Ανατροπή πρωτιάς και ανόδου

Ο Ιωνικός «γκρέμισε» με ανατροπή (2-1) το κάστρο του Λεβαδειακού και εκτοξεύτηκε στο +8 από τη 2η θέση!

Η Super League τον περιμένει. Τη σπουδαιότερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (17/04) ο Ιωνικός και βρίσκεται με το... 1,5 πόδι στη μεγάλη κατηγορία. Οι Νικαιώτες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 8' από τον Λεβαδειακό, κατάφεραν - με τον αγαπημένο τους τρόπο - αυτόν της ανατροπής να επικρατήσουν 2-1 και να εκτοξευτούν στο +8 από τη 2η θέση!

Οι Κυανόλευκοι του Δημήτρη Σπανού πανηγύρισαν την 8η διαδοχική τους νίκη και με 6 ματς να απομένουν μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την απευθείας άνοδο. Το «χρυσό» τρίποντο, μάλιστα, έφερε τις υπογραφές δύο αλλαγών, των Ματσούκα, Μάναλη που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα και υποχρέωσαν τον Λεβαδειακό στην πρώτη του ήττα μετά τον Οκτώβριο του 2019. Τότε είχαν χάσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Σπανό προπονητή, όμως ο νυν τεχνικός του Ιωνικού πήρε τη... ρεβάνς στην πρώτη του επίσκεψη ως αντίπαλος των Πράσινων.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ χάρη στην έμπνευση του Πολέτο. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα από πλάγια θέση αριστερά, ο Ομάρ δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και ο επιθετικός των Πράσινων έφτασε ως το ημικύκλιο της περιοχής και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκίνη.

Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 3-5-2 δεν πήραν βοήθειες από τους Ρόλε, Πλατέλλα που ήταν μπλοκαρισμένοι, ενώ και ο Ομάρ είχε ελάχιστα ανεβάσματα στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο πιεστικοί, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιανκόνι στο 53'. Ο προπονητής του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 με την είσοδο των Ματσούκα, Νιάσε και ο πρώτος τον δικαίωσε ένα λεπτό μετά. Από κάθετη του Ρόλε ο νεοεισελθών στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έπιασε το δεξί πλασέ εντός περιοχής και νίκησε τον Μένκα.

Ο Λεβαδειακός δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία για τη μεγάλη ανατροπή. Από συνεργασία δύο αλλαγών, λοιπόν, στο 81' έγινε το 1-2! Ο Ματσούκας σέντραρε από αριστερά και ο Μάναλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 8' Πολέτο - 58' Ματσούκας, 81' Μάναλης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μένκα, Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Μεχία, Κονέ (69' Κωστή), Νίλι, Μαρίνος (61' Νίκας), Πολέτο (82' Ενομό), Μπιανκόνι (82' Μυτίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου, Ομάρ, Φαζός (57' Ματσούκας), Κοτσώνης, Κύργιας, Γκοτσούλιας (57' Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε (90' Πογκοσιάν), Πλατέλλας (90' Κουιρουκίδης), Κάστρο (76' Μάναλης).

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

Last modified onΣάββατο, 17 Απρίλιος 2021 16:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep