«Να προσέξει το γήπεδο»

Η συμβουλή του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης προς την Παναχαϊκή σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». 

Σχεδόν εντυπωσιασμένος από την φιλοσοφία της Παναχαϊκής εμφανίστηκε στις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης μετά τη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που τελείωσε ισόπαλη 1-1. Βέβαια εκτός από τα καλά λόγια έκανε και μια ποδοσφαιρική παρατήρηση, η οποία ίσως είναι πολύ σημαντική για την ομάδα της Πάτρας. Τόνισε πως πρέπει να κάνει προσπάθειες για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου, αφού στα ματς που θα παίξει στην έδρα της θα είναι εκείνη που θα παράγει ποδόσφαιρο και το καλό γήπεδο θα της δώσει ακόμη ένα πλεονέκτημα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

«Είδα μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, κάτι που στη Β' Εθνική δεν το συναντάς πλέον και με μεγάλη συχνότητα. Και από το δείγμα αυτό που είδα της Παναχαϊκής, διαπίστωσα πως προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο ανώτερο της Κατηγορίας που αγωνίζεται. Όταν βλέπεις μια ομάδα με τόσο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να παράγει, και όχι να χαλάσει, τότε ξέρεις πως αυτή η ομάδα θα πάει μπροστά. Μη μου ζητήσετε, όμως, να σας πω αν θα είναι η Παναχαϊκή από τα μεγάλα φαβορί ή όχι για την άνοδο. Δεν έχω εικόνα των άλλων ομάδων, οπότε θα ήταν άστοχο εκ μέρους μου να κάνω κρίσεις. Όμως, το επαναλαμβάνω, αυτό που εκπέμπει η Παναχαϊκή και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έξω, είναι πραγματικά κάτι όμορφο. Το να προσθέσω κι εγώ πως η θέση της είναι στη Super League, νομίζω πως θα ήταν περιττό».

Τι σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την Παναχαϊκή;

-«Δεν θα 'θελα να μπω σε πιο εξειδικευμένα σημεία, απλώς θα σας πω ότι μου έκανε εντύπωση η μεσαία γραμμή της Παναχαϊκής, γιατί είδα παίκτες με απόλυτη γνώση του τι έπρεπε να κάνουν και δημιουργικά και ανασταλτικά».

Ποιο θα είναι το πρόβλημα που μπορεί να έχει η ομάδα της φετινή σεζόν;

-«Πρέπει να προσέξει πολύ η Παναχαϊκή το θέμα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της. Επειδή από τα 15 ματς που θα δώσει «εδώ» στα 13 ή 14 θα πιέζει αυτή και θα κάνει παιχνίδι, και επειδή είδα μια ομάδα που παίζει με κάτω τη μπάλα, ο καλός αγωνιστικός χώρος θα της δώσει μεγάλη ώθηση, ενώ ο κακός θα είναι σοβαρό εμπόδιο. Έτσι όπως παίζει η Παναχαϊκή, όσο πιο καλός είναι ο αγωνιστικός χώρος, τόσο θα ανεβαίνει και η απόδοσή της».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep