«Δεν ήταν θέμα εκδίκησης»

Ο Ημαθιώτης Θωμάς Παπαδόπουλος του Αιγινιακού, ο οποίος «ξέρανε» την πρώην του ομάδα στο Κύπελλο, μιλάει στο FL News για το ιδιαίτερο ματς με τη Βέροια.

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ο άνθρωπος που «ξέρανε» τη Βέροια υπογράφοντας την πρόκριση του Αιγινιακού στην επόμενη φάση του κυπέλλου (γλυκιά ήττα 2-1 για την ομάδα της Πιερίας) προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου της Ημαθίας. Οπως επισημαίνει, πάντως, σε συνέντευξή του στο FL News ο Θωμάς Παπαδόπουλος «δεν ήταν θέμα εκδίκησης. Δεν ήθελα να δώσω κάποια απάντηση».

Ο γεννηθείς στις 24 Μαρτίου 1996 παίκτης μεγάλωσε στον Λουτρό Αλεξάνδρειας (20 χλμ έξω από την πόλη της Βέροιας) και σε ηλικία 16 ετών το πρώτο ποδοσφαιρικό όνειρο πραγματοποιήθηκε. Εντάχθηκε στην Κ-17 της Βέροιας και συνέχισε μέχρι την Κ-20. Το 2016, όμως, έφτασε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι.

«Πριν φύγει από την ομάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το καλοκαίρι του 2016 εισηγήθηκε να γίνω επαγγελματίας. Συμφώνησε και ο επόμενος προπονητής, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ημουν στα πρόθυρα να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βέροια, όμως προέκυψε ο δανεισμός του Βασιλαντωνόπουλου από την ΑΕΚ. Επειδή παίζουμε στις ίδιες θέσεις -μπακ χαφ δεξιά- άλλαξαν τα πλάνα της διοίκησης. Ετσι, προτίμησα να υπογράψω συμβόλαιο με τον Αιγινιακό την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Είχαμε κάνει συζήτηση με τον κύριο Νιώπα και μου έδειξε εμπιστοσύνη».

Υστερα από 13 συμμετοχές στην περσινή σεζόν ο Θωμάς Παπαδόπουλος ξεκίνησε φέτος φουριόζος στο κύπελλο. Και όταν πέτυχε γκολ πρόκρισης στο φινάλε του αγώνα με τη Βέροια έβγαλε τη φανέλα και έδειξε προς την εξέδρα. «Δεν ήταν θέμα εκδίκησης. Δεν ήθελα να δώσω απαντήσεις στη Βέροια. Λόγω της πίεσης και της κρισιμότητας της στιγμής, έβγαλα ασυναίσθητα τη φανέλα. Πιο πολύ το έκανα για τον πρόεδρο που ήταν εκεί και τραβάει πολλά, για την οικογένεια μου που με στηρίζει και με ακολουθεί και για τους συμπαίκτες μου. Εδειξα στην εξέδρα εκεί όπου καθόταν ο πατέρας μου ο Γιώργος, η αδερφή μου η Ελσα και δύο φίλοι μου από το χωριό. Ηταν και ο πρόεδρος».

Μπαίνοντας στη δεύτερη σεζόν της θητείας του στον Αιγιανικό ο 21χρονος παίκτης εμφανίζεται «δεμένος» με το περιβάλλον του. «Οι πιο μεγάλοι όπως ο Θανάσης Τόλιος, ο Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου, ο Βασίλης Λιόλιος και ο Νίκος Ζούρκος με βοηθούν. Ευχαριστώ πολύ και τον προπονητή μου Κώστα Νικολαΐδη που μου δείχνει εμπιστοσύνη. Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος του γυμναστή μας Χάρη Κομσή. Ημασταν σε διαδικασία προετοιμασίας. Ούτε διπλό δεν είχαμε κάνει, πήγαμε κατευθείαν σε ματς και ανταποκριθήκαμε».

Δεν έχουν εκπληρωθεί, βέβαια, όλα τα όνειρα του Θωμά Παπαδόπουλου. «Προσπαθώ να τους βγάλω όλους ασπροπρόσωπους. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στην προπόνηση. Στο κύπελλο υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Είναι η δυνατότητα να παίξουμε με ομάδες της Super League. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν περισσότερα μάτια για να σε παρακολουθήσουν. Ο Αιγιανικός εμπιστεύεται μικρά παιδιά και έχει παράδοση να στέλνει νεαρούς στη μεγάλη κατηγορία, όπως συνέβη με τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη που πήγε στον Αστέρα Τρίπολης».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 12:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep