Νέος σταθμός για Ντόστανιτς

Δεν άργησε να βρει νέο… πάγκο στην Ελλάδα ο Ράτκο Ντόστανιτς.

Λίγο καιρό μετά το διαζύγιό του με τον ΑΟ Τρίκαλα, ο Ράτκο Ντόστανιτς συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου. Η ομάδα της Γ’ Εθνικής τα βρήκε σε όλα με τον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος μετά από Λεβαδειακό ΑΕΛ και ΑΟΤ, θα συνεργαστεί και με τους «κυανόλευκους» του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς.

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας είναι γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1959 στη Λουκάνι ενώ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Παρτιζάν, αγωνιζόμενος ως αμυντικός. Πέρασε από την Τιμόκ και την Ράντ και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία για να αγωνιστεί με την Μπούρζ, την Καέν, τη Λε Μαν, τη Ροντέ, τη Σατορού και την EDS Montluçon όπου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα αφού το 1995-96 ήταν παίκτης-προπονητής.

Ως και το 2003 ήταν βοηθός προπονητή στη Λέφσκι Σόφιας και τον Ερυθρό Αστέρα και κατόπιν ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής έχοντας μέχρι σήμερα κάτσει στον πάγκο ομάδων όπως: Σμεντέρεβο, Ερυθρός Αστέρας, ΟΦΚ Βελιγραδίου, FK Μπεζάνιτσα, FK Σρέμ, Σλάβια Σόφιας, Βέροια, Νταλιάν Σάιντ, Βαρντάρ, Λεβαδειακός , ΑΕΛ και ΑΟ Τρίκαλα.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς κατέκτησε το 2009 με τη Λέφκσι Σόφιας, το βουλγαρικό Σούπερ Καπ, κερδίζοντας με 1-0 τη Λίτεξ Λόβετς, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα το 2010 είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Σερβίας. Με τις 2 αυτές ομάδες έχει καταγράψει και τις ευρωπαϊκές του παρουσίες, ως προπονητής, στα προκριματικά του Champions League αλλά και στην φάση των ομίλων του Europa League.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει καθίσει στο πάγκο σε συνολικά 89 παιχνίδια στην Super League, στην Football League και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο τεχνικό τιμ προστίθεται ο κ. Θεόδωρος Σκύφτας, ως βοηθός και άμεσος συνεργάτης του κ. Ντόστανιτς. Ο κ. Σκύφτας είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και κάτοχος UEFA Β.

Η Δ.Ε. τούς καλωσορίζει στην οικογένεια της Νίκης Βόλου και τους εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας».

Last modified onΣάββατο, 01 Δεκέμβριος 2018 16:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep