Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Οικογενειακό κλίμα… και χορηγίες

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μιλάει στο flnews.gr και επιβεβαιώνει πως το φετινό πρωτάθλημα της Football League «αντέχει» χάρη στο οικογενειακό κλίμα των ομάδων και στο ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μένουν στις πόλεις τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στους: Κώστα Πάλλη, Δημήτρη Σαμόλη

.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στα 21 του χρόνια έχει κάνει έναν «αναγνωριστικό» γύρο σε ΠΑΣ Γιάννινα, Ναυπακτιακό και Αναγέννηση Καρδίτσας και επέστρεψε στον Αγροτικό Αστέρα από όπου είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του πορεία. Πέρασε πολλά στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής και οι δυσκολίες τον έκαναν να επιστρέψει στην πόλη του όχι για να «βολευτεί», αλλά για να δουλέψει καλύτερα έχοντας εξασφαλίσει τα βασικά στην οικογενειακή γαλήνη του σπιτιού του. Δυστυχώς τα φετινά δεδομένα της Football League έχουν αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές να θεωρούν δεδομένο πως θα αγωνίζονται χωρίς χρήματα και ο Αγροτικός Αστέρας βασίζεται σε παιδιά από την Θεσσαλονίκη που μένουν με τις οικογένειες. Είναι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα και ελπίζει το πρωτάθλημα να συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα ώστε να μην προστεθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα σε μια ήδη «ταλαιπωρημένη» χρονιά για την κατηγορία.

Οι ομάδες κάνουν μεγάλα ταξίδια με λεωφορείο, χρήματα για να πληρωθούν τα συμβόλαια δεν υπάρχουν, ενώ με δυσκολία βρίσκουν τα χρήματα για τους διαιτητές. Δεν είναι εύκολο να αντέξουμε σε αυτή την κατάσταση και όπως μαθαίνω και από πρώην συμπαίκτες μου όλοι έχουν βάλει ως χρονικό όριο τα Χριστούγεννα. Αν δεν έχει δοθεί λύση από τους χορηγούς δεν ξέρω πως θα είναι η επόμενη μέρα.

Πόσο δύσκολο είναι να πιστέψεις πως η Football League είναι μια επαγγελματική κατηγορία;
Αυτή την περίοδο συμβαίνουν πράγματα που δεν «επιβεβαιώνουν» τον επαγγελματικό χαρακτήρα της κατηγορίας. Οι ομάδες κάνουν μεγάλα ταξίδια με λεωφορείο, χρήματα για να πληρωθούν τα συμβόλαια δεν υπάρχουν, ενώ με δυσκολία κάποιες διοικήσεις βρίσκουν και τα χρήματα για τους διαιτητές. Δεν είναι εύκολο να αντέξουμε σε αυτή την κατάσταση και όπως μαθαίνω και από πρώην συμπαίκτες μου που είναι σε άλλες ομάδες όλοι έχουν βάλει ως χρονικό όριο τα Χριστούγεννα. Αν μέχρι τότε δεν έχει δοθεί λύση από τους χορηγούς και δεν πάρουν ένα μέρος των χρημάτων δεν ξέρω πως θα είναι η επόμενη μέρα. Ξέρουμε πως ούτε οι ομάδες έχουν την άνεση, δεν είναι ότι έχουν και δεν μας δίνουν. Περιμένουν την μειωμένη χορηγία του ΟΠΑΠ ως σωτηρία για να «υπάρχει» η κατηγορία και μετά τα Χριστούγεννα και να μην σταματήσει.

 

Με τι κίνητρο μπορεί να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα;
Σίγουρα γνωρίζαμε από την αρχή πως οι συνθήκες δεν θα ήταν εύκολες. Για εμένα που είμαι σε μικρή ηλικία σημασία έχει η εξέλιξη και αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο. Προσπαθώ να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό που ξέρω να κάνω και να πάρω τις ευκαιρίες μου. Για αυτό το λόγο προτίμησα και μια ομάδα από την πόλη μου ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα στην Καρδίτσα και την Ναύπακτο που αγωνιζόμουν πριν διότι δεν ήμουν σπίτι μου. 

Αυτή την περίοδο υπάρχει πιο έντονα το τοπικό στοιχείο στις ομάδες. Εμείς έχουμε κυρίως ποδοσφαιριστές από την Θεσσαλονίκη που μένουν στους γονείς τους. Το ίδιο συμβαίνει και στον Διαγόρα, στην Καλλιθέα και σε άλλες ομάδες. Περιορίζεις τα έξοδα και μπορείς να αντέξεις περισσότερο. Γιώργος Μαργαρίτης

Πόσο πιο δύσκολα;
Οι διοικήσεις δεν είχαν την οικονομική άνεση. Κάλυπταν τη διαμονή σε δικά τους σπίτια, αλλά για τα πάγια έξοδα μας έπρεπε να φροντίσουμε εμείς. Φτάναμε στο σημείο να ζητήσουμε την «οικογενειακή» βοήθεια για να ανταποκριθούμε. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως αυτή την περίοδο υπάρχει πιο έντονα το τοπικό στοιχείο στις ομάδες. Εμείς έχουμε κυρίως ποδοσφαιριστές από την Θεσσαλονίκη που μένουν στους γονείς τους. Το ίδιο συμβαίνει και στον Διαγόρα, στην Καλλιθέα και σε άλλες ομάδες. Περιορίζεις τα έξοδα και μπορείς να αντέξεις περισσότερο. Αυτό βέβαια ρίχνει το επίπεδο του ανταγωνισμού και περιορίζει τις δυνατότητες σου. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις το ενδιάμεσο βήμα και να πάρεις μεταγραφή για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Football League αφού κανείς δεν πληρώνει για να πάρει ποδοσφαιριστή. Υπάρχει μόνο το ενδεχόμενο της Super League.

Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
Δεν είναι πολύ υψηλό και σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Περιμέναμε τα φαβορί της κατηγορίας να ξεχωρίσουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει φανεί αυτό. Δεν πας να «κλέψεις» μια ισοπαλία μέσα στην έδρα τους και είδαμε την Καλλονή να παίρνει τη νίκη μέσα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό, την Λάρισα να παραχωρεί ισοπαλίες στην έδρα της και άλλα αποτελέσματα που δείχνουν πως δεν υπάρχει η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις ομάδες. Είναι ένα μπερδεμένο πρωτάθλημα με πολλές νέες ομάδες που δεν γνωρίζουν η μία την άλλη.

 

Περιμέναμε τα φαβορί της κατηγορίας να ξεχωρίσουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει φανεί αυτό. Δεν πας να «κλέψεις» μια ισοπαλία μέσα στην έδρα τους. Δεν υπάρχει η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις ομάδες. Είναι ένα μπερδεμένο πρωτάθλημα με πολλές νέες ομάδες που δεν γνωρίζουν η μία την άλλη

Ποιο θα είναι το κριτήριο για να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα στην Football League;
Σίγουρα οι καλές συνθήκες που εξασφαλίζονται από τα χρήματα. Βλέπουμε τον Πλατανιά που έχει οικονομική άνεση να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει και να μην έχει τα προβλήματα στην καθημερινότητα του. Εμείς αντέχουμε γιατί είμαστε μια παρέα με παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν και έχουμε έναν νέο προπονητή που έχει όρεξη σε αυτό που κάνει. Δεν είναι εύκολο βέβαια να κάνουμε προπόνηση στο πλαστικό, ή να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο.

 

Ποιος είναι ο στόχος του Αγροτικού;
Μετά από τις επτά αγωνιστικές που έχουμε παίξει πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτό είναι το όριο και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Παίζουμε ποδόσφαιρο και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Last modified onΔευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 13:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep