Η ιστορία του Βιγιαφάνε

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον Σαντιάγκο Βιγιαφάνε που θα αγωνίζεται στον Θεσπρωτό.

Ο Σαντιάγκο Βιγιαφάνε επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Θεσπρωτού και στη δράση μετά από έναν χρόνο. Το Fl News σας θυμίζει την ιστορία του Αργεντινού δεξιού μπακ.

Ο Σαντιάγκο Βιγιαφάνε γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1988 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ντεπορτίβο Νόρτε. Σε ηλικία 13 ετών δοκιμάστηκε στη Μπόκα Τζούνιορς και κέρδισε μια θέση στα τμήματα υποδομής. Σε ηλικία 19 ετών έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα βασικά πλάνα της Μπόκα, οι εμφανίσεις του σε τουρνουά ακαδημιών το 2006 στην Ισπανία προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βιγιαφάνε μετακόμισε στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2007, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Μπόκα, αλλά και πάλι δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και μετακόμισε στην Ουτρέχτη στην Ολλανδία. Το 2011 επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ιντεπεντιέντε ντε Μεντόζα, αλλά ένα πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Στα 25 του μετακόμισε στη Δανία όπου έπαιξε στη Μίντιλαντ και τη Λίνγκπι. Το 2014 πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αρχικά για τον Άλιμο και στη συνέχεια για τον Πανθρακικό και τον ΟΦΗ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κόλον Σάντα Φε, στην κροατική Σπλιτ και τη βουλγαρική Μοντάνα. Το 2017-18 μετακόμισε στην Πολωνία και τη Ρουζ Χορζόφ, στην οποία προπονητής ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Αν και είχε υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, ο Βιγιαφάνε δεν παρέμεινε στην Πολωνία, λόγω μιας προσωπικής τραγωδίας, καθώς έχασε το παιδί του και απείχε από τα γήπεδα την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, η παρουσία του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του Θεσπρωτού δίνει στον 31χρονο άσο την ευκαιρία να κάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep