«Επενδυτές ούτε για… περίπτερο»!

Ο απολογισμός του Πανσερραϊκού και το πλάνο τριετίας από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Χρήστο Στοΐδη.

Τα σχόλιά του στο Facebook έγιναν αντικείμενο συζήτησης σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και βοήθησαν, ώστε να καταλάβουν πολλοί πως ακόμα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις αντιμετωπίζονται με χιούμορ. Ο Χρήστος Στοΐδης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα ευρηματικά στάτους του Πανσερραϊκού έκανε τον απολογισμό της έως τώρα πορείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν από τη διοίκηση, την αμισθί προσφορά των μελών της, τις καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις με επενδυτή – έκπληξη και… αφερέγγυους, το τριετές πλάνο και, φυσικά, τους ποδοσφαιριστές που έχουν βάλει πλάτη. Ατακαδόρος για μία ακόμα φορά, παρομοίασε τον εαυτό του με τον… Δήμο Βερύκιο όταν μίλησε για τον Χρήστο Κοράκη, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι σε κάποιους υποψήφιους αγοραστές δεν μπορούσες να εμπιστευτείς ούτε περίπτερο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει... πρόταση γάμου στην Κατερίνα Αναστασοπούλου!

Το FL News σας παρουσιάζει τη συνέντευξη Στοΐδη στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη…

Για το πώς ανέλαβε το καλοκαίρι:

«Πιο ανοικτή ΠΑΕ από εμάς δε νομίζω να υπάρχει. Στην Ελλάδα, σίγουρα, δεν υπάρχει ΠΑΕ που να απαντά σε όλα τα μηνύματα των οπαδών της και αυτό δεν θα γίνεται για πολύ καιρό ακόμα»

«Βοήθησα τον φίλο μου, Άκη Τρέντσιο από το καλοκαίρι, κάνοντας τις μεταφράσεις σε υποψήφιες προτάσεις που ήρθαν για την ομάδα. Ήμουν στην Κρήτη και στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Στη Βαρκελώνη και στο Μπιλμπάο. Από τον λάκκο των λεόντων στο Μπιλμπάο, στον λάκκο των λεόντων στις Σέρρες. Είμαι γέννημα θρέμμα Πανσερραϊκός, παιδί της Μεραρχίας, δίπλα από το γήπεδο μεγαλωμένος.

Λόγω της προσπάθειας που κάνει ο Άκης Τρέντσιος δίπλα στον Χρήστο Κοράκη, μου ξεκαθάρισε από την αρχή ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι εθελοντικά την ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιο όφελος για κανέναν μας, το αντίθετο μόνο ζημιά μπορεί να μας κάνει σε προσωπικά θέματα. Το μόνο που ζήτησα ήταν απόλυτη ελευθερία, η οποία προς τιμήν του, μου δόθηκε».

Αν παρεξηγείται η ελευθερία που έχει:

«Μία πρόταση εκ των πέντε ήταν πολύ σοβαρή, υπήρχαν πολύ ωραία πρότζεκτ, αλλά για προσωπικούς λόγους του ενδιαφερόμενου σταμάτησε. Οι υπόλοιπες, για να το πω απλά, δεν ήταν για να εμπιστευτείς ούτε περίπτερο, όχι τον Πανσερραϊκό»

«Είναι μεγάλο βάρος. Θα κάνουμε τα λάθη μας και τα σωστά μας, αρκεί να γίνεται πάντα η κριτική με σωστό ύφος και καλή διάθεση. Πιο ανοικτή ΠΑΕ από εμάς δε νομίζω να υπάρχει. Στην Ελλάδα, σίγουρα, δεν υπάρχει ΠΑΕ που να απαντά σε όλα τα μηνύματα των οπαδών της και αυτό δεν θα γίνεται για πολύ καιρό ακόμα».

Για το γεγονός ότι απαντά και μετά από ήττες:

«Κάποιος αν έχει χιούμορ στα δύσκολα φαίνεται. Στα εύκολα όλοι έχουμε τη διάθεση. Αν δεν έχει κάποιος αυτοσαρκασμό, δεν έχει και χιούμορ. Το να κοροϊδέψω τον άλλον, όπως κάναμε στην αρχή της χρονιάς που το πρωτάθλημα δεν ξεκινούσε, είναι εύκολο, όπως κάναμε με τον Καλάθη. Το δύσκολο είναι να κρατήσουμε αυτό το κλίμα και να διαφημίσουμε αυτή τη φιλοσοφία».

Υπάρχει και μια μερίδα που δεν είδε με καλό μάτι την πρωτοποριακή αυτή κίνηση…

«Είναι σεβαστό. Ένας οπαδός έγραψε ότι μετά τον αγώνα πλακώνεται με το λαπ τοπ του. Το σέβομαι απόλυτα και είναι σωστό. Κι εμείς φίλαθλοι είμαστε, γι’ αυτό πήγαμε στην ομάδα. Ούτε καριέρα θα κάνουμε μέσα από αυτό, ούτε λεφτά θα βγάλουμε. Καταλαβαίνω ότι ίσως σε κάποιους δεν αρέσει, εδώ η φέτα δεν αρέσει σε όλους».

Αν έχει μετανιώσει για κάτι που έγραψε:

«Ο κύριος Νικόλτσιος κατακρίθηκε από πολλούς, αλλά και αύριο να έφευγε, μόνο που έσωσε τη Football League, φέρνοντας τη χορηγία της ΕΡΤ και της Stoiximan, κράτησε το πρωτάθλημα ζωντανό. Αν δεν υπήρχε Football League, δεν θα υπήρχε Πανσερραϊκός»

«Όχι. Στην αρχή που ζήτησα και συγγνώμη ήταν για έναν οπαδό που είχε εκφράσει κάποιες διαφωνίες για τον καλοκαιρινό προγραμματισμό. Το είχε κάνει πολύ αναλυτικά, με ωραία επιχειρήματα. Τον έσβησε άλλος διαχειριστής σελίδας, γιατί δεν είχα αναλάβει ακόμα».

Για το δύσκολο καλοκαίρι του Πανσερραϊκού:

«Όντως κάποιοι πλησίασαν για να αγοράσουν ή να μπουν στην ομάδα. Βοήθησα τον Άκη Τρέντσιο που είχε όλο το βάρος των διαπραγματεύσεων. Και αυτός εθελοντικά προσφέρει τις νομικές συμβουλές του στον Χρήστο Κοράκη. Έκανα τις μεταφράσεις. Μία πρόταση εκ των πέντε ήταν πολύ σοβαρή, υπήρχαν πολύ ωραία πρότζεκτ, αλλά για προσωπικούς λόγους του ενδιαφερόμενου σταμάτησε. Δεν ασχολήθηκε με ομάδα, είχε ασχοληθεί στο παρελθόν. Κι εγώ είχα σοκαριστεί πώς αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρθηκε. Ήταν πολύ σοβαρή πρόταση.

Οι υπόλοιπες, για να το πω απλά, δεν ήταν για να εμπιστευτείς ούτε περίπτερο, όχι τον Πανσερραϊκό. Η πρόταση ήταν από το εξωτερικό. Μόνο μια μέρα ήρθε στις Σέρρες και οι υπόλοιπες επαφές γίνονταν στη Θεσσαλονίκη ή μέσω e-mail».

Λένε πολλοί ότι η διοίκηση δεν ήθελε να δώσει την ΠΑΕ:

«Πολλοί φαντάζονται ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν τη ζωή τους, δεν τους νοιάζει και ότι κάθονται στους μισθούς. Αυτά τα παιδιά κυνηγούν το όνειρό τους. Κανείς δεν απαιτεί κάτι περισσότερο από τα ίδια τα παιδιά»

«Ναι, βλέπετε είχαμε τόσα έσοδα και θησαυρίσαμε τόσο πολύ και δεν θέλαμε να χάσουμε το μεροκάματο που παίρνουμε και είναι πολύ γενναιόδωρο. Εδώ δεν ήθελε να μπει κανείς πρόεδρος στη Football League ή στον Πανσερραϊκό. Πού είναι όλοι αυτοί που θα βοηθούσαν την ομάδα;».

Αν ο ενδιαφερόμενος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει εκ νέου κίνηση:

«Δεν μπορώ να πω ότι το άφησε ανοικτό. Μακάρι να επανέλθει, γιατί είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι τεχνοκράτης, επιχειρηματίας. Δεν ξέρω πώς ενδιαφέρθηκε. Έτσι, μπήκε μπροστά ο Κοράκης στο τέλος του καλοκαιριού. Είχαμε χάσει πολύ χρόνο, ήμασταν η ομάδα που ξεκίνησε τελευταία προετοιμασία. Αποκτήθηκαν οι νέοι με κάποια πίεση χρόνου λόγω καταστάσεων. Κάναμε προετοιμασία, μετά είδαμε τι έγινε στο πρωτάθλημα που λίγο έλειψε να ξεκινήσει Χριστούγεννα. Με έσοδα, όχι απλά μηδέν, αλλά μείον.

«Είναι δική μας η ευθύνη. Λόγω του βεβιασμένου και της πιεστικής κατάστασης που προέκυψε, επικοινωνιακά πατώσαμε. Το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε όλο αυτό να το παρουσιάσουμε στον κόσμο»

Τσόνταραν πολλοί από την τσέπη τους για τη Football League. Με κάποιες ενέργειες του κυρίου Λεουτσάκου, του κυρίου Νικόλτσιου και του κυρίου Γιαννόπουλου, που είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της ΠΑΕ Πανσερραϊκός πάνω από 30 χρόνια και ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν την παλάμη του χεριού του, έφεραν χορηγίες. Είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την ΠΑΕ στην ΕΠΑΕ εδώ και δεκαετίες. Δουλεύει αμισθί για τον Πανσερραϊκό εδώ και χρόνια σε πολύ δύσκολες συγκυρίες.

Ο κύριος Νικόλτσιος κατακρίθηκε από πολλούς, αλλά και αύριο να έφευγε, μόνο που έσωσε τη Football League, φέρνοντας τη χορηγία της ΕΡΤ και της Stoiximan, κράτησε το πρωτάθλημα ζωντανό. Αν δεν υπήρχε Football League, δεν θα υπήρχε Πανσερραϊκός».

Για το κλίμα στα γραφεία το καλοκαίρι:

«Αγχωμένο πολύ. Κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους με προσωπική ευθύνη και μπήκαν μπροστά. Είναι εύκολη η κριτική, αλλά όταν κάποιος βάζει μπροστά τα στήθη του, πρέπει να δέχεται κριτική με διαφορετικό ύφος. Τη ζητάμε την κριτική».

Για το μπάτζετ:

«Το ρίξαμε στο 1/5. Πέρυσι ήταν στο 1 εκατ. και φέτος στις 200 χιλιάδες. Μόνο για τον βασικό μισθό και στάνταρ ποσά, δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω. Πολλοί φαντάζονται ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν τη ζωή τους, δεν τους νοιάζει και ότι κάθονται στους μισθούς. Αυτά τα παιδιά κυνηγούν το όνειρό τους. Κανείς δεν απαιτεί κάτι περισσότερο από τα ίδια τα παιδιά από ό,τι απαιτούν οι ίδιοι από τους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους. Είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά τα οποία έχουν έρθει με χαμηλότατες απολαβές, ώστε να κάνουν καριέρα μετά. Είναι ένα πολύ καλό σκαλοπάτι γι’ αυτούς, αφού ο Πανσερραϊκός έχει δώσει μεταπωλητική αξία σε παίκτες. Βάζουν την πλάτη τους και για την καριέρα τους και για τον Πανσερραϊκό».

Σε ερώτηση οπαδού, γιατί δεν δόθηκαν απαντήσεις από την ΠΑΕ πιο νωρίς, αλλά τον Μάρτιο, απάντησε:

«Θα δείτε στον δεύτερο γύρο παιδιά να προωθούνται. Δεν το κάναμε νωρίτερα, γιατί δεν θέλαμε να «κάψουμε» αυτά τα παιδιά σε μία κατάσταση τόσο ακραίας πίεσης»

«Είναι δική μας η ευθύνη. Λόγω του βεβιασμένου και της πιεστικής κατάστασης που προέκυψε, επικοινωνιακά πατώσαμε. Το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε όλο αυτό να το παρουσιάσουμε στον κόσμο. Ήταν δικό μας λάθος 100%. Κρίναμε σαν ορόσημο το τέλος του πρώτου γύρου για τον απολογισμό».

Για τη σελίδα του Πανσερραϊκού στο Facebook που τη διαχειρίζεται ο ίδιος:

«Όταν ξεκίνησα εγώ είχαμε 1.900 ακόλουθους. Το αγκάλιασαν όλοι».

Για τους χαιρετισμούς που έστειλε η Κατερίνα Αναστασόπουλου μέσω της «Αθλητικής Κυριακής» και για το γεγονός ότι είπε πως θα μεταδώσει ματς του Πανσερραϊκού:

«Αν το κάνει κι αυτό, θα της κάνουμε και πρόταση… γάμου»!

Για τα ταλέντα της περιοχής και την Κ20:

«Ο κύριος Κοράκης ματώνει από την τσέπη του, βάζει συνέχεια, πληρώνει διαιτησίες από τον ιδρώτα του. Ακούγομαι σαν Βερίκιος έτσι όπως μιλάω για τον πρόεδρο – αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα»

«Θα δείτε στον δεύτερο γύρο παιδιά να προωθούνται. Δεν το κάναμε νωρίτερα, γιατί δεν θέλαμε να «κάψουμε» αυτά τα παιδιά σε μία κατάσταση τόσο ακραίας πίεσης. Ο Πανσερραϊκός δεν θα κινδύνευε ποτέ, αλλά έστω και σε ένα άσχημο κλίμα, θα καίγονταν. Θα πάρουν ευκαιρίες, γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα. Ήδη προπονείται με την πρώτη ομάδα ο Γιαξής».

Αν θα τελειώσει η χρονιά καλά:

«Για τον Πανσερραϊκό θα τελειώσει. Όπως είπε και ο πρόεδρος, όλοι μπορεί να μην τελειώσουν, ο Πανσερραϊκός θα τελειώσει. Ματωμένα, πολύ δύσκολα, αλλά δεν θα γίνει Πανθρακικός. Ο κύριος Κοράκης ματώνει από την τσέπη του, βάζει συνέχεια, πληρώνει διαιτησίες από τον ιδρώτα του. Ακούγομαι σαν Βερύκιος έτσι όπως μιλάω για τον πρόεδρο – αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.

«Αν δεν υπήρχε ο κύριος Ανδρέου δεν θα υπήρχε Πανσερραϊκός, θα έπαιζε με την Ελπίδα Σκουτάρεως. Ο κύριος Κοράκης θα αντέξει μέχρι το τέλος. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε το καλοκαίρι να θέσουμε ένα τριετές πλάνο, σοβαρό»

Είμαστε μέσα στις τρεις, το πολύ τέσσερις ΠΑΕ που είναι πληρωμένες οι μισθοδοσίες μέχρι και τον Ιανουάριο. Ακόμα και σε ομάδες που διεκδικούν την άνοδο μπορεί να μην ισχύει αυτό. ΙΚΑ, Εφορία είναι ρυθμισμένα όπως πρέπει, όπως και το περσινό το άνοιγμα. Έσοδα δεν υπάρχουν. Είναι ατελείωτη αιμορραγία. Έκανε το λάθος ο κύριος Κοράκης και ανέλαβε ευθύνες προηγούμενων διοικήσεων. Μπήκε μπροστά, αλλά είναι τέτοιος άνθρωπος, παρορμητικός».

Για τους παλαίμαχους:

«Θέλουμε την κριτική τους, γιατί έχουν ζήσει τον Πανσερραϊκό όσο κανείς. Στην επιστολή Τσιφούτη υπήρχαν αρκετά στοιχεία κριτικής. Έχασε κάποιο δίκαιο, «κράζοντας» τη σημερινή διοίκηση για κάποια λάθη άλλων διοικήσεων. Όπως για τη στήριξη στον προπονητή σε αναλογία μη στήριξης άλλων. Η φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης είναι «στηρίζουμε τον προπονητή, όποιος και αν είναι, και θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς.

«Κατακρίνεται από κάποιους φιλάθλους ότι παίζει ο Κάκκο δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι κράζουν τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Με το ίδιο σκεπτικό γιατί δεν κάνουν το ίδιο για το Παραλίμνιο που συνεργάζεται με τον Πανσερραϊκό;»

Η προηγούμενη διοίκηση έσωσε τον Πανσερραϊκό. Αν δεν υπήρχε ο κύριος Ανδρέου δεν θα υπήρχε Πανσερραϊκός, θα έπαιζε με την Ελπίδα Σκουτάρεως. Ο κύριος Κοράκης θα αντέξει μέχρι το τέλος. Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε το καλοκαίρι να θέσουμε ένα τριετές πλάνο, σοβαρό. Η Κ20 θα παίζει σημαντικότατο ρόλο. Πρέπει να γίνει σωστή αναδιοργάνωση και νέα συνεργασία με τον Ερασιτέχνη για τις ακαδημίες.

Μια ομάδα αν δεν είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, δεν υφίσταται. Πιστεύουμε ότι του χρόνου θα υπάρχουν κάποια έσοδα και όχι το φετινό χάλι. Φέτος, αν είχαμε τα περσινά έσοδα, θα ήμασταν στον αφρό. Τα εισιτήρια καλύπτουν κάποια λειτουργικά έσοδα της ομάδας, να πληρωθούν οι σεκιούριτι».

Αν το καλοκαίρι υπάρξει ενδιαφέρον για τον Πανσερραϊκό:

«Θα υπάρξει. Ο Πανσερραϊκός σαν μαγαζί δεν είναι μόνος του. Αν η αγορά είναι ερημωμένη, το μαγαζί μόνο του δεν μπορεί. Η Football League είναι σαν την παλιά εθνική αντίσταση. Είναι ένας πεθαμένος δρόμος. Ό,τι μαγαζί και να φτιάξεις εκεί, δύσκολα θα στεριώσει.

«Έχω δει πολλές ομάδες και σε επίπεδο επαγγελματισμού και οργάνωσης είμαστε πολύ πιο πάνω από άλλες της Football League. Έχω δει τραγελαφικές καταστάσεις με τη μικρή μου εμπειρία»

Αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση στη Football League και δεν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο… Πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Δεν μπορεί να γίνεται ένα πρωτάθλημα, τη στιγμή που σε 3,4 αγωνιστικές οι μισές ομάδες θα είναι αδιάφορες».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Λένε και οι πιο παλιοί ότι δεν έχουν ξαναδεί στην καριέρα τους τέτοιο κλίμα. Κατακρίνεται από κάποιους φιλάθλους ότι παίζει ο Κάκκο δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης όπως αυτός θέλει συμβόλαιο 30 χιλιάδες για να έρθει ως ελεύθερος. Δυστυχώς δεν έχουμε το επίπεδο των ακαδημιών που έχει ο ΠΑΟΚ. Κάνει τη διαφορά κατευθείαν στη Football League. Νομίζουν μερικοί ότι οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ έχουν ρήτρες συμμετοχών. Είναι αστειότητες. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εκτός αν έχει τόσο βύσμα που βάζει τους άλλους αμυντικούς να τον αφήνουν και έχει τρία γκολ και τρεις ασίστ…».

Σχετικά με το πόσα άτομα είναι στα γραφεία:

«Είμαστε σε συζητήσεις για το προπονητικό, υπάρχουν πολύ καλές προδιαγραφές για να μπουν κάποιες βάσεις. Έχει βρεθεί ο χώρος. Υπάρχουν δύο, τρεις υποψήφιοι χώροι»

«Δουλεύουμε εγώ, ο Άκης Τρέντσιος, o λογιστής Θανάσης Αραμπατζής μαζί με τον Σάββα Τερζόπουλο, ο υπεύθυνος ασφαλείας, Στράτος Κετσετζής που τρέχει χίλια δύο θέματα. Δουλεύουμε εθελοντικά και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο επαγγελματικά γίνεται παρότι δεν είμαστε επαγγελματίες.

Έχουμε πλησιάσει να βοηθήσουμε τον κύριο Κοράκη. Έχω δει πολλές ομάδες και σε επίπεδο επαγγελματισμού και οργάνωσης είμαστε πολύ πιο πάνω από άλλες της Football League. Έχω δει τραγελαφικές καταστάσεις με τη μικρή μου εμπειρία».

Για την έλλειψη προπονητικού:

«Τα παθήματα κερδίζονται ή με μαθήματα ή με χρήματα. Εμείς χρήματα δεν έχουμε»

«Αυτό είναι πρόβλημα δεκαετιών. Είναι από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε. Είμαστε σε συζητήσεις, υπάρχουν πολύ καλές προδιαγραφές για να μπουν κάποιες βάσεις. Έχει βρεθεί ο χώρος. Υπάρχουν δύο, τρεις υποψήφιοι χώροι».

Αν πρέπει να κάνει άνοιγμα στον κόσμο και σε άλλες ομάδες νομού:

«Ο κύριος Κεραμάρης κάνει μία δουλειά για τη Γ’ Εθνική υπερβολικά επαγγελματική. Οι άνθρωποι είναι σε πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης. Το Παραλίμνιο είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από άλλες ομάδες. Έχουμε μια συνεργασία που θα ενταθεί, όπως και με την άλλη ομάδα που θα ανέβει από την επιλέκτων. Είναι ανοικτή ομάδα ο Πανσερραϊκός σε συνεργασίες. Κάποιοι κράζουν τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Με το ίδιο σκεπτικό γιατί δεν κάνουν το ίδιο για το Παραλίμνιο που συνεργάζεται με τον Πανσερραϊκό;».

Θέλετε άλλα άτομα στη διοίκηση;

«Ο κύριος Διλμπέρης είναι δουλευταράς. Θα πάει το πρωί στο γήπεδο πριν τις καθαρίστριες και θα φύγει πριν τους σεκιούριτι. Τη δουλειά που ρίχνει δεν πιστεύει ότι τη ρίχνουν πολλοί»

«Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Η ΠΑΕ λειτουργεί σαν οικογένεια. Μακάρι να έρθει κάποιος με γνώσεις παραπάνω και να αποχωρήσει κάποιος από εμάς. Το είπε ο κύριος Κοράκης ξανά».

Για τους Χαλκίδη, Καμήλαλη:

«Βοήθησαν τα μέγιστα για να ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική. Έκαναν λάθη, όπως και εμείς κάναμε. Τα μαθήματα κερδίζονται ή με παθήματα ή με χρήματα. Εμείς χρήματα δεν έχουμε».

Αν έγιναν λάθη:

«Στην Ελλάδα θέλουμε συνέχεια εκλογές και αλλαγές προπονητών. Δεν γίνεται συνέχεια αυτό. Και σαν χώρα και σαν ομάδες, μ’ αυτό δεν πρόκοψε κανείς»

«Τα λάθη του πρώτου γύρου ήταν ότι δεν επικοινωνήσαμε σωστά με τον κόσμο την προσπάθεια. Αγωνιστικά δε νομίζω ότι έγινε κάποιο λάθος. Όταν κερδίσαμε τις τελευταίες αγωνιστικές δεν γίναμε Μπαρτσελόνα, ούτε όταν έκραζαν τους παίκτες ήταν για τοπικό. Οι παίκτες είναι αξιοπρεπέστατοι. Έχουν πολύ μεγάλες προοπτικές, θα κάνουν καριέρα. Ο κύριος Διλμπέρης είναι δουλευταράς. Θα πάει το πρωί στο γήπεδο πριν τις καθαρίστριες και θα φύγει πριν τους σεκιούριτι. Τη δουλειά που ρίχνει δεν πιστεύει ότι τη ρίχνουν πολλοί».

Για τα συνθήματα κατά του Διλμπέρη:

«Οι οπαδοί θα κρίνουν τα αποτελέσματα. Πολύ καλά κάνουν από την πλευρά τους παρότι διαφωνώ. Δεν μπορεί η διοίκηση να πηγαίνει με τα τερτίπια τους. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη στήριξη. Στην Ελλάδα θέλουμε συνέχεια εκλογές και αλλαγές προπονητών. Δεν γίνεται συνέχεια αυτό. Και σαν χώρα και σαν ομάδες, μ’ αυτό δεν πρόκοψε κανείς».

Για τις σχέσεις με τον κόσμο:

«Στον δεύτερο γύρο θα υπάρξει δωρεάν είσοδο σε κάποια παιχνίδια. Έστω συμβολικά με ένα ευρώ. Θα γίνουν κινήσεις στην πόλη και στα χωριά. Θα πάμε σε σχολεία όπως στην αρχή της χρονιάς»

«Είναι πολύ καλές. Είναι συνδυασμός πολλών καταστάσεων η προσέλευση. Βλέπετε Α’ Εθνικής ομάδας όπως η Ξάνθη. Είναι γενικό φαινόμενο, αλλά και δικά μας λάθη. Δεν είναι ούτε 100% ευθύνη της διοίκησης, ούτε γιατί δεν έχει ο κόσμος λεφτά».

Έχετε σκεφτεί κάτι για να τον προσελκύσετε;

«Φυσικά. Στον δεύτερο γύρο θα υπάρξει δωρεάν είσοδο σε κάποια παιχνίδια. Έστω συμβολικά με ένα ευρώ. Θα γίνουν κινήσεις στην πόλη και στα χωριά. Θα πάμε σε σχολεία όπως στην αρχή της χρονιάς. Δεν προλάβαμε να πάμε στην επαρχία των Σερρών. Στα χωριά παίζεται κυριότερα το ποδόσφαιρο. Πείτε μου άλλες ομάδες με τόσους γηγενείς παίκτες όπως εμείς. Ο Ιωαννίδης, ο Σιάκκας, ο Ρούτσης, ο Τσιμίκας, ο Καψάλης».

Αν υπάρξει στόχος για κάτι καλύτερο στο μέλλον:

«Είναι αυτονόητο. Ο Πανσερραϊκός δεν είναι ομάδα για να επιπλέει, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν υπάρχουν λεφτά. Μακάρι να υπήρχαν. Να μπουν οι βάσεις, ώστε σε τρία χρόνια να έχει πάρα πολλούς γηγενείς παίκτες, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο».

Για τον Χρήστο Κοράκη:

«Είναι πάντα αισιόδοξος. Τον βλέπω δυνατό, πεισμωμένο και θα συνεχίσει».

Μεγαλύτερο πειραχτήρι από τους παίκτες;

«Δεν είναι μεγιστάνας, μακάρι να είχε πετρέλαια. Έχει επιχείρηση στην πόλη, βοηθάει χωρίς όφελος, όπως και ο Ανδρέου που μάτωσε. Υπάρχουν Σερραίοι στην ομάδα. Είναι μύθος ότι δεν έχουμε δικά μας παιδιά που λένε μερικοί. Με τον Κισσαμικό οι επτά από τους 11 που ξεκίνησαν είναι Σερραίοι. Δεν είμαστε και Μπιλμπάο να είναι όλοι»

«Ο Κάκκο. Ο Ρίστιτς είναι ηγέτης. Μακάρι να μείνει και να τον κρατήσουμε χρόνια. Παίρνει βαθμούς για την ομάδα. Με την απόκρουση απέναντι στον Κισσαμικό, με την Καλλονή. Είναι τερματοφύλακας Super League. Ο Γαβριηλίδης καταπίνει τα χιλιόμετρα με πάθος και νεύρο».

Τι θα έλεγε στον κόσμο:

«Να στηρίξει την προσπάθεια, γιατί είναι προσπάθεια παιδιών δικών του, της πόλης. Και ο πρόεδρος. Δεν είναι μεγιστάνας, μακάρι να είχε πετρέλαια. Έχει επιχείρηση στην πόλη, βοηθάει χωρίς όφελος, όπως και ο Ανδρέου που μάτωσε. Υπάρχουν Σερραίοι στην ομάδα. Είναι μύθος ότι δεν έχουμε δικά μας παιδιά που λένε μερικοί. Με τον Κισσαμικό οι επτά από τους 11 που ξεκίνησαν είναι Σερραίοι. Δεν είμαστε και Μπιλμπάο να είναι όλοι».

Θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική στο Facebook;

«Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Με τις παρατηρήσεις και τη σχετική κριτική θα τη βελτιώσουμε κιόλας».

Για τον αγώνα με τα Τρίκαλα:

«Με τον αναβρασμό που βλέπω στα Τρίκαλα και με τη δική μας ψυχολογία που είναι πολύ ανεβασμένη, πιστεύω μπορούμε να το πάρουμε. Ίσως την Κυριακή να είμαστε έκτοι».

Last modified onΤετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 23:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep