«Στολίδι στη Super League»

Ο Λευτέρης Ματσούκας αναφέρθηκε στις απαντήσεις που έδωσε η Λαμία και στη συνέπεια που μόνο στον… Ολυμπιακό είχε συναντήσει.

Προτάσεις από ΟΦΗ και Τρίκαλα είχε τον Ιανουάριο ο Λευτέρης Ματσούκας, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που κέρδισε τελικά την υπογραφή του. Ο 27χρονος επιθετικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Live Sport» εξήγησε τους λόγους που επέλεξε τους Κυανόλευκους, μίλησε για διοικητική συνέπεια που μόνο στον Ολυμπιακό είχε συναντήσει και τόνισε πως η ομάδα της Φθιώτιδας θα είναι… στολίδι στη Super League. Φυσικά, στάθηκε στην παρουσία του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος, όπως δήλωσε: «

Για την υποδοχή των οπαδών ανέφερε:

«Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής. Τόσος κόσμος με βροχή… Δεν το έχω ξαναδεί. Όταν ανεβάζεις μια ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι κάτι που θα σου μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό».

Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα του, υπογράμμισε:

«Είπαμε να τα αφήσουμε όλα έξω από τα αποδυτήρια όσο και αν δεν είναι εύκολο. Είναι θέματα της διοίκησης αποκλειστικά. Αυτό ήταν και το μυστικό. Η άνοδος στο «Βικελίδης» ήταν απάντηση στα τόσα πολλά που έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί, αφού ο Άρης δεν μας κέρδισε ούτε στο γήπεδό του. Ήταν μία απάντηση».

Αν η Λαμία δίκαια πήρε το ένα εισιτήριο:

«Στη διάρκεια του πρωταθλήματος όλες οι ομάδες έκαναν την «κοιλιά τους». Εμείς αποδειχτήκαμε πιο σταθερή ομάδα από όλες. Διαχειριστήκαμε σωστά τις ήττες και θεωρώ ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τις νίκες που ξεχώρισε:

«Μεγάλη νίκη ήταν με τον Άρη στον πρώτο γύρο, που απέκρουσε το πέναλτι ο Τσέναμο. Κομβική στιγμή ήταν και το εκτός έδρας ματς με τον Αγροτικό Αστέρα. Δεν το περίμενε κανένας. Εκεί περίμεναν πολύ να στραβοπατήσουμε. Δώσαμε κι εκεί απάντηση και με τις συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν παίζαμε με φιλάθλους του Αγροτικού Αστέρα στις εξέδρες, ξεκάθαρα».

Όσο για την παρουσία του Μπάμπη Τεννέ:

«Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη Β’ Εθνική. Έχει ανεβάσει έξι ομάδες και αυτά τα παιχνίδια που παίζουμε εμείς για πρώτη ή δεύτερη φορά εκείνος τα έχει παίξει 70 και 80 φορές στη ζωή του. Ξέρει πώς να προετοιμάσει μια ομάδα, ξέρει την ψυχολογία της ομάδας, που ανεβαίνει και αυτό που ξεχωρίζω είναι ότι δεν σου μεταφέρει ποτέ άγχος. Σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι δυνατός, ότι έχεις καλή ομάδα».

Για τις διαφορές στις συνθήκες που υπήρχαν στον Αχαρναϊκό:

«Έχω καλές αναμνήσεις από τον Αχαρναϊκό. Εδώ ήρθα με στόχο να κερδίζω κάθε Κυριακή και εκεί είχαμε στόχο να μην χάνουμε κάθε Κυριακή. Η μία ομάδα πήγαινε για παραμονή και η άλλη για άνοδο. Νιώθω πολύ τυχερός που έκανα τη σωστή επιλογή, γιατί υπήρχαν και άλλες προτάσεις τον Ιανουάριο από ομάδες που πρωταγωνιστούσαν».

Ποιες ομάδες σου είχαν κάνει πρόταση; Και γιατί επέλεξες τη Λαμία;

«Ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Έπαιξε ρόλο ότι είναι πιο υγιής ομάδα από όλες. Ήξερα και τον προπονητή και οδήγησαν όλα εκεί. Επειδή ο κύκλος του ποδοσφαίρου είναι πάρα πολύ μικρός και μαθαίνονται όλα, σίγουρα, το οικονομικό στις μέρες μας έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα, στο κλίμα στα αποδυτήρια.

Στη Λαμία δεν σκέφτεσαι καν το οικονομικό κομμάτι. Είναι κάτι που για πρώτη φορά στη ζωή μου μετά τον Ολυμπιακό το αντιμετωπίζω αυτό. Να ξέρεις ότι είναι όλα τακτοποιημένα στην ώρα τους. Αυτό δίνει υγεία στην καθημερινότητα και στα αποδυτήρια. Είσαι συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό, δεν σκέφτεσαι άλλα πράγματα βιοποριστικά. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες ομάδες, απλά επειδή ο κύκλος είναι μικρός θεωρώ ότι δεν ακούγονται πράγματα πολύ καλά στις υπόλοιπες, εκτός από τον Απόλλωνα».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε:

«Ο ΟΦΗ του δεύτερου γύρου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε αλλαγή μεγάλη στην ομάδα και, επίσης, ο Απόλλων Σμύρνης. Δίκαια ανέβηκε. Σε όλη τη διάρκεια ήμασταν από τις πιο σταθερές. Η ισοπαλία με την Ελευσίνα και η ήττα στα Τρίκαλα ήταν δύο αποτελέσματα που θα μπορούσαν να σε αποσταθεροποιήσουν, να φέρουν γκρίνια στα αποδυτήρια, όμως εκεί έρχεται η παρουσία του κόουτς να σε κρατήσει στη θέση σου και να πιστέψεις στον εαυτό σου».

Για το μέλλον του και το restart στην καριέρα του:

«Θέλω να ζήσω το όνειρο της Super League, είναι βέβαιο αυτό. Είναι μία επιστροφή και για μένα. Είμαι σε καλή ηλικία, η ανώτερη κατηγορία είναι ο στόχος όλων των ποδοσφαιριστών και έχω την ευκαιρία να το κάνω. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα δούμε».

Σχετικά με το πιο σημαντικό γκολ φέτος:

«Αυτό με τον Κισσαμικό εκτός έδρας στα τελευταία λεπτά που έδωσα τη νίκη στην ομάδα».

Για τη Λαμία της Super League και τι θα προσφέρει στο πρωτάθλημα:

«Βλέπω μια ομάδα με έναν ιδιοκτήτη που θέλει να φτιάξει το γήπεδο, τα προπονητικά του. Είναι διψασμένος να έρθουν εδώ οπαδοί άλλων ομάδων και να τους φιλοξενήσει, γιατί πραγματικά δεν έχει γίνει το παραμικρό στο γήπεδο της Λαμίας. Έρχονται οικογενειάρχες, άνθρωποι που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και αγαπούν την ομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι στολίδι στην Α’ Εθνική η Λαμία».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 23 Μάιος 2017 14:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep