Logo
Print this page

«Ηρακλής όπως... ΟΦΗ»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο DNA του Ηρακλή και την ανάγκη να αναλάβουν οι επιφανεις φίλοι του.

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές του Ηρακλή, αλλά και σε όσα βίωσε τρία χρόνια στον Γηραιό. Τόνισε ότι όπως ο ΟΦΗ, έτσι και οι Θεσσαλονικείς μπορούν να κάνουν το restart, αρκεί να εκμεταλλευτούν τη Μίκρα και να αναλάβουν οι επιφανείς Ηρακλειδείς. Αναλυτικά είπε:

«Είναι η ομάδα στην οποία έχω δουλέψει τρία χρόνια. Την έχω αγαπήσει και έχω αγαπηθεί. Στο άκουσμα αυτό ήταν ένα νέο πολύ άσχημο για μένα, για την οικογένειά μου, για όλους όσους περάσαμε όλα αυτά τα όμορφα χρόνια στον Ηρακλή. Δυστυχώς, όμως τα πράγματα έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει και πραγματικά προσπαθώ πολλές φορές να σκεφτώ πώς έγινε και φτάσαμε εκεί».

Τι άλλαξε και η ομάδα άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα;

«Ο κύριος Παπαθανασάκης ανέλαβε από τον συγχωρεμένο, Θόδωρο Παπαδόπουλο. Είχε κάποια χρέη εκείνη την εποχή. Εγώ είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό που δημιουργήθηκε στον Ηρακλή εκείνη τη σεζόν στη Β' Εθνική και μετέπειτα στη Super League. Δημιουργήθηκε μια ομάδα με τέσσερα, πέντε παιδιά που είχαν μείνει από την προηγούμενη σεζόν και τρεις έμπειρους, τον Ρομάνο, τον Περόνε και τον Μπαρτολίνι. Και είχαν μείνει παίκτες όπως ο Πουρτουλίδης, ο Μπουκουβάλας, ο Τσιλιανίδης, ο Χουάντερσον. Πήραμε παιδιά από Γ' και Β' Εθνική, συμβόλαια με 10 και 12 χιλιάδες ευρώ.

Σ' αυτά τα παιδιά στηρίχθηκε ο Ηρακλής και φτιάχτηκε μια βάση. Λέγαμε ότι ο Ηρακλής με αυτούς τους ποδοσφαιριστές λέγαμε ότι έχει για τα επόμενα δύο, τρία χρόνια μία καλή βάση να στηριχτεί και να χτίσει μία καλή ομάδα. Αυτό έγινε και στη Super League. Στηριχθήκαμε σε αυτά τα παιδιά που δεν τα ήξερε όλη η Ελλάδα, τα ήξεραν πολύ λίγοι. Είμαι περήφανος που βγήκαν παιδιά όπως ο Κυριακίδης, ο Λουκίνας, ο Βαλεριάνος, ο Ζιαμπάρης, ο Σαραμαντάς, ο Κάσσος, ο Πασάς, ο Σιατραβάνης. Αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε καλές ομάδες και στη Β' Εθνική και στη Super League. Το σημαντικότερο για μένα ήταν ότι μετά από χρόνια ο Ηρακλής επέστρεψε στη Super League με πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Όταν μίλησα με τον Παπαθανασάκη και τον ρώτησα ποιο θα είναι το ποδοσφαιρικό μας μπάτζετ, μου απάντησε το συμβόλαιο της Nova. Καταλαβαίνετε ότι για πρώτη χρονιά και για μία ομάδα σαν τον Ηρακλή μόνο το συμβόλαιο της Nova πήγε στους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι κάτι υπερβολικό κατά την άποψή μου. Σημαντικό είναι ότι μετά από δύο χρόνια πήγε δύο παίκτες στην Εθνική, τον Μπουκουβάλα και τον Βέλλιο και πούλησε ποδοσφαιριστή.

Γι' αυτό αναρωτιέμαι πώς έφτασε η ομάδα σε αυτό το σημείο. Την πρώτη χρονιά, και αυτά δεν ξεχνιούνται από κανέναν ποδοσφαιριστή, βλέπετε ότι ακόμα και όσοι έφυγαν από την ομάδα δείχνουν την αγάπη τους. Ήταν όλοι κοντά στην ομάδα. Ο κόσμος έμπαινε και φώναζε μετά από αποκλεισμό, μετά από νίκες, υπήρχε αγάπη προς τον πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές, προς όλους. Υπήρχε ένα θετικό κλίμα. Το τι έγινε, γιατί έχω ακούσει διάφορα και δεν βγαίνω να μιλήσω, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Εγώ προσπάθησα να προστατέψω την ομάδα από πολλά πράγματα αρκετές φορές.

Ίσως ήταν λάθος μου κάποια στιγμή ότι για έξι μήνες περίπου η ομάδα είχε προβλήματα οικονομικά και τα αποδυτήρια είχαν τόσο πολύ καλά στεγανά και δεν έβγαινε προς τα έξω τίποτα, γιατί κοιτούσαν το συμφέρον της ομάδας. Όταν όλοι οι άνθρωποι που ήταν κοντά σιγά - σιγά ένας ένας έφευγαν γιατί γίνονταν διάφορα πράγματα...

Ρωτήστε τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, τον γενικό διευθυντή που έχει φύγει και έχει πρόβλημα ο άνθρωπος ή ο κύριος Μάκης Σεντελίδης. Δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Σαν προπονητής αισθάνομαι πολύ περήφανος γι' αυτό που είχε δημιουργηθεί, είναι λάθη που έχουν γίνει και έφεραν αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ στενόχωρο. Πίστευα ότι για τα επόμενα χρόνια θα υπήρχε αυτή η βάση παικτών, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε λογική, δεν υπήρχε πλάνο, όλα ήταν στον αέρα».

Έχει το DNA να ορθοποδήσει;

«Οι μεγάλες ομάδες και άλλες που έχουν υποστεί τέτοια γεγονότα έχουν τις αντοχές. Οι ομάδες που έχουν κόσμο από πίσω μπορούν να ορθοποδήσουν ξανά, αλλά δεν πρέπει να γίνεται το ίδιο λάθος όπως έγινε τώρα. Με τον Ηρακλή δεύτερη φορά. Όπως πολύ σωστά λέει και η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Ηρακλή, δεν θα χαθεί ποτέ αυτή η ιδέα, γιατί πάντα θα υπάρχει κόσμος που την αγαπάει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι κάποιοι Ηρακλειδείς, σοβαροί επιχειρηματίες να αναλάβουν την ομάδα σε υγιείς βάσεις, γιατί υπάρχει κάτι το οποίο λίγες το έχουν. Μιλάω για τη Μίκρα.

Είναι ένα μέρος όπου κι εγώ σαν προπονητής προσπάθησα να δώσω πολύ βάση στην οργάνωση και στις συνθήκες δουλειάς της ομάδας. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όσον αφορά στα τμήματα υποδομής για να έχει τη δική του βάση. Προσπαθήσαμε μαζί με τον Σάββα Κωφίδη να τα κάνουμε όσο μπορούσαμε για να δημιουργήσουμε αυτές τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια. Και γι' αυτό αισθάνομαι πολύ όμορφα. Αν δείτε τα παιδιά που θα γίνονταν επαγγελματίες εάν με το καλό ο Ηρακλής έπαιζε στη Β' Εθνική, ήταν όλα που είχαμε φέρει εμείς.

Κακά τα ψέματα είναι και ο ΠΑΟΚ που έχει την οργάνωση σε αυτό το κομμάτι των τμημάτων υποδομής, αλλά οι υγιείς Ηρακλειδείς, επιφανείς επιχειρηματίες, να αναλάβουν, να δώσουν βάση στην υποδομή, στη Μίκρα. Η Μίκρα είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής, αν και έχω την άποψη ότι πολλοί μπορεί να προσδοκούν σε αυτό το κομμάτι. Αν υπήρχε ο ΓΣ δύσκολα θα έφτανε η ομάδα σε αυτό το σημείο.

Είναι μία από τις ιστορικότερες και από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ελπίζω, εύχομαι οι Ηρακλειδείς να μην την αφήσουν έτσι. Να γίνει το restart. Οι ομάδες με κόσμο δεν χάονται. Κάποια στιγμή θα επανέλθουν. Το έχουμε δει στις μεγάλες ομάδες, όπως ο ΟΦΗ. Και αυτή είχε πάθει αυτό το σοκ, αλλά έχει κόσμο, δυναμική και έτσι και ο Ηρακλής μπορεί να επανέλθει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 19:00
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr