Οδηγός ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός νίκησε 2-0 τον Καραϊσκάκη Άρτας, πανηγύρισε το 4ο διαδοχικό τρίποντο και πάτησε στην κορυφή.

Μόνος στο ρετιρέ της βαθμολογίας είναι από το απόγευμα της Κυριακής (14/02) ο Ιωνικός. Οι Κυανόλευκοι του Δημήτρη Σπανού χωρίς να συναντήσουν δυσκολία επικράτησαν 2-0 του Καραϊσκάκη Άρτας στη Νεάπολη και εκμεταλλεύτηκαν το... δώρο που τους έκανε η Παναχαϊκή απέναντι στον Λεβαδειακό. Έτσι, πάτησαν στην κορυφή χάρη στο σερί τεσσάρων νικών και άφησαν τους Πράσινους στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πίεσαν από το ξεκίνημα για ένα γρήγορο γκολ. Οι Ρόλε, Ματσούκας, Κάστρο συνδυάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μπουργάνη. Με σαφείς αμυντικές διαθέσεις η ομάδα της Άρτας, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Εξαιρέσεις ένα αδύναμο σουτ του Βανκεβάι στο 22' και ένα χαμένο τετ α τετ του Κορέλα δύο λεπτά αργότερα.

Ο Ιωνικός απείλησε στο 9' με τον Τιεντσέ, στο 23' με τον Κάστρο, ενώ στο 32' οι Κάστρο, Ρόλε δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο με σουτ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο τελευταίος εκτέλεσε φάουλ και ο Μπουργάνης έπεσε στη δεξιά του γωνία, παραχωρώντας κόρνερ.

Έτσι, για πρώτη φορά έπειτα από τρία εκτός έδρας ματς ο Καραϊσκάκης Άρτας έκλεισε πρώτο 45λεπτο με απαραβίαστη εστία. Για 4ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι πήγε ο Ιωνικός στα αποδυτήρια χωρίς να προηγείται.

Ό,τι δεν πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, το έκαναν στο δεύτερο από στατική φάση. Στο 48' ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Κύργιας κέρδισε τις κόντρες, σούταρε και ανάγκασε τον Μπουργάνη να αποκρούσει. Η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο Κάστρο από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Από το 72' και μετά, πάντως, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Τιεντσέ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι και άφησε τον Ιωνικό με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να σημειώσουν και ένα δεύτερο τέρμα. Στο 80' ο Πλατέλλας σέντραρε από αριστερά και ο νεοεισελθών Νιάσε με κεφαλιά «κλείδωσε» το τρίποντο.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 58' Κάστρο, 80' Νιάσε
Κόκκινη: 72' Τιεντσέ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Παπαγεωργίου, Φαζός (46' Σινγκ), Κύργιας, Γκοτσούλιας, Τιεντσέ, Ρόλε (76' Νιάσε), Ματσούκας (85' Τσιριγώτης), Πλατέλλας, Κάστρο (85' Μάναλης).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Μπουργάνης, Θεολόγου, Χατζηδίμπας (76' Φαν Ίπερεν), Γιαννιώτης, Νταλακούρας (58' Δερμιτζάκης), Δούμτσιος, Γυφτοκώστας (76' Κλιγγόπουλος), Κορέλας (58' Μαραθωνίτης, 90'+5' Φετεινίδης), Ταμπας, Κόκας, Βακνεβάι.

Διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Αθανασοπούλου (Βοιωτίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Last modified onΤρίτη, 16 Φεβρουάριος 2021 20:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep