Έφηβος ετών… 40

Ο Θάνος Τόλιος μιλά στο FL News για τον αγαπημένο του Αιγινιακό και μας… απειλεί πως θα βαρεθούμε να τον βλέπουμε στα γήπεδα

Είναι μερικοί παίκτες που… χαίρεσαι να τους βλέπεις στα γήπεδα, παρά την ποδοσφαιρικά… προχωρημένη ηλικία τους. Δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλές κουβέντες, για παράδειγμα,  για τον Φραντσέσκο Τότι και τον Τζίτζι Μπουφόν. Ειδικά ο τελευταίος, μάλλον αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα του Θάνου Τόλιου, αν και ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού, γελώντας τόνισε πως του… ρίχνει και μερικούς μήνες!

Ο «φύλακας – άγγελος» της ομάδας της Βόρειας Πιερίας, παρά το γεγονός πως έχει κλείσει τα 40 από τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν το βάζει κάτω με τίποτα και, όπως δηλώνει στο FL News, ούτε που θέλει να σκέφτεται την τελευταία του ημέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου να σταματήσω και προσπαθώ, όσο γίνεται, να αργήσει κάτι τέτοιο Ειλικρινά δεν θέλω να σκεφτώ καν την τελευταία μέρα μου ως ποδοσφαιριστής, όταν αυτή έρθει. Όλοι όσοι με βλέπουν μου λένε πως είμαι 40 χρονών και πρέπει σιγά – σιγά να αρχίσω να σκέφτομαι προς το τέλος, όμως εγώ τους λέω πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα παίζω λες και ξεκίνησα χτες. Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, τότε θα δοκιμάσω να… κατεβάσω κάποιες ασφάλειες. Αυτό μου δίνει δύναμη τόσα χρόνια».

Όσον αφορά το μυστικό του για το πως καταφέρνει να είναι κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός στα δεύτερα «άντα» του, είναι τόσο απλό, αλλά παράλληλα και τόσο δύσκολο.

«Μεγάλο ρόλο έπαιξε το ότι σε αυτά τα 21 χρόνια που παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Από εκεί και πέρα, φυσικά και η οικογένεια μου, που με ανέχεται τόσα χρόνια, είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Αυτά τα δύο με κρατάνε ακόμα στην ενεργό δράση».  

1221079

Σε μία ηλικία που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει και διηγούνται… ιστορίες από τα χρόνια τους στα γήπεδα, ο Θάνος Τόλιος, όχι απλά δεν ζει με το παρελθόν, αλλά κοιτάζει στα μάτια το μέλλον, καθώς ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιο του με τον Αιγινιακό.

«Το Αιγίνιο είναι η γενέτειρα μου και σκοπός μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην ομάδα του Αιγινιακού. Θα αγωνιστώ σίγουρα και την νέα περίοδο και στην συνέχεια βλέπουμε, να είμαι γερός, πρώτα ο Θεός Στην ομάδα του Αιγινιακού υπάρχουν, πλέον, νέα δεδομένα, με την επένδυση που θέλει να κάνει η Γερμανική εταιρία. Ήδη έχουν γίνει κάποιες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο και τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα την νέα σεζόν., καθώς,  αν εξαιρέσουμε τις τέσσερις ομάδες που πρωταγωνίστησαν, όλες οι υπόλοιπες, οικονομικά, έβραζαν στο ίδιο καζάνι. Οι νέοι επενδυτές έχουν σκοπό να φέρουν στην ομάδα κάποιους νέους ελπιδοφόρους ξένους παίκτες. Πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, αν και φέτος κάναμε μια εξαιρετική σεζόν, ειδικά στον β’ γύρο. Η ομάδα βασίστηκε σε έναν κορμό 4-5 παικτών και τα νέα παιδιά που ήρθαν, από την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και ομάδες της Γ’ Εθνικής, δέσανε γρήγορα και γι αυτό στον β’ γύρο έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την σωτηρία».

Το ξεκίνημα του Αιγινιακού στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, δεν ήταν το ιδανικότερο. Η συνέχεια, όμως, ήταν καταπληκτική, με την ομάδα της Βόρειας Πιερίας να πραγματοποιεί πορεία… πρωταθλητισμού στο φινάλε. Πως το εξηγεί αυτό ο πορτιέρε της ομάδας. 

«Στην αρχή η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά γιατί, σε σύγκριση με την ομάδα της περασμένης σεζόν, είχανε μείνει 4-5 παίκτες, οι περισσότεροι αμυντικογενείς. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως δεν είχαμε το εύκολο γκολ. Όταν τα παιδιά κατάφεραν να ενσωματωθούν και να καταλάβουν το σκεπτικό της ομάδας, τότε ήρθαν και τα γκολ. Αυτό συνέβη από την αρχή του β’ γύρου και μετά. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το ότι καταφέραμε να παραμείνουμε οικογένεια. Το οικογενειακό κλίμα και το γεγονός πως τα νέα παιδιά κατάλαβαν τον ρόλο τους, έφερε και τα καλά αποτελέσματα. Κάποια παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα και το μέλλον τους ανήκει, όπως ο Πασαλίδης, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και τα παιδιά που ήρθαν από τον ΠΑΟΚ και πιστεύω πως, από την στιγμή που ο «Δικέφαλος» τα παρακολουθούσε από κοντά, θα καταφέρει να τα εκμεταλλευτεί αγωνιστικά». 

1552834

Ο Θάνος Τόλιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για  το προπονητικό δίδυμο της ομάδας, τον Γιάννη Βλάχο και τον Κώστα Νικολαΐδη, όμως δεν ξέχασε και τον προπονητή που βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας στο ξεκίνημα, τον Περικλή Αμανατίδη. 

«Ο κ. Βλάχος και ο κ. Νικολαΐδης γνωρίζανε το σκεπτικό και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, καθώς υπήρξαν μέλη της και στο παρελθόν. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μας, αλλά μην ξεχνάμε και τον κ. Αμανατίδη, που έβαλε και αυτός την σφραγίδα του. Παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, όμως, όπως προείπα, οι νέοι παίκτες δεν είχαν κατανοήσει την διαφορά του να παίζεις στο πρωτάθλημα Κ20 των ομάδων που άνηκαν, σε σύγκριση με την Stoiximan.gr Football League».

Οι ορίζοντες του Αιγινιακού αναμένεται να… επεκταθούν, μετά και την  ανάμιξη του γερμανικού fund στα κοινά της ομάδας, με τον Θάνο Τόλιο, όμως, να συνιστά ο πήχης να παραμείνει χαμηλά και την νέα σεζόν.

«Ο πήχης θα πρέπει να μείνει χαμηλά, γιατί και πάλι στην αρχή θα στηριχθούμε σε νέα παιδιά. Πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η σωτηρία. Από εκεί και πέρα, όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, νομίζω πως θα είναι και καλό για τον κόσμο, καθώς θα δει καλύτερο ποδόσφαιρο, χωρίς άγχος και χωρίς σκοπιμότητες, καθώς όταν έχεις βαθμολογικό άγχος είναι λογικό να έχεις το μυαλό σου περισσότερο στο αποτέλεσμα και λιγότερο στο θέαμα».

1241509

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep