«Ποτέ μην λες ποτέ»

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος μίλησε στο FL News για την άνοδο και τη δύσκολη σειρά αγώνων που ακολουθεί για την Σπάρτη με τους πρωτοπόρους.

Η γρήγορη παραμονή είναι ο πρωταρχικός στόχος της Σπάρτης στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, ωστόσο όπως σημειώνει και ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος στο FL News «ποτέ μην λες ποτέ».

Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος διανύει τη δεύτερη σεζόν του με στον σύλλογο της Λακωνίας, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Σωτήρη Αντωνίου στο προηγούμενο ματς με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, αφού με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1. Μιλώντας στο FL News ο «χρυσός» σκόρερ της Σπάρτης αναφέρθηκε στο δεύτερο συνολικά τέρμα του με τους Λάκωνες, αλλά και στον φετινό στόχο που είναι πρωτίστως η γρήγορη παραμονή.

Παράλληλα σχολιάζοντας και την δύσκολη σειρά αγώνων που ακολουθεί με ΟΦΗ, Λαμία, Άρη και Απόλλωνα Σμύρνης τόνισε πως και με αφορμή την τηλεοπτική κάλυψη που θα υπάρχει η Σπάρτη θα αποδείξει ότι διαθέτει ποιότητα ως ομάδα, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι μόνο η νίκη στα εντός έδρας ματς και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο στα εκτός. Επίσης αναφέρθηκε στη «μάχη» της ανόδου και στα φαβορί που έχουν ξεχωρίσει, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους. Αναλυτικά:

-Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το γκολ που πέτυχες στις καθυστερήσεις στο Μενίδι, με το οποίο η Σπάρτη κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη (2-1) επί του Αχαρναϊκού;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ για φέτος με τη φανέλα της Σπάρτης και που βοήθησα με αυτό την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ήταν μία σημαντική νίκη, καθώς είχαμε αρκετές αγωνιστικές να κερδίσουμε εκτός έδρας. Ακολουθεί τώρα μία δύσκολη σειρά αγώνων και αυτή η νίκη μας δίνει ψυχική τόνωση. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν Αχαρναϊκό, που ήταν πιο ξεκούραστος αφού δεν είχε παιχνίδι για δύο εβδομάδες, ενώ εμείς είχαμε και το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής ματς με τα Χανιά.

Τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όπου χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Στη συνέχεια ήρθε το πέναλτι, που άλλαξε τα δεδομένα στον αγώνα. Πάντως, δεδομένων και των προβλημάτων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς απουσίαζαν επιθετικογενείς παίκτες, ενώ υπήρχε και η κούραση, ήταν δύσκολο να προηγηθούμε. Προσπαθήσαμε αρκετά όμως και τελικά τα καταφέραμε και πήραμε μία νίκη, που αξίζαμε».

-Ένα σχόλιο για την πορεία της Σπάρτης στο φετινό πρωτάθλημα της Football League.

«Διαθέτουμε ένα πολύ καλό σύνολο με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους με παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες. Έχουμε ένα δεμένο σύνολο, είμαστε μια καλή παρέα, μια οικογένεια. Ο κ. Αντωνίου έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το σωστό δέσιμο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται ότι είμαστε μια οικογένεια.

Σίγουρα η θέση που έχουμε στον πίνακα (σ.σ. 6η) δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές μας, καθώς έχουμε μία καλή ομάδα. Μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να πάρουμε περισσότερες νίκες στη συνέχεια. Φυσικά στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, ωστόσο αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό θα πετύχουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε όλα σε αυτή την προσπάθεια».

-Ακολουθεί πρόγραμμα «φωτιά» με ΟΦΗ (εντός), Λαμία (εκτός), Άρη (εντός) και Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός) με ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα στους δύο τελευταίους αγώνες λόγω της αποχώρησης του Πανθρακικού. Τι να περιμένει κάποιος από τη Σπάρτη;

«Καταρχάς είναι η πρώτη φορά φέτος που θα υπάρχει τηλεοτπική κάλυψη σε παιχνίδι της ομάδας μας. Είναι πραγματικά κρίμα ο κόσμος να μην μπορεί να δει τι ποιότητα έχουμε σαν σύνολο. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να αποδείξουμε ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Έχουμε μία σειρά δύσκολων αγώνων, αν συνυπολογίσουμε και τον Απόλλωνα Σμύρνης που θα αντιμετωπίσουμε μετά το ρεπό με τον Πανθρακικό. Επομένως παίζουμε με τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Super League. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε στην έδρα μας και από εκεί και πέρα να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εκτός».

-Για τη μάχη της ανόδου; Τα φαβορί έχουν φανεί;

«Δεν είναι στόχος της Σπάρτης η άνοδος, ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ. Εμείς θα παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και μετά θα κοιτάξουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο από τα εκτός. Μετά και από αυτά τα δύσκολα ματς που ακολουθούν θα δούμε πόσο θα έχουμε πλησιάσει ή αν έχουμε μείνει πίσω. Θέλουμε τη γρήγορη παραμονή, ωστόσο δεν υπάρχει άγχος για τον στόχο.

Έχουμε μία υγιή ομάδα και διοικητικά και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να τελειώσουμε γρήγορα με την παραμονή μας και να κοιτάξουμε για ψηλότερα. Σίγουρα υπάρχουν φαβορί για την άνοδο. Ο Απόλλων, η Λαμία και ο Άρης έχουν ξεφύγει κιόλας στη βαθμολογία. Διαθέτουν αξιόλογα ρόστερ με βάθος. Αν υπάρξει κάποια έκπληξη, θα φανεί στην πορεία».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Βρίσκομαι σε μία καλή ομάδα, που έχει τη στήριξη από τον κόσμο και την πόλη της Σπάρτης. Υπάρχει μία ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω στη Σπάρτη να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον πίνακα. Άλλωστε όσο καλύτερη η απόδοση της ομάδας τόσα περισσότερα κέρδη θα έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής».

Last modified onΤετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 15:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep