«Στοιχεία πρωταγωνιστή ο Πανσερραϊκός»

Τα «λιοντάρια» μπορούν να ξεχωρίσουν τη νέα σεζόν στη Football League σύμφωνα με τον νεοαποκτηθέντα, Παναγιώτη Ατματσίδη

Ο κόσμος, η ιστορία και οι παίκτες δίνουν τη δυνατότητα στον Πανσερραϊκό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αν και «νεοφώτιστος» τη νέα σεζόν στη Football League σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ατματσίδη. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των «λιονταριών» με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών αναφέρθηκε στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στους Σερραίους, στην βοήθεια που περιμένει από τους φιλάθλους αλλά και το… κόλλημά του με την μπάλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η αλήθεια είναι ότι οι εντυπώσεις που έχω είναι πολύ καλύτερες από ό,τι περίμενα. Ήρθα σε μια φυσικά ιστορική ομάδα, μια ομάδα που όπως είπε και ο πρόεδρος της, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει και είναι χαρά μου που έγινα κι εγώ ένα μέλος της οικογένειας του Πανσερραϊκού».

Ο Παναγιώτης Ατματσίδης είχε σκοράρει με τη φανέλα του Άρη στις Σέρρες στο 2-2 του περσινού πρωταθλήματος: «Καταρχήν ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες αλλά όταν αγωνίζεσαι για μια ομάδα, όπως φέτος θα το κάνω για τον Πανσερραϊκό, προσπαθείς να κάνεις τα πάντα και να την βοηθήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Αυτό λοιπόν έκανα και για τον Άρη, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο».

Ήταν το οικογενειακό κλίμα αυτό που έδωσε στον Πανσερραϊκό την άνοδο πέρυσι; «Η εμπειρία η δικιά μου μέσα από το ποδόσφαιρο λέει ότι όταν υπάρχει σε μια ομάδα κλίμα παραπάνω από επαγγελματικό και τυπικό είναι ένα κύριο συστατικό το οποίο μπορεί να φέρει νίκες αναπάντεχες, νίκες πολύ δύσκολες, μπορεί να κάνει μια ομάδα να αντέξει από διάφορους τριγμούς που θα μπορέσουν να υπάρξουν στα μέσα μια χρονιάς και είναι αυτό που τελικά κρατάει και δίνει τίτλους. Ο Πανσερραϊκός το είχε αυτό και αν συνυπολογίσουμε και την διοικητική ηρεμία που υπήρχε, κατάφερε και πήρε δίκαια την άνοδο».

Η εμπειρία των νέων παικτών θα βοηθήσει να δέσει γρήγορα η ομάδα; «Ό,τι κι αν μας συνοδεύει, όποιοι κι αν είμαστε από τις προηγούμενες μας ομάδες ή τις παραστάσεις μας αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Ήρθαμε πολλοί παίκτες αλλά έμειναν και αρκετοί παίκτες στην ομάδα από πέρυσι και μπορώ να πω ότι ήδη έχουν φροντίσει να αισθανθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις πρώτες μέρες».

Όλοι λένε ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι καλοί. Τι λες για αυτό; «Αν είμαστε καλοί ή κακοί θα φανεί μέσα στο γήπεδο και καλύτερα να μιλάμε με τις πράξεις μας μέσα στο γήπεδο παρά να πούμε τώρα αν είμαστε καλοί ή κακοί. Εγώ θα προτιμήσω αυτήν τη στάση».

Μπορεί ο Πανσερραϊκός να πετύχει την άνοδο; «Θεωρητικά η ομάδα με τις κινήσεις που έχει κάνει φυσικά και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, έχει όλα τα φόντα, έχει τον κόσμο, την ιστορία, το όνομα, απέκτησε και κάποιους παίκτες που είναι και έμπειροι και μαθημένοι σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού σε συνδυασμό με τα παιδιά που έχουν μείνει τα οποία και αυτά έχουν τη δικιά τους εμπειρία και τη δικιά τους σταδιοδρομία μέσα στο ποδόσφαιρο νομίζω ότι με τη βοήθεια και του προπονητή μπορούμε να φτιάξουμε ένα κράμα το οποίο θα μπορεί να αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο και να παίρνει αποτέλεσμα. Φυσικά όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι είναι ένα πρωτάθλημα δύσκολο, είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές ομάδες ιστορικές, όπως είμαστε εμείς, και θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να μπορέσουμε στο τέλος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στον στόχο μας».

Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου; «Θεωρώ ότι ο κόσμος για πολλούς και διάφορους λόγους για μια ομάδα είναι το Α και το Ω. Αυτός δίνει το στίγμα του για μια ομάδα και αυτός την κάνει μεγάλη. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τη δυναμική του Πανσερραϊκού. Φυσικά και το γήπεδο θα πρέπει να είναι γεμάτο για να στηρίξουν την ομάδα για να την βοηθήσουν, να την σπρώξουν προς τη νίκη και φυσικά προς το πρωτάθλημα. Από τη δικιά μας πλευρά, των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ είναι να τους κάνουμε, επειδή βρισκόμαστε και σε δύσκολες εποχές, αυτά τα χρήματα που διαθέτουν για να δούνε την ομάδα και κατ επέκταση να διασκεδάσουνε να βλέπουν ότι πιάνουν τόπο. Οπότε με έναν αλληλοσεβασμό της δικής τους θέσης για εμάς και της δικιάς μας για αυτούς νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αγωνίζεσαι σε τρεις θέσεις, κορυφή επίθεσης, πίσω από τον επιθετικό και πλάγια δεξιά. Ποια προτιμάς; «Ο Παναγιώτης Ατματσίδης παίζει όπου τον χρειάζεται η ομάδα αλλά κυρίως σε αυτές τις θέσεις που αναφέρατε. Δεν μου αρέσει κάποια θέση πιο πολύ γιατί θεωρώ ότι όποια θέση κι αν αγωνιστώ θα δώσω αφενός το 100% των δυνατοτήτων μου και αφετέρου θα προσπαθήσω με την ποιότητα μου να φέρω το παιχνίδι στα μέτρα μου».

Πιστεύω ότι διψάς για ποδόσφαιρο. Μετά την Καλλιθέα, τα τελευταία χρόνια δεν έχεις γεμάτες χρονιές. «Θα σας εξηγήσω γιατί έγινε αυτό. Η τελευταία μου χρονιά στην Καλλιθέα ήταν γεμάτη, με 35 συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά χωρίστηκε η κατηγορία σε δύο ομίλους, έπαιξα στον πρώτο γύρο δέκα παιχνίδια και μετά είχα έναν τραυματισμό, μετά έφυγα και πήγα στον Παναιγιάλειο όπου εκεί παίξαμε μέχρι τον Μάρτιο γιατί δεν μπήκαμε στα μπαράζ. Πέρυσι έπαιξα δύο παιχνίδια κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο και στη συνέχεια έπαιξα όλα τα παιχνίδια με τον Άρη μέχρι τον Δεκέμβριο όπου έφυγα. Τότε δημιουργήθηκε μια εμπλοκή στο δελτίο μου όσον αφορά τη μεταγραφή μου στα Τρίκαλα όπου δεν μπορούσα να αγωνιστώ. Φυσικά είμαι διψασμένος για ποδόσφαιρο αλλά και παραπάνω να έπαιζα, το ποδόσφαιρο για μένα είναι κάτι παραπάνω από μια αγάπη είναι ένας τρόπος ζωής γιατί αυτό είναι το επάγγελμά μου τα τελευταία δέκα χρόνια».

Είναι αλήθεια ότι ήσουν στην Εθνική beach soccer; «Ήμουν επί δύο χρονιές μέλος της Εθνικής beach soccer. Την πρώτη χρονιά προσπαθήσαμε να μπούμε στα προκριματικά και τη δεύτερη χρονιά που εμφανιστήκαμε ως εθνική σε ένα τσάμπιονς λιγκ συλλόγων πέρυσι στην Κατάνια».

Όταν κάποιος που παίζει όλο το χειμώνα ποδόσφαιρο, και το καλοκαίρι αντί να ξεκουραστεί παίζει μπάλα στην άμμο, έ μάλλον είναι… κολλημένος με την μπάλα. «Αυτοί που με ξέρουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν αλλά η αλήθεια είναι αυτή».

Έχεις μια άνοδο με την Παναχαϊκή. Έχεις στόχο τη δεύτερη άνοδο της καριέρας σου; «Με τη βοήθεια του Θεου και να έχουμε την υγεία μας, βεβαίως».

Τι θέλεις να πεις στους φιλάθλους του Πανσερραϊκού; «Αυτό που είδα πέρυσι σαν αντίπαλος θα ήθελα να το δω και σαν παίκτης πλέον του Πανσερραϊκού, αυτήν τη στήριξη και θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτήν τη στιγμή φτιάχνεται μια ομάδα η οποία θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων της και ατομικά και ομαδικά για να παίρνει τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep