«Γίναμε πιο... μάγκες»

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε για την ψυχολογική πίεση που άντεξαν οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας.

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης είναι η Λαμία όπως δήλωσε ο Ανέστης Αναστασιάδης. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 και την εκπομπή «Σέντρα και Γκολ» και τόνισε ότι οι «κυανόλευκοι» άντεξαν όλη αυτή την ψυχολογική πίεση που δημιούργησαν εξωγενείς παράγοντες, όμως το τέλος της σεζόν, όπως είπε, «μας βρίσκει πιο μάγκες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την υποδοχή και τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζει η Λαμία:

«Ήταν μια πολύ θερμή υποδοχή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που με καταρρακτώδη βροχή ήρθε για να μας κάνει μια τρομερή υποδοχή. Μας έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά και τους ευχαριστούμε πολύ. Νομίζω ότι κάναμε κι εμείς υπερήφανους όλους αυτούς τους ανθρώπους που η ομάδα καταφέρνει να ανέβει στην Α' Εθνική».

Τι ήταν αυτό που οδήγησε την Λαμία στην άνοδο:

«Καταρχήν είμαστε μια ομάδα που δεν ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες, μεγαλοστομίες και μεγάλες δηλώσεις. Ξεκινήσαμε προσγειωμένα, έχει φέρει έναν άνθρωπο που έχει τις περισσότερες ανόδους, είναι πετυχημένος ξέρει πολύ καλά την κατηγορία. Έχει έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι θα υπάρχει μια διοικητική και οικονομική ηρεμία στους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι.

Έχουν επιλεγεί πολύ καλοί χαρακτήρες που διαμορφώνουν πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά σε προετοιμασία και μέσα στη σεζόν. Διψούν όλοι για διάκριση και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Κανείς δεν μπορε να μειώσει την όλη προσπάθεια που έχει γίνει. Οπότε μαζί με τη βοήθεια του κόσμου που ήταν κοντά μας, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, όλα αυτό συνετέλεσαν να επιτευχθεί αυτή η επιτυχία. Όταν υπάρχουν οι κρίκοι αυτοί και συνδέονται μεταξύ τους και δουλεύουν για ένα κοινό στόχο τότε το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχημένο».

Αν επηρέασε ή πείσμωσε η προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν και να βάλουν εμπόδια:

«Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να παλέψουμε, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και στο ψυχολογικό. Εκεί νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί δεν έχουμε εμείς, ούτε την εμπειρία, ούτε τη βαριά φανέλα άλλων ομάδων, ούτε τις παραστάσεις άλλων παικτών. Έπρεπε να αντέξουμε το ψυχολογικό βάρος και την πίεση που ασκούνταν στην ομάδα.

Εν μέρει μας επηρέασε, φάνηκε αυτό στον δεύτερο γύρο και σε κάποια παιδιά που επηρεάστηκαν ψυχολογικά. Στο τέλος, όμως όλη αυτή η χρονιά θα μας βρει στο τέλος πιο ώριμους, πιο σοφούς, πιο ικανούς και ακόμη ακόμη και πιο μάγκες να το πω έτσι, επιτρέψτε μου την έκφραση. Ήταν πιεστική και θα μπορούσε κάλλιστα να μην ήταν αισιόδοξο το τέλος. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη όλων των ανθρώπων που θα γίνουμε και πιο ικανοί και πιο σοφοί. Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη αξία. Αυτές οι στιγμές είναι που αξίζουν. Ανταμείβεται η προσπάθεια όλης της χρονιάς με όλα αυτά τα χαμόγελα και την ευτυχία, που είναι πολύ σημαντικά για έναν ποδοσφαιριστή».

Αν επιβεβαιώνει ότι θα μείνει την επόμενη σεζόν:

«Νομίζω ότι και εγώ και πολλά παιδιά, τα περισσότερα παιδιά, θέλουμε να ζήσουμε το κομμάτι της ιστορικής συμμετοχής της ομάδας στην Σούπερ Λιγκα. Θα είναι πολύ δύσκολο κομμάτι, αλλά θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα μας παρουσιαστούν.

Πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε με τον κόσμο παρά τις υπουργικές αποφάσεις για μη μετακίνηση οπαδών, ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε οπαδούς άλλων ομάδων χωρίς να γίνουν οι ακρότητες, μέσα σε αθλητικά. Να τους δώσουν το δικαίωμα να έρθουν και φίλοι άλλων ομάδων να χαρούν. Οι ομάδες που είναι πραγματικά αθώες, που μπορείς να φτιάξεις στον κόσμο τη νοοτροπία ότι ο αθλητισμός έχει και τον αντίπαλο που μπορεί να χαρεί, να πανηγυρίσει, έχει και την κακιά στιγμή, τη χαρά και τη λύπη».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 22 Μάιος 2017 13:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep