«Δεν είχαμε ταυτότητα»

Ο Γιάννης Πολεμαρχάκης μίλησε για λάθη στον σχεδιασμό του ΟΦΗ και τοποθετήθηκε για το θέμα των πληρωμών.

Στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Πολεμαρχάκης. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να αποχωρήσει, τόνισε ότι η άνοδος χάθηκε στις 10 πρώτες αγωνιστικές και παραδέχτηκε λάθη στον σχεδιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «τώρα έχουμε έξι αμυντικά χαφ». Υποστήριξε ότι είναι ψέματα ότι οι ποδοσφαιριστές πεινάνε και στάθηκε στην έλλειψη εσόδων από τη Stoiximan.gr Football League. Αναλυτικά είπε:

Για την απόφαση παραίτησης:

«Οι μέτοχοι προσπαθούν μέχρι τελευταία στιγμή να με μεταπείσουν. Είναι δύσκολη η απόφασή μου και οι μέρες μετά το ματς του Σαββάτου. Και για τους παίκτες είναι δύσκολα που έχουν μπροστά τους και παιχνίδι στα Χανιά. Την Πέμπτη θα γίνει συμβούλιο και την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν οι μέτοχοι».

Για τι τον οδήγησε να παραιτηθεί:

«Η άνοδος δεν χάθηκε τώρα αλλά στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Δεν είχαμε καθόλου ταυτότητα. Φαινόταν στα εκτός έδρας αυτό, εντός έδρας κερδίζαμε αλλά ομάδα δεν είχαμε»

«Δεν περίμενα ότι σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από πέρυσι θα είχαμε αυτά τα γεγονότα στο γήπεδο. Να είναι καλά τα παιδιά αλλά κι εμείς, όπως είπα και στη δήλωσή μου, δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες αλλά απλοί φίλαθλοι. Η άνοδος δεν χάθηκε τώρα αλλά στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Δεν είχαμε καθόλου ταυτότητα. Φαινόταν στα εκτός έδρας αυτό, εντός έδρας κερδίζαμε αλλά ομάδα δεν είχαμε».

Για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού:

«Έγιναν λάθη στον σχεδιασμό και φταίω εγώ. Δέχτηκα κάποια πράγματα αλλά έπρεπε να πατήσω πόδι. Έγιναν λάθη. Οι μεταγραφές ήρθαν από την τεχνική ηγεσία όχι από τη διοίκηση. Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, τελειώνοντας η περσινή χρονιά, δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές 250 χιλιάδων ευρώ.

«Έγιναν λάθη στον σχεδιασμό και φταίω εγώ. Δέχτηκα κάποια πράγματα αλλά έπρεπε να πατήσω πόδι. Από πέρυσι δεν είχαμε παίκτη «οκταροδέκαρο» και τώρα έχουμε έξι αμυντικά χαφ»

Την πρώτη σεζόν δώσαμε πολλά λεφτά και χρωστούμενα από πέρυσι. Το Γενάρη έγιναν υπερβολές στις μεταγραφές. Από πέρυσι δεν είχαμε παίκτη «οκταροδέκαρο» και τώρα έχουμε έξι αμυντικά χαφ. Δεχτήκαμε εισηγήσεις από Νιόπλια και Λαμπράκη, ήρθαν παίκτες το καλοκαίρι, πήραν μεγάλες προκαταβολές αλλά με μηδέν προσφορά, όπως ο Μασάδο και άλλοι».

Για τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών:

«Άκουσα παράπονα από τον κόσμο για απλήρωτους παίκτες. Αυτό είναι ψέματα. Να ξέρετε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό όλοι είναι ένα μήνα πίσω. Δηλαδή από 20-28 Μάρτη θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο. Οι παίκτες είπαν στον κόσμο ότι δεν έχουν να φάνε και γι’ αυτό δεν παίζουμε μπάλα. Στεναχωριέμαι να τ’ ακούω και εγώ και οι μέτοχοι. Ακούστηκε ότι θα βγάλουν ανακοίνωση αλλά ίσως να φοβούνται. Έχουν κάνει και οι παίκτες μεγάλη προσπάθεια αλλά αυτό που προκύπτει είναι ότι από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, μόνο με τον Απόλλωνα φέραμε ισοπαλία, τα άλλα ματς τα χάσαμε».

Για τον άνθρωπο μέσα στα αποδυτήρια:

«Οι παίκτες είπαν στον κόσμο ότι δεν έχουν να φάνε και γι’ αυτό δεν παίζουμε μπάλα. Στεναχωριέμαι να τ’ ακούω και εγώ και οι μέτοχοι. Ακούστηκε ότι θα βγάλουν ανακοίνωση αλλά ίσως να φοβούνται. Έχουν κάνει και οι παίκτες μεγάλη προσπάθεια αλλά από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, μόνο με τον Απόλλωνα φέραμε ισοπαλία, τα άλλα ματς τα χάσαμε»

«Νιώθω ντροπή για τον τρόπο που έφυγε ο Γιώργος Βλαστός. Το Δεκέμβρη μιλήσαμε και μου είπε ότι είναι δίπλα μου όποτε τον χρειαστώ και έπρεπε να κάνω την κίνηση να έρθει πίσω. Ο Κώστας Ζερβάκης είναι ακούραστος εργάτης, χρήσιμος, αφιερώνει πολλές ώρες αφήνοντας τη δουλειά του αλλά δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Έχω εντοπίσει που πονάει η ομάδα».

Για την οικονομική πολιτική στις μεταγραφές:

«Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Με την ίδια οικονομική πολιτική, τώρα θα έκανα διαφορετικές επιλογές. Ο Νιόπλιας ήταν κεφάλαιο για τον ΟΦΗ αλλά έφυγε. Η ομάδα είναι εδώ και συνεχίζει. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Παπαδόπουλο, αν του κάνει πρόταση μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

«Μετά την ήττα από τα Τρίκαλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Παπαδόπουλο. Στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί. Μην τα παρατήσουμε και πάει ο ΟΦΗ μια στιγμή δέκατος»

Είναι αλήθεια ότι με πήραν τηλέφωνο από τον Αστέρα Τρίπολης και μου είπαν ότι θα πληρώσουν τα χρήματα που έχουμε δώσει στον Παπαδόπουλο προκειμένου να συνεργαστούν μαζί του. Μετά την ήττα από τα Τρίκαλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Παπαδόπουλο. Στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί. Μην τα παρατήσουμε και πάει ο ΟΦΗ μια στιγμή δέκατος».

Για τα οικονομικά στοιχεία και τους μέτοχους:

«Τα έσοδά μας φέτος ως ομάδα είναι τα 80.000 ευρώ από τη Stoiximan με τη βοήθεια του Γιάννη Κουράκη, ένα ματς που έδειξε τηλεοπτικά η ΚΡΗΤΗ TV, μια εταιρεία που έφερε ο κ. Καράτζης και έβαλε χορηγία 20.000 ευρώ στο πίσω μέρος της φανέλας και τα έσοδα από τις ταμπέλες. Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 1.700.000 ευρώ.

«Είχαμε μια συμφωνία με την ΚΡΗΤΗ ΤV και από την Football League μου την ακύρωσαν με τον πιο άσχημα τρόπο. Εκτέθηκα κι εγώ και η ομάδα. Χρήματα από την ΕΤ3 δεν δόθηκαν στις ομάδες, καθώς όλα έχουν πάει στη Football League για να τα δώσει ως αποζημίωση στους υπαλλήλους και να τους απολύσει»

Στην αρχή της χρονιάς περιμέναμε βάσει των περσινών στοιχείων από τηλεοπτικά, Football League και Πινακίδες να υπάρχουν έσοδα 500.000 ευρώ και είπαμε να βάλουμε 50.000 ευρώ κάθε μέτοχος και αν χρειαζόταν υπέρβαση 100-200 χιλιάδων ευρώ στο τέλος της χρονιάς να την καλύπταμε. Η αύξηση Μετ. Κεφαλαίου όταν ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου στις 610.000 ευρώ. Όποιος βάλει 700.000 ευρώ μπορεί να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Οι μέτοχοι είναι ανοιχτοί ακόμα και στο να βρεθεί κάποιος επενδυτής που θα έχει όραμα και να οδηγήσει την ομάδα εκεί όπου αξίζει».

Για τα τηλεοπτικά:

«Είχαμε μια συμφωνία με την ΚΡΗΤΗ ΤV και από την Football League μου την ακύρωσαν με τον πιο άσχημα τρόπο. Εκτέθηκα κι εγώ και η ομάδα. Χρήματα από την ΕΤ3 δεν δόθηκαν στις ομάδες, καθώς όλα έχουν πάει στη Football League για να τα δώσει ως αποζημίωση στους υπαλλήλους και να τους απολύσει. Έχω πληρώσει και 5000 ευρώ από τη τσέπη μου για οικονομική στήριξη στη Football League. Έχουμε αντιδράσει έντονα σε αυτές τις καταστάσεις ως ΟΦΗ».

Η σκέψη για το αύριο του ΟΦΗ:

«Έχω πει στον Παπαδόπουλο ότι χάσαμε την άνοδο, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα. Με ενδιαφέρει από τώρα να φτιάξει ο προπονητής μιας έκθεση, ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι όχι, για να δούμε τι θα κάνουμε του χρόνου»

«Έχω πει στον Παπαδόπουλο ότι χάσαμε την άνοδο, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα. Με ενδιαφέρει από τώρα να φτιάξει ο προπονητής μιας έκθεση, ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι όχι, για να δούμε τι θα κάνουμε του χρόνου. Και τον Ιανουάριο είπαμε σε κάποιες παίκτες που είχαν συμβόλαια να φύγουν, αλλά δεν ήθελαν».

Για τα τμήματα υποδομής:

«Ο Πλεσίτης στην Κ19 και οι Κουτεντάκηδες στον ΟΦΗ ’94 και τις Ακαδημίες κάνουν πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει μεγάλο φυτώριο πίσω. Ο Παπαδόπουλος παρακολουθεί και είναι κοντά στα τμήματα υποδομής».

Πηγή: gentikoule.gr

Last modified onΤρίτη, 21 Μάρτιος 2017 02:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep