Αναβολή στη Φιλιππούπολη

Το παιχνίδι Απόλλων Λάρισας - Δόξα Δράμας αναβλήθηκε λόγω «Μήδειας». Στις 24 Μαρτίου η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην αναβολή του προγραμματισμένου για την Κυριακή (14/02) αγώνα στη Φιλιππούπολη μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και τη Δόξα Δράμας. Bάσει ΚΑΠ οι δύο ομάδες θα έδιναν ραντεβού τη Δευτέρα (15/02) την ίδια ώρα (14.45) στο ίδιο γήπεδο, αλλά λόγω της 9ης αγωνιστικής την Τετάρτη (17/02), αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Η Δόξα Δράμας στις 24 Φεβρουαρίου θα δώσει τον 2ο εξ αναβολής αγώνα της με τον Εργοτέλη, στις 10 Μαρτίου τον 3ο με αντίπαλο την Ξάνθη και αυτόν με τον Απόλλωνα Λάρισας την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη, δηλαδή στις 24 Μαρτίου.

Ο ΚΑΠ προβλέπει σχετικά:

«Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να εμφανισθούν για την διεξαγωγή ή συνέχιση του αγώνα. Οι μετακινούμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στον τόπο της διεξαγωγής του αγώνα. Αν μετακινηθούν και δεν εμφανιστούν την επόμενη ημέρα στον αγώνα, θεωρείται ότι δεν προσήλθαν και υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον παρόντα Κανονισμό κυρώσεις. Αν ο διαιτητής δεν προσέλθει την επόμενη ημέρα, παραπέμπεται για τον πειθαρχικό του έλεγχο, κατά τις κείμενες διατάξεις.

Εξαιρείται η περίπτωση της παραγράφου 4 του άρθρου 10, όπου το αρμόδιο καταστατικό όργανο της διοργανώτριας ή άλλο, εξουσιοδοτημένο επισήμως από την ίδια, ή ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος ή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αυτής δύναται να αποφασίσει την τέλεση του αγώνα με διαφορετική ώρα έναρξης την επομένη ημέρα ή την αναβολή του, εφόσον κρίνει ότι πιθανολογείται σφόδρα η μη διεξαγωγή του.

Στην περίπτωση που ο αγώνας αναβληθεί ή διακοπεί και την επόμενη ημέρα για τον ίδιο λόγο διεξάγεται υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα ημερών (30) από την πρώτη αναβολή ή διακοπή του , ύστερα από σχετική απόφαση της διοργανώτριας ή άλλου εξουσιοδοτημένου επισήμως από την ίδια, ή του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου ή του Αναπληρωτή Προέδρου αυτής χωρίς να απαιτείται απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Εκτός αυτού υφίσταται η δυνατότητα μίας περαιτέρω αναβολής για δέκα (10) ημέρες κατ’ ανώτερο, εάν για την μία ή και τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο χρονικό διάστημα αυτό λόγω ήδη ορισμένων επίσημων αγώνων της/τους σε ευρωπαϊκά κύπελλα ή σε πρωτάθλημα ή κύπελλο. Στην περίπτωση αυτή, οι ομάδες ειδοποιούνται τρεις (3), τουλάχιστον, ημέρες πριν από την τέλεση του αγώνα. Για τα πρωταθλήματα υποδομών αποφασίζουν ελεύθερα οι διοργανώτριες αρχές.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα.

Η αναβολή χορηγείται υποχρεωτικά από τη διοργανώτρια, ύστερα από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας που πρέπει να υποβάλλεται μέχρι τις 12π.μ. της προηγούμενης ημέρας του αγώνα, διαφορετικά ο αγώνας διεξάγεται και είναι έγκυρος.

Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, αναβάλλεται η τέλεση ή η συνέχιση αγώνα για την επόμενη ημέρα από αυτή που αρχικά είχε οριστεί (ΚΑΠ άρθρα 21 παρ. 1α και 41 παρ. 3), εφόσον ο επανορισμός συγκρούεται με τη διάταξη του άρθρου 22 παρ.3α, του παρόντος, τότε ο επανορισμός του αγώνα αναβάλλεται επ’ αόριστον».

Η ενημέρωση της λίγκας:

«Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που οφείλονται στην αυξανόμενη, διαρκή και έντονη χιονόπτωση η οποία σύμφωνα και με το μετεωρολογικό δελτίο θα συνεχίσει να υφίσταται και αύριο Δευτέρα 15/02/2021, ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα 14/02/2021, στο γήπεδο Φιλιππούπολης στις 14:45 μ.μ, ανάμεσα στις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας – ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2017 αναβάλλεται».

Last modified onΚυριακή, 14 Φεβρουάριος 2021 13:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep