«Ακατάλληλοι χώρος και χρόνος»

Ο Δημήτρης Ζήκος μίλησε στο FL News για την ήττα των Τρικάλων στον ημιτελικό των Νέων με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα των Τρικάλων δεν κατάφερε το Σάββατο (17/06) να πάρει το εισιτήριο για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων της Football League, γνωρίζοντας την ήττα στα πέναλτι (4-1) από τον ΟΦΗ στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων», Δημήτρης Ζήκος, μίλησε στο FL News για το παιχνίδι και στάθηκε στην ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στο χρονικό σημείο που επέλεξε η διοργανώτρια αρχή να διεξαχθούν οι αγώνες, εν μέσω σχολικών εξετάσεων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ζήκος τόνισε: «Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλύτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια από πολλές πλευρές. Ήταν μακρινό το ποδοσφαιρικό ταξίδι που κάναμε. Πιστεύω η διοργανώτρια αρχή να σκύψει περισσότερα σε αυτά τα παιδιά, να τους δώσει περισσότερα παιχνίδια ούτως ώστε να είναι έτοιμοι για το παραπάνω σκαλοπάτι. Η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν πολύ καλή. Εμείς ήμασταν πολύ καλύτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήρθε στα πέναλτι. Εκεί, όπως ξέρουμε, ο πιο τυχερός, ο πιο ψύχραιμος κερδίζει».

Για την κατάσταση του γηπέδου σημείωσε: «Είναι κρίμα αυτά τα παιδιά με αυτήν την ποιότητα που έχουν, με αυτή την προπόνηση που κάνουν, να παίζουν σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Υπήρχαν τόσα πολλά γήπεδα στην Αθήνα, μας έβαλαν σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν από εξοστρακισμό, χτύπησε κάτω η μπάλα, άλλαξε πορεία και δεχθήκαμε το γκολ. Έπρεπε να παίξουμε, να αγωνιστούμε. Δεν πειράζει».

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να προετοιμάζονται οι παίκτες για να μάθουν την ουσία του ποδοσφαίρου και παράλληλα να κάνουν πρωταθλητισμό, είπε: «Είναι δύσκολο γιατί ακόμα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν κατάλληλους αγωνιστικούς χώρους. Είδατε παίξαμε σε ένα γήπεδο, το οποίο ήταν πιστεύω ακατάλληλο. Είναι πολύ δύσκολο γιατί τα παιδιά αυτά πέρα από τις ποδοσφαιρικές τους υποχρεώσεις έχουν κι άλλες υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι είναι μαθητές. Και ο χώρος και ο χρόνος ήταν ακατάλληλοι. Ελπίζω του χρόνου η διοργανώτρια αρχή να δει αυτά τα προβλήματα, να τα διορθώσει και να γίνει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Last modified onΚυριακή, 18 Ιούνιος 2017 11:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep