«Χαμένη χρονιά»

Ο Βασίλης Μάντζης μιλά στο FL News για την πορεία του Κισσαμικού και τη σωτηρία.

Στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, με 29 βαθμούς έπειτα από 26 αγωνιστικές, βρίσκεται ο Κισσαμικός, που παλεύει για να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή του στην κατηγορία. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα έχει πρόβλημα, όπως σημειώνει και μέσω του FL News ο Βασίλης Μάντζης, ο οποίος τονίζει παράλληλα πως η φετινή χρονιά είναι χαμένη για τους Κρητικούς, αφού η ομάδα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό το σημείο.

Ο 25χρονος επιθετικός του Κισσαμικού αναφέρθηκε αρχικά στις πιθανότητες παραμονής της ομάδας στη Stoiximan.gr Football League. «Η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της με το να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Πέρασε το δύσκολο πρόγραμμα και πλέον πιστεύω ότι έχουμε παιχνίδια στα μέτρα μας. Θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και θα καταφέρουμε να σωθούμε γρήγορα», υπογράμμισε ο Μάντζης.

Στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι η ομάδα της Κρήτης δεν έχει ηττηθεί σε 9 ματς εντός έδρας (εντός αγωνιστικών χώρων), έχει φέρει ισοπαλία με τον ΟΦΗ (1-1) και έχει χάσει μόνο από τους πρωτοπόρους (Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία), αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

«Έχουμε χάσει, πολύ δύσκολα βέβαια, από τους τρεις πρωτοπόρους. Τα Τρίκαλα επίσης είναι μια δυνατή ομάδα. Έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο στα εντός, ενώ στα εκτός βγάζουμε μια έξτρα κούραση ίσως επειδή κάνουμε μεγάλα ταξίδια με καράβι. Στο γήπεδό τους όλοι θέλουν να είναι δυνατοί. Αυτό είναι και το δυνατό μας χαρτί και θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό. Να πάμε καλά στα εντός και να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε στα εκτός. Έχουμε ομάδα για εκτός παιχνίδια, παίζουμε κλειστά, βγαίνουμε στην κόντρα. Ωστόσο στα εκτός είναι σαν να μην δίνουμε το 100%, δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος, απλά φοβόμαστε περισσότερο», είπε ο έμπειρος άσος, που αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιχνίδια με ομάδες, που επίσης παλεύουν για τη σωτηρία τους:

«Αυτά τα μας δεν μας αγχώνουν. Πρέπει να κάνουμε νίκες. Είμαστε σε μία δύσκολη θέση και πρέπει να σωθούμε. Είναι μια χαμένη χρονιά. Δεν είμαι χαρούμενος από την πορεία μας, πίστευα ότι θα τα πηγαίναμε καλύτερα».

Σε ερώτηση για το αν ο Κισσαμικός είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία, τόνισε: «Οι στόχοι μπαίνουν από τη διοίκηση. Ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει, μπορεί να θέσει και τους στόχους. Ο Κισσαμικός δεν παλεύει για την άνοδο, πρέπει να κάνει βήματα σταθερά. Χρειάζεται δύναμη και θέληση για την άνοδο, μια έτοιμη ομάδα με μεγάλα ονόματα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Το κλίμα είναι σίγουρα καλό όταν η ομάδα πετυχαίνει και παίρνει νίκες. Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε πιο αγαπημένοι για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα».

Κλείνοντας, είπε: «Στη Football League υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από τη Γ’ Εθνική, είναι επαγγελματίες. Οι ομάδες και τα γήπεδα είναι καλύτερα. Έχουν μεγαλύτερη απήχηση οι παίκτες, Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι σαν παίκτης και σαν άνθρωπος».

Last modified onΔευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 10:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep