Logo
Print this page

«Πρωτάθλημα με... επαγγελματισμό»

Ο Πασχάλης Μελισσάς μιλά στο FL News για την Κ19 του Άρη και τη φιλοσοφία επαγγελματία που θέλει να μεταδώσει από τους παίκτες του.

Στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Νέων της Football League έχει προκριθεί η ομάδα του Άρη, που θα αντιμετωπίσει την Καλλιθέα με στόχο το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό. Σε ένα πρωτάθλημα, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και συνεχίζεται με αρκετούς αγώνες στον 1ο όμιλο να εκκρεμούν, η Κ19 των «κίτρινων», που τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου (Αιγινιακός, Πανσερραϊκός, Αγροτικός Αστέρας και Πανθρακικός ήταν οι αντίπαλοι), περιμένει πότε θα επιστρέψει και πάλι στα γήπεδα για να διεκδικήσει τον αγωνιστικό της στόχο, την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Ο Πασχάλης Μελισσάς, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ξεκινώντας την προπονητική του καριέρα από την ομάδα Νέων του Άρη, μίλησε στο FL News για την κατάκτηση του τίτλου, που λογίζει ως το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται, αλλά και για τον δεύτερο στόχο που έχει θέσει ως υπεύθυνος του τεχνικού επιτελείου, που δεν είναι άλλος από την προετοιμασία του ρόστερ που διαθέτει για την πρώτη ομάδα και τη μεταλαμπάδευση της φιλοσοφίας ενός επαγγελματία παίκτη. Άλλωστε όπως σημειώνει ο 35χρονος προπονητής, «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες σε αυτήν την ομάδα είναι ότι πρέπει να χτίσουν νοοτροπία επαγγελματία και να αποβάλλουν το συναίσθημα ότι είναι ακόμα παιδιά. Πρέπει να έχουν φιλοσοφία επαγγελματία παίκτη πρώτης ομάδας. Είμαστε σε μία ομάδα που αγωνίζεται και λειτουργεί έχοντας ερέθισμα πρωταθλητισμού. Υπάρχει ικανότητα και ταλέντο για να γίνει και το παραπάνω βήμα. Η πόρτα για την πρώτη ομάδα του Άρη είναι ανοιχτή».

image 0 02 05 9861f9ec09006525edebd7e7622144fc0e3b31f5349a6881f5f10614f2b825b5 V

Ο Μελισσάς σχολίασε αρχικά τη φετινή διαδικασία, δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ανταπόκριση που δείχνουν. «Το πρωτάθλημα αυτό γεμίζει εμπειρίες τα παιδιά, αλλά και εμένα. Είναι η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής άλλωστε. Τα παιδιά είναι από την περσινή Κ17, ενώ υπάρχουν προσθήκες και από άλλες ομάδες με παιδιά που μας εντυπωσίασαν στις δοκιμές. Είναι ευκαιρία για τα παιδιά για να μάθουν να μπορούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε κομμάτια τακτικής. Από τα αποτελέσματα και τα παιχνίδια βλέπουμε ότι τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια», δήλωσε.

Στη συνέχεια στάθηκε στη διαδικασία του φετινού πρωταθλήματος και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα του Άρη. «Δεν έχουμε εικόνα από τις άλλες ομάδες. Το αρνητικό στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι δεν υπάρχει ροή. Οι ομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν αγωνιστικό ρυθμό και με πολλά φιλικά και εμείς, αλλά και όλοι οι προπονητές προσπαθούν να κρατήσουν όλο το ρόστερ σε ετοιμότητα. Δεν βοηθάει κανέναν το συγκεκριμένο σύστημα. Δεν ξέρω ποια είναι η λογική και με ποια σκέψη φέτος είναι έτσι το πρωτάθλημα. Εγώ ως προπονητής κοιτάω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα μου», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες σε αυτήν την ομάδα είναι ότι πρέπει να χτίσουν νοοτροπία επαγγελματία και να αποβάλλουν το συναίσθημα ότι είναι ακόμα παιδιά. Πρέπει να έχουν φιλοσοφία επαγγελματία παίκτη πρώτης ομάδας. Ο αγωνιστικός στόχος από εκεί και πέρα είναι η κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε σε μία ομάδα που αγωνίζεται και λειτουργεί έχοντας ερέθισμα πρωταθλητισμού. Το τμήμα είναι καινούριο. Έχουμε ένα δυνατό σύνολο, το οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στη συνέχεια. Υπάρχει ικανότητα και ταλέντο για να γίνει και το παραπάνω βήμα. Η πόρτα για την πρώτη ομάδα του Άρη είναι ανοιχτή, άλλωστε και οι περισσότεροι παίκτες έχουν αγωνιστεί με την αντρική ομάδα».

u19

Last modified onΣάββατο, 15 Απρίλιος 2017 13:45
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr