκε ότι εστάλη η υπόθεσή μας στην επιτροπή της ΕΠΟ και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Όταν ο Λεουτσάκος δημόσια λέει ότι οι περισσότερες ομάδες στη Λίγκα είναι υγιώς σκεπτόμενες και οι λιγότερες όχι, το ίδιο πράγμα δε λέει; Είναι πολύ βιαστικά όλα αυτά, η ιστορία ακόμη δεν άρχισε».

Τέλος για το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών σημείωσε:

«Κι άλλες ομάδες αντέδρασαν. Τα χρήματα που ζητήθηκαν από μια ασφαλιστική εταιρία, την Ευρωπαϊκή Πίστη για να ασφαλίσουμε τους παίκτες δίνουν το δικαίωμα στους παίκτες να πάνε στα ακριβότερα νοσοκομεία του κόσμου για να νοσηλεύονται. Δεν έχουμε αντίρρηση να είναι ασφαλισμένοι οι ποδοσφαιριστές μας, όπως ο νόμος το ορίζει, στο ΙΚΑ και τους παρέχουμε και έξτρα ασφάλιση.

Η δική μας πρόταση για όλες τις ομάδες θα στοιχίζει 170.000 ευρώ, ενώ η πρόταση που ήρθε στην διοργανώτρια πάνω από 400.000. Οι παίκτες του ΠΣΑΠ συμπεριέλαβαν στα προνόμια μιας τέτοιας συμφωνίας και ατομικές ασφάλειες ζωής. Δηλαδή αν πάει στο χωριό του και πάθει κάτι, καλείται η ασφάλεια να τον αποζημιώσει. Και για υποθέσεις εκτός επαγγέλματος.

Είναι όροι που αποπληρώνονται σε 20ετία και λέγεται ασφάλεια ζωής και είναι επιλογή του καθενός. Είναι άδικο αυτό για τις ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να μένουν ανασφάλιστοι οι παίκτες, όχι όμως στους ακραίους όρους που ζητάνε. Την Τρίτη έχουμε κοινή συνάντηση με το προεδρείο του ΠΣΑΠ για αυτό το θέμα».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 09 Δεκέμβριος 2017 04:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep