Άσπρη μέρα από άσπρη βούλα

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 1-0 του Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Έμπερτ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων, στον πάγκο των οποίων έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Μάγγος.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ακριτική ομάδα, οι οποίες δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια.

Στο 5' "κεραυνός" του Έμπερτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Μπουργάνης διώχνει έδιωξε σε κόρνερ εξ επαφής σουτ του Μπριλάντε. Και στο 27' έπειτα από τραγικό λάθος του Ρουμπάγκουκα στο χώρο του κέντρου, οι Ξανθιώτες βγήκαν τέσσερις με έναν, ο Έμπερτ γύρισε στον Σχρόιγεν, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Η μόνη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 13ο λεπτό, όταν ο Δούμτσιος σέντραρε, αλλά ο Μαραθωνίτης δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πιάσει το σουτ, με τον Ιζό να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καραϊσκάκης περιόρισε κατά πολύ την επιθετική δραστηριότητα των παικτών της Ξάνθης, οι οποίοι βρήκαν το γκολ της νίκης χωρίς να κάνουν ουσιαστική ευκαιρία.

Στο 78ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Καδδάς είδε παράβαση σε μονομαχία του Φαν Ίπερεν με τον Σιατραβάνη μέσα στην περιοχή και υπέδειξε το πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι.

Ο Έμπερτ, παρά την προσπάθεια εξαιρετικού Μπουργάνη που βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης πανηγύρισαν εντός του γηπέδου τη δεύτερη φετινή τους νίκη, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έφευγαν απογοητευμένοι για την 4η φετινή ήττα σε 7 παιχνίδια (έχουν και 3 ισοπαλίες).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 78' πέν. Έμπερτ

Κίτρινες: Νταλακούρας, Παπανίκου - Τεσίγια, Πέτροβιτς, Ιζό

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας) Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Τυριακίδης (Μακεδονίας)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Μπουργάνης, Θεολόγου, Φαν Ίπερεν, Ρουμπάγκουκα (74' Νταλακούρας), Μαραθωνίτης (62' Γυφτοκώστας), Παπανίκου (84' Γιαννιώτης), Κόκας, Λόβριτς (46' Δερμιτζάκης), Κλιγγόπουλος (46' Χατζηδίμπας), Ρούνεϊ, Δούμτσιος.

ΞΑΝΘΗ (Τόνι Πόποβιτς): Ιζό, Τ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς, Τεσίγια (86' Πόποβιτς), Γκαρσία (64' Παντελιάδης), Βέρκερ, Σχρόιγεν (82' Βόλτερς), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (86' Τζούρμαν), Έμπερτ, Καπνίδης (64' Μυστακίδης).

Last modified onΣάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 12:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep