«Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση»

Ο Βασίλης Πλεσίτης μίλησε στο FL News για την πρόκριση της ομάδας Νέων του ΟΦΗ στον τελικό του πρωταθλήματος.

Τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Καλλιθέα (18/06, 17:00) θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων της Football League, αφού οι παίκτες του Βασίλη Πλεσίτη κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Τρικάλων στα πέναλτι και να πάρουν την πρόκριση.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» μίλησε στο FL News για την επιτυχία της ομάδας και δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την πρόκριση, σημειώνοντας πως ο ΟΦΗ θα κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να κατακτήσει το τρόπαιο, ωστόσο παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα τμήματα υποδομής, καθώς είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά ο Πλεσίτης είπε: «Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και της παράτασης. Η νίκη μας είναι σημαντική, όπως και η πρόκριση καθώς απέναντι μας είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο με μεγαλύτερα ηλικιακά παιδιά από τα δικά μας. Νομίζω σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μάλλον κλειστό με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Σε κάθε όμως περίπτωση νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που θα συμμετέχουμε σε έναν τελικό. Συγχαρητήρια και στα παιδιά των Τρικάλων για την προσπάθειά τους και το αθλητικό τους πνεύμα κι εμείς έχουμε μια βδομάδα μπροστά μας να προετοιμαστούμε και θα κάνουμε και στο επόμενο παιχνίδι, στον τελικό, την καλύτερη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να φτάσουμε στο τρόπαιο.

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι η κακή διοργάνωση του φετινού πρωταθλήματος με ελάχιστα παιχνίδια, κάτι το οποίο δεν βοηθάει στην εξέλιξη των νεαρών παικτών. Σε μία περίοδο με πολύ μεγάλη στενότητα οικονομική για όλη τη χώρα, όπου οι ομάδες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν έτοιμους παίκτες, νομίζω επιτέλους ότι όλοι θα πρέπει να δείξουν, εμπράκτως και όχι στις κουβέντες, μεγαλύτερη διάθεση να βοηθήσουν την εξέλιξη των νέων παιδιών γιατί αυτοί είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστεί η δημιουργία νέων ταλέντων με τον πρωταθλητισμό, ο Πλεσίτης τόνισε: «Για εμάς κύριος σκοπός είναι η βελτίωση και η εξέλιξη των παιδιών. Μέσα από τα παιχνίδια έρχεται και αυτό. Το γεγονός ότι δώσαμε ελέχιστα παιχνίδια δεν μας βοήθησε. Βέβαια τα παιδιά έδειξαν φοβερή συνέπεια, πολλές προπονήσεις από 25 Απριλίου του 2016, μέσα στο γήπεδο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δώσαμε μόλις 4 επίσημα παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι ελάχιστα γιατί μπήκαμε στον 12ο μήνα των προπονήσεων. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω, αυτός ο μικρός αριθμός των παιχνιδιών δεν βοηθάει στην εξέλιξη των παικτών. Επομένως το πρωτάθλημα Νέων της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να είναι σε εντελώς διαφορετική βάση».

Last modified onΚυριακή, 18 Ιούνιος 2017 12:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep