Logo
Print this page

«Απρόβλεπτο το... ταβάνι μας»

Ο Σταύρος Λαμπράκης Ο Σταύρος Λαμπράκης

Τι δηλώνει ο Σταύρος Λαμπράκης σε συνέντευξη στο FL News για τη φιλοσοφία του Μάγκεντ Σάμι που "ήρθε για να μείνει", το "ταβάνι" του Εργοτέλη, την... επιστήμη της καθυστέρησης και τι... υπογράφει πως θα συμβεί.

Κάποιες αξίες είναι διαχρονικές. Οπως ο Σταύρος Λαμπράκης στον Εργοτέλη. Φυσιογνωμία εμβληματική για το σύλλογο του Ηρακλείου, αφού έχει πανηγυρίσει άνοδο στη Super League με τρεις διαφορετικές ιδιότητες: ως παίκτης (το 2003-04 κι αφού προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε διαδοχικούς προβιβασμούς με αφετηρία τη Δ' Εθνική), ως γενικός αρχηγός (το 2005-06) και ως προπονητής (2012-13).

Με τέτοια διαδρομή βέβαια είναι προφανές ότι ο λόγος του έχει και βαρύνουσα σημασία, ειδικότερα σε μία περίοδο που ανατέλλει μία νέα εποχή για την ομάδα.

Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στο FL News ο Λαμπράκης διαπιστώνει ότι η φιλοσοφία του νέου ιδιοκτήτη (του Αιγύπτιου Μάγκεντ Σάμι) σχεδόν ταυτίζεται με την αντίστοιχη του Εργοτέλη και επισημαίνει ότι δεν μπορεί να προβλέψει το "ταβάνι" της φετινής νεανικής και φιλόδοξης ομάδας. Εμφανίζεται, ωστόσο, πεπεισμένος ότι ο σύλλογος θα επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία τα επόμενα χρόνια μαζί με τον Σάμι που "ήρθε για να μείνει".

Παράλληλα, καυτηριάζει την... επιστήμη των καθυστερήσεων, καμαρώνει για τα παιδιά του -όπως χαρακτηρίζει τους Μπουχαλάκη, Κούτρη, Καρέλη- και... υπογράφει ότι από τη τωρινή ομάδα κάποιοι παίκτες θα σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του γενικού αρχηγού τού Εργοτέλη στο FL News:

-Ποιες είναι οι δυνατότητες της φετινής ομάδας;

«Δεν ξέρω πού είναι το ταβάνι της ομάδας. Δεν μπορώ να προβλέψω. Μπορώ να πω, όμως, ότι είναι ομάδα με ταλέντο, διάθεση και φιλοδοξίες. Πρόκειται, άλλωστε, για καινούργια ομάδα, με καινούργιο ιδιοκτήτη. Μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή μέσα σε λίγο χρόνο.

Το θετικό της ιστορίας είναι πως η φιλοσοφία του νέου ιδιοκτήτη και του Εργοτέλη είναι πολύ κοντά. Σχεδόν ταυτίζονται. Ο Μάγκεντ θέλει να ανοίξει δρόμο στα νέα παιδιά και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Δεν άλλαξε δηλαδή κάτι από πλευράς φιλοσοφίας στο σύλλογο.

Αυτό που αλλάζει προς το καλύτερο είναι η οργάνωση και η τεχνογνωσία που φέρνει ο Μάγκεντ από την πολυετή ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Και έχει διάθεση να κάνει πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση για τον Εργοτέλη».

-Πώς είναι η συνεργασία σου με τη νέα ιδιοκτήσια;

«Άψογη. Ο Μάγκεντ είναι άνθρωπος που ήρθε για να μείνει. Εχει όραμα για τον Εργοτέλη και το ποδόσφαιρο. Από αυτά που βλέπω και προβλέπω είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας. Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης τα επόμενα χρόνια και θα ανέβει ξανά στη Super League και θα είναι πόλος έλξης για όλους του υγιώς σκεπτόμενους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο».

-Πώς βλέπεις τη δουλειά του Τάκη Γκώνια; Μπορεί η επιθετική του φιλοσοφία να έχει αποτελέσματα στο ιδιαίτερο πρωτάθλημα της Football League;

«Γίνεται πολύ καλή, οργανωμένη και με πολύ μεγάλη διάθεση δουλειά από το προπονητικό τιμ. Αυτό το παίρνουμε ως βάση. Από κει και πέρα ο Εργοτέλης πάντα ως ομάδα ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο και αυτό το στυλ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει και φέτος. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επιθετικό.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί σε αυτή τη κατηγορία, γιατί πολλές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πολλές ομάδες και προπονητές έχουν κάνει... επιστήμη την καθυστέρηση και το πως σταματάει ο ρυθμός ενός αγώνα. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό, όμως δεν είναι... Μην μπερδευόμαστε, επειδή το κάνουν οι περισσότεροι. Συγνώμη, αλλά δεν μας αρέσει το ποδόσφαιρο της καθυστέρησης, των υποτιθέμενων τραυματισμών, το να πετάγονται ξαφνικά μπάλες στον αγωνιστικό χώρο για να διακοπεί ο αγώνας.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Τα αποτελέσματα θα δείξουν πόσο καλά θα εξελιχθεί η ιστορία για μας. Αυτά κρίνουν και τους προπονητές. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετικά αποτέλεσματα. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε και τα υπόλοιπα θα τα δείξει η πορεία».

-Εχεις πανηγυρίσει ανόδους με τον Εργοτέλη. Τι χρειάζεται μία ομάδα για να προβιβαστεί στη Super League;

«Διοικητική σταθερότητα, ταλέντο, διάρκεια και ισορροπία. Αυτά».

-Πώς βλέπεις την εξέλιξη παιδιών όπως ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που ξεπήδησαν από τον Εργοτέλη;

«Με τον Μπουχαλάκη είμαστε και κουμπάροι, καθώς έχει βαπτίσει την κόρη μου, την Πηνελόπη. Καμαρώνω και νιώθω υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά. Γιατί εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές είναι και σωστοί άνθρωποι. Και αυτό δείχνει ότι η ακαδημία του Εργοτέλη βοηθάει και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Πολύ σημαντικό αυτό.

Εννοείται ότι μιλάω με αυτά τα παιδιά. Είναι ο Νίκος Καρέλης, ο Ανδρέας, ο Λεονάρντο και πολλά άλλα. Τα θεωρώ παιδιά μου και χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρόοδό τους. Όλα αυτά τα παιδιά να ξέρετε ότι αγαπούν τον Εργοτέλη. Πέρασαν καλά εδώ πέρα. Αναδείχτηκαν και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Ο Εργοτέλης τούς πρόσφερε αρκετά για να εξελιχθούν και το εκτιμούν.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στην ανδρική ομάδα 25 παίκτες εκ των οποίων οι 10 είναι κάτω από 20 χρονών. Σας είπα ότι ταυτίζεται η φιλοσοφία του νέου ιδιοκτήτη με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Σας το υπογράφω, λοιπόν, ότι κάποια παιδιά από την τωρινή ομάδα θα κάνουν μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Θα συμβεί 100%. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά θα το δείτε».

-Τι σημαίνει για σένα ο Εργοτέλης;

«Είναι η μισή μου ζωή. Πολλά και έντονα συναισθήματα, τα περισσότερα όμορφα».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 17:03
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr