«Χρώσταγα κάτι»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο FL News για τη διπλή χαρά που νιώθει μετά την άνοδο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης και οι φίλαθλοι της ομάδας για την άνοδο στη Super League, μετά και τη «λευκή» ισοπαλία με τον ΑΟ Τρίκαλα, που χάρισε στους «κυανόλευκους» το εισιτήριο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο FL News για τη μεγάλη επιστροφή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», της οποίας ήταν μέλος και το 2014 όταν υποβιβάστηκε και δήλωσε ότι αισθάνεται διπλή χαρά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, τονίζοντας πως ένιωθε πως χρώσταγε κάτι και φέτος κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τον μεγάλο της στόχο.

Ο 31 ετών επιθετικός μίλησε για τη φετινή πορεία και το αήττητο σερί που συνεχίζει να «τρέχει» και υποστήριξε πως στόχος πλέον είναι μόνο τα θετικά αποτελέσματα και στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να πανηγυρίσει ο Απόλλων τον Ιούνιο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Παράλληλα, μίλησε για την σημαντική σύμβολη όλων στην άνοδο, σημειώνοντας πως η σταθερή διοίκηση ήταν από τους σημαντικότερους λόγους σε αυτό το επίτευγμα και τόνισε πως ο Απόλλων είναι ένα υγιές σωματείο που αξίζει να είναι στην πρώτη κατηγορία. Επίσης μίλησε για το νέο πρωτάθλημα στη Super League, τις ευχάριστες φετινές στιγμές, τον MVP της ομάδας και τον κόσμο, ενώ υπογράμμισε πως στον ΑΠόλλωνα υπάρχει ταλέντο που πρέπει να εξελιχθεί. Αναλυτικά η συνέντευξη του Πετρόπουλου:

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από τρία χρόνια. Κοινότυπη ερώτηση αλλά… πώς νιώθεις;

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους συμπάικτες μου, στη διοίκηση, στο προπονητικό τιμ, το νυν και το πρώην, καθώς όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία. Με μία σταθερή διοίκηση και τον κόσμο δίπλα μας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να επεκτείνουμε το αήττητο σερί μας και να κερδίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να τερματίσουμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και αήττητοι, κάτι που δεν έχει κάνει κάποια άλλη ομάδα στην Ευρώπη.

Ήμουν στον Απόλλωνα τη χρονιά του υποβιβασμού, όπως και ο Γιώργος Δεληζήσης. Τότε είχαμε μία πολύ καλή πορεία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, δεν έπρεπε να υποβιβαστεί η ομάδα. Όλοι ξέρουμε πώς έπεσε. Γι’ αυτό, λοιπόν, νιώθω διπλή χαρά καθώς ήμουν μέλος της και πριν από τρία χρόνια και φέτος, που βρίσκομαι και πάλι εδώ, η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή της».

Πόσο εύκολη ή αντίστοιχα πόσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν για την ομάδα, δεδομένου πως παραμένει αήττητη μετά από 31 αγωνιστικές;

«Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος, πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλές καταστάσεις. Στην ομάδα υπήρχαν πολλές επιλογές σε όλες τις γραμμές, κάτι που είναι πολύ βασικό. Ο Παύλος Μυροφορίδης, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, δούλεψε αρκετά ώστε να υπάρχουν επιλογές σε κάθε γραμμή. Ο καθένας ποδοσφαιριστής, που επιλέχθηκε να βοηθήσει, προσέφερε, είτε πολύ, είτε λιγότερο. Ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Είναι δύσκολο να κρατάς το αήττητο, αλλά είναι σίγουρα κάτι που οφείλεται σε μία σταθερή διοίκηση. Η διοίκηση Μονεμβασιώτη συνέβαλε στα μέγιστα στη φετινή πορεία της ομάδας».

Η άνοδος εξασφαλίστηκε τρεις στροφές πριν το τέλος. Από εδώ και πέρα τι; Ποιο θα είναι το κίνητρο για τα υπόλοιπα ματς; Η κατάληψη της πρώτης θέσης; Η διατήρηση του αήττητου;

«Ο στόχος ήταν από την αρχή η άνοδος. Εγώ ήρθα μετά από την προετοιμασία από ένα ξένο πρωτάθλημα, το ιταλικό, ωστόσο ήξερα κι εγώ από την αρχή που ήρθα ότι στόχος είναι το εισιτήριο για τη Super League. Σίγουρα αυτό που θέλουμε τώρα είναι να κερδίσουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια, να τερματίσουμε πρώτοι και αήττητοι και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον Ιούνιο την κούπα».

Μαζί με τον Απόλλωνα, το εισιτήριο της ανόδου πήρε και η Λαμία. Το θεωρείς έκπληξη, από την στιγμή που εκτός έμειναν παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ;

«Είναι, σίγουρα, έκπληξη ότι ομάδες όπως ο ΟΦΗ και ο Άρης δεν θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στη Super League, είναι μεγάλοι σύλλογοι με μεγάλο μέγεθος και κόσμο, ωστόσο αυτό δεν παίζει πάντα ρόλο. Έχασαν κάποια ματς, είχαν κάποια στραβά αποτελέσματα. Η κάθε ομάδα «χτίζεται» με μία σταθερή διοίκηση και χρειάζεται δίπλα της τον κόσμο της. Ο Απόλλων Σμύρνης αξίζει να είναι στη Super League και λόγω ιστορίας, αλλά και γιατί είναι ένα υγιές σωματείο και αυτό είναι πολύ σημαντικό το 2017».

Πώς κρίνεις την δική σου σεζόν; Του χρόνου θα συνεχίσεις να φοράς την φανέλα του Απόλλωνα και στη Super League;

«Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Βρήκα τα πατήματά μου με τον καιρό. Πέτυχα γκολ, βοήθησα την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της. Είναι πολύ νωρίς να πούμε, όμως το οτιδήποτε άλλο. Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση. Θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Ο Απόλλων θα είναι μια υγιής ομάδα στη Super League. Θέλω να πω ότι χρώσταγα κάτι. Η ομάδα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά το 2014 όταν και είχε υποβιβαστεί. Ήμουν μέλος αυτής της ομάδας, επέστρεψα και αισθάνομαι διπλή χαρά που η ομάδα μου κατάφερε να επιστρέψει στη Super League».

Τι πιστεύεις πως ίσως χρειαστεί να αλλάξει ο Απόλλωνας ενόψει της νέας σεζόν, για να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία;

«Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Όλα ξεκινούν από τον προγραμματισμό, από τα ρούχα, μέχρι και το πούλμαν. Μπορεί να φαίνεται αστείο σε κάποιους αυτό, αλλά έτσι είναι. Το πούλμαν είναι στα πρότυπα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πολλά πράγματα χρειάζονται προσοχή όταν χτίζεις το μέλλον της ομάδας. Εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω γι’ αυτά. Υπάρχουν αρμόδιοι που ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν».

Ποιον θεωρείς MVP της φετινής σεζόν για την ομάδα σου;

«Ο MVP πιστεύω ότι είναι όλη η ομάδα. Όλοι έχουν δώσει κάτι. Πήραμε κάτι από παιχνίδια ακόμα και στα τελευταία λεπτά. Ο Απόλλων έχει πολλά ταλέντα, όπως οι Αλμπάνης, Σιατραβάνης, Κάσσος. Είναι μικροί σε ηλικία, στέκονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, βοηθούν με γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχει ταλέντο που πρέπει να εξελιχθεί. Η ομάδα φαινόταν από την αρχή τι μπορούσε να κάνει μέσα στο γήπεδο».

Έχεις κάτι να πεις για τον κόσμο και την συμπαράσταση του;

«Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Είχαμε πρόβλημα στην αρχή με το γήπεδο, παίζαμε στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο επιστρέψαμε στη Ριζούπολη. Είναι κοντά μας οι φίλαθλοι. Έχουμε υγιείς φιλάθλους, παλιούς με ιστορία και κουλτούρα. Μας έδειξαν τη στήριξή τους και την αγάπη τους φέτος και ελπίζω την επόμενη χρονιά στη Super League να είναι ακόμα περισσότεροι».

Ποια θεωρείς πως είναι η κορυφαία φετινή στιγμή της ομάδας και ποια η κορυφαία δική σου;

«Υπάρχουν πολλά κομβικά παιχνίδια, που κρίθηκαν στο τέλος, όπως με την Καλλιθέα και τη Σπάρτη. Τα παλέψαμε μέχρι το φινάλε. Περάσαμε και από δύσκολες έδρες όπως του Κισσαμικού και του Πανσερραϊκού. Δείξαμε σταθερότητα και με βάση και το υλικό της ομάδας μπορέσαμε και πήραμε την άνοδο. Όσον αφορά στη δική μου στιγμή, είμαι ένας παίκτης σε ώριμη ηλικία, έχω αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες. Αυτό που ήθελα φέτος ήταν να είμαι υγιής και να προσφέρω στην ομάδα μου. Είναι ομαδική η προσπάθεια που έγινε φέτος και για μένα ο Απόλλων είναι οικογένεια».

Θεωρείς ξεχωριστή στιγμή την βράβευση σου στο Ηράκλειο, στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ;

«Σίγουρα ήταν μία στιγμή ξεχωριστή για μένα. Είναι σπουδαίο να σε βραβεύει μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΟΦΗ. Έχω ευχαριστήσει ήδη και δημόσια τη διοίκηση του ΟΦΗ και τους φιλάθλους για αυτή την τιμή που μου έκαναν και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται ανάλογες βραβεύσεις σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν προσφέρει».

Last modified onΔευτέρα, 22 Μάιος 2017 11:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep