«Στη Σουηδία είναι… αλλιώς»

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος μίλησε στο flnews.gr για τη σουηδική εμπειρία, τις διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα και την κρίση στη χώρα μας.

Όσο το ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζει να ταλαιπωρείται από παθογένειες, τόσο περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων. Ειδικά στη Football League ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν βρει ποδοσφαιρική στέγη από τον Ιούλιο. Χρήμα στην αγορά δεν κινείται, οι μισές ομάδες δεν ξέρουν πού θα παίζουν και κάπως έτσι όσοι έχουν τη δυνατότητα φεύγουν μακριά. Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα των Ιωαννίδη, Ποτουρίδη που δοκιμάστηκαν στην πολωνική Ρουχ Χορζόφ, όμως ένας συνάδελφός τους, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος από τον Απρίλιο έχει την τύχη να αγωνίζεται στη Σουηδία.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας μετά τους Νέους του Πανθρακικού και ένα… αξέχαστο εξάμηνο στον Εθνικό Αστέρα, μετακόμισε στον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά δεν πήρε τις απαιτούμενες ευκαιρίες. Έτσι, αρχές Απριλίου έκανε το μακρινό ταξίδι στη Σουηδία και στο Χάρνοσαντ των περίπου 20.000 κατοίκων. Πέρασε τα δοκιμαστικά τεστ, έπεισε και οι υπογραφές στον δανεισμό του από την ομάδα της Εύβοιας μπήκαν. Τρεις μήνες μετά ο Αγγελόπουλος μιλά στο flnews.gr για την εμπειρία στη Division 2, τις διαφορές με τη Football League, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας και τι αντίκτυπο έχουν στο εξωτερικό.

«Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο πλέον», είναι τα πρώτα λόγια του Αγγελόπουλου, ο οποίος αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει, έστω και στις μικρές κατηγορίες του σουηδικού πρωταθλήματος…

«Το επίπεδο είναι πολύ καλό και η εμπειρία εξαιρετική. Με ενδιέφερε πολύ να πάω στο εξωτερικό. Υπάρχει φοβερή οργάνωση, ο ποδοσφαιριστής είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του και δεν υπάρχει καμία πίεση για αποτέλεσμα. Γίνεται σοβαρή δουλειά, υπάρχει συνέπεια και ανεξαρτήτως αποτελέσματος όλα λειτουργούν το ίδιο. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτονται και πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο».

Όσο για το πώς βλέπουν στη Σουηδία την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας; «Όλοι μου λένε λίγο πολύ ότι ξέρουν τι συμβαίνει. Τα ακούν, βέβαια, πιο ζόρικα. Αυτή την περίοδο έχουμε διακοπή και όταν ήρθα στην Ελλάδα μου έστελναν μηνύματα και με ρωτούσαν αν έχω κλείσει εισιτήρια και αν θα μπορέσω να επιστρέψω. Γενικά όλοι έχουν έρθει διακοπές και έχουν καλή άποψη για τους Έλληνες. Αναγνωρίζουν ότι η χώρα μας περνά δύσκολα».

Το ντεμπούτο του Αγγελόπουλου ήταν άσχημο, αφού η Χάρνοσαντ ηττήθηκε με το βαρύ 6-0. Ωστόσο, από τότε ο νεαρός γκολκίπερ δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται. «Πήγα καλύτερα στη συνέχεια», λέει ο ίδιος και σημειώνει: «Αλλάξαμε και την αμυντική διάταξη, γιατί παίζαμε με τρία στόπερ και κράτησα 300 λεπτά το μηδέν παθητικό». Πλέον μετρά 7 συμμετοχές, αν και πρόσφατα έσπασε τη μύτη του και έχασε τους τρεις τελευταίους αγώνες της Χάρνοσαντ.

agg

Στη Football League οι προσφυγές πέφτουν… βροχή, λέξη που μάλλον είναι άγνωστη στη Σουηδία. Γιατί; Όπως τονίζει ο Αγγελόπουλος: «Ο πρόεδρος της ομάδας είναι κάτι σαν κοινοτάρχης στην περιοχή. Είναι συνταξιούχος και τρέχει τον σύλλογο μόνο από χορηγίες. Οι φανέλες, τα ρούχα είναι γεμάτα από διαφημίσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε 27 του μήνα και να μην πληρωθούμε. Εκεί αν σε καθυστερήσουν τρεις ημέρες μπορείς να κάνεις προσφυγή, αλλά αυτό δεν γίνεται ποτέ».

Σχετικά με το πώς είναι η ζωή στη Σουηδία, ανέφερε:
«Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, άλλη φιλοσοφία. Μένω μόνος μου, αλλά εγκλιματίστηκα αμέσως. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ ανοικτοί και με βοήθησαν αμέσως. Μπορεί η κοινότητα να είναι μικρή, όμως έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Γενικότερα τους αρέσει πολύ ο αθλητισμός. Η περιοχή έχει μέχρι και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

fotbollharnosand 0

Βέβαια, δεν έχουμε πολύ κόσμο. Έρχονται στο γήπεδο περίπου 500 άτομα και το έχουν παράπονο, γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Έχει προχωρήσει στο Κύπελλο και υπάρχουν πιθανότητες να παίξουμε με ομάδα της πρώτης ή της δεύτερης κατηγορίας, ενώ είμαστε ψηλά και στο πρωτάθλημα».

Ο 22χρονος γκολκίπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2016 με τον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά σε περίπτωση που η ομάδα της Εύβοιας υποβιβαστεί, μένει ελεύθερος. Φυσικά, παρακολουθούσε την προσπάθεια των Πράσινων στη Football League και αναφέρει σχετικά: «Στενοχωρήθηκα που έπεσε. Ήταν μία δύσκολη χρονιά και θεωρώ ότι το κλίμα δεν ήταν το ίδιο με πέρυσι. Τότε ήμασταν πολύ δεμένοι, αλλά αυτό φαίνεται πως χάλασε».

Για το πέρασμά του από τον Εθνικό Αστέρα αρκέστηκε να σημειώσει ότι: «Το περάσαμε και αυτό το σχολείο», ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League τόνισε: «Αυτά έχουν γίνει συνήθειο πλέον. Ξεκινάς προετοιμασία 20 Ιουλίου και συμπληρώνεις τρεις μήνες προπονήσεις μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Μακάρι να γίνει σε έναν όμιλο, όμως δεν βοηθούν την κατηγορία οι συνθήκες. Οι αρμόδιοι δεν το βλέπουν σοβαρά. Στη Σουηδία θέλουν τον αντίπαλο δυνατό γιατί αυτό σου δίνει επιπλέον κίνητρο, σε ανεβάζει. Εδώ παρακαλάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Last modified onΤετάρτη, 08 Ιούλιος 2015 03:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep