Τα πολλά ερωτηματικά του τηλεοπτικού διαγωνισμού

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το δεύτερο τη τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα ξεκινάει ουσιαστικά στα τέλη Οκτωβρίου.

Μέχρι και την αναδιάρθρωση μπορεί να ονομαζόταν Football league, τώρα πλέον SuperLeague 2. To αποτέλεσμα το ίδιο. Ένα πρωτάθλημα που από την αρχή ξεκινάει με την ταμπέλα του υποβαθμισμένου. Το περίεργο είναι πως οι παράγοντες που διατηρούν τις ομάδες στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία δέχονται την απαξίωση των ομάδων τους. Οι προετοιμασίες για αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και 12-13 εβδομάδες, τα έξοδα τρέχουν αλλά στο τέλος οι μοναδικοί που χαμογελούν είναι όσοι κλείνουν τις συμφωνίες της τηλεοπτικής παραγωγής. Η διοργανώτρια έσυρε τους προέδρους σε ένα «αντάρτικο» χωρίς νόημα. Από τον Ιούλιο, όταν και έγιναν γνωστές οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης για το πόσο που τελικά θα χορηγήσει η ΕΡΤ μέχρι το τελικό ναι που ακούστηκε από τους πρόεδρους των αμάδων την προηγούμενη Πέμπτη τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε.

Οι ομάδες δέχτηκαν μείωση 50%, αυτές που έπεσαν από τη Super League, με την εξαίρεση του Απόλλωνα που καλά κάνει και κυνηγάει τη δική του υπόθεση μέχρι τέλους, έλαβαν λιγότερα από αυτά που επίσης περίμεναν. Οπότε προς τι αποσκοπούσε όλη αυτή η καθυστέρηση και το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά 6 εβδομάδες μετά; Και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που με τη διαδικασία των play off και των play out εάν ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο θα τελείωνε στα μέσα Μαΐου. Τώρα για να χωρέσουν όλες οι αγωνιστικές οι ομάδες θα υποστούν νέα ταλαιπωρία και επιπλέον έξοδα με τις εμβόλιμες αγωνιστικές.

Πάμε τώρα στα του τηλεοπτικού διαγωνισμού. Νικήτρια του διαγωνισμού ανακηρύχτηκε η εταιρεία ΙΝΑ TV, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια. Η εταιρεία που έδειχνε πέρυσι τη Football league, συνεχίζει να δείχνει τους αγώνες της Football league και κέρδισε και το διαγωνισμό για τη SuperLeague 2. Οι ομάδες στη συνέλευση της Πέμπτης έμαθαν ποιος κέρδισε το διαγωνισμό ύστερα από το άνοιγμα των φακέλων και την εξέταση τους από επιτροπή της διοργανώτριας. Ποτέ όμως οι ομάδες δεν έμαθαν πόσοι ήταν αυτοί οι φάκελοι και ποιες οι προσφορές των υπολοίπων εταιρειών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Fl Νews, είχαν κατατεθεί προσφορές για κάλυψη με 6 κάμερες σε ποιότητα High definition, όπως ζήτησε η ΕΡΤ τελευταία στιγμή με κόστος 3500-4000 ανά αγώνα (για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού παρωδία λεπτομέρειες σε επόμενο ρεπορτάζ μας). Στις ομάδες δεν κοινοποιήθηκε το ποσό το οποίο πρόσφερε η ΙΝΑ TV για να κερδίσει το διαγωνισμό.

Εάν λάβουμε υπόψη μας πως για τους 52 αγώνες της Football league που καλύπτει η ίδια εταιρεία για τη φετινή σεζόν στη Football League και προβάλλονται από την ΕΡΤ 3 οι ομάδες χρεώνονται 350.000 ευρώ (δηλαδή κατά μέσο όρο 7000 ευρώ το παιχνίδι) γεννάται αμέσως ένα μεγάλο ερωτηματικό που μάλλον πρέπει να απασχολήσει όσους πληρώνουν την παραγωγή. Οι αγώνες της Football league καλύπτονται σε ποιότητα Standard Definition, παλιά τεχνολογία δηλαδή και καλύπτονται συνήθως από 2 κάμερες. Εάν η κάλυψη από 2 κάμερες και σε παλιότερη τεχνολογία κοστίζει 7000 ευρώ ανά παιχνίδι τότε πως είναι δυνατόν να δόθηκε τιμή κατώτερη των 7000 ευρω για την κάλυψη με 6 κάμερες και σε High Definition; Εάν πάλι η διοργανώτρια κατάφερε να πάρει τόσο χαμηλότερο κόστος από τα 3500-4000 ευρώ που δόθηκαν από άλλες εταιρείες και να αναθέσει εκεί τοι διαγωνισμό μάλλον θα πρέπει να ξαναδεί το διαγωνισμό για τη Football League γιατί κάποιοι τότε υπερκοστολογούνται και πληρώνουν τζάμπα λεφτά. Τα ερωτηματικά για τον διαγωνισμό δεν τελειώνουν εκεί και το Fl News έχει πολλά περισσότερα στοιχεία τα οποία θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις τις επόμενες μέρες.

Last modified onΣάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 15:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep