Ντου και... buzzer beater!

Απίστευτη νίκη (1-0) του Ιωνικού στο 90'+9' απέναντι στην Παναχαϊκή και επεισόδια με είσοδο οπαδών!

Αν δεν υπήρχε η πεντάλεπτη διακοπή λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι Ιωνικός - Παναχαϊκή θα ήταν διαφήμιση της Super League 2. Ωστόσο, η ταλαίπωρη κατηγορία στιγματίζεται ξανά εξαιτίας ανεγκέφαλων.

Δύο οπαδοί των Αχαιών εκμεταλλεύτηκαν τις αψιμαχίες ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στο 80', εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν... δημοσιότητα και ενεπλάκησαν σε επεισόδια. Όλα αυτά σε - υποτίθεται - κεκλεισμενων των θυρών αγώνα που θα είχε και μεγάλη τηλεθέαση, όπως τονίζουν από τη διοργανώτρια. Οι εικόνες αυτές θα πρέπει να διακοπούν άμεσα, γιατί διαφορετικά το πρωτάθλημα κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο...

Υπήρχε, όμως και αγωνιστικό μέρος, με τον Ιωνικό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο στο 90'+9' με πρωταγωνιστή τον Αμπούντ Ομάρ, ο οποίος θα έπρεπε να είχε αποβληθεί λόγω της συμπεριφοράς του με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Παναχαϊκή έκανε πισωγύρισμα μετά το διπλό στο AEL FC Arena και έχασε πολύτιμο έδαφος.

Ελάχιστες καλές στιγμές είχε το πρώτο 45λεπτο στην Αγυιά, με τον Ιωνικό να πατά καλύτερα στο γήπεδο και την Παναχαϊκή να δείχνει μπλοκαρισμένη στην επίθεση. Μοναδική ευκαιρία του αγώνα η κεφαλιά του Κάστρο στο 2ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα. Οι γηπεδούχοι επεδίωξαν κάποιες σέντρες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ όταν έπαιξαν κάθετα, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν είχε πρόβλημα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στην ανάπαυλα ο Δημήτρης Σπανός πέρασε στον αγώνα τους Παπαγεωργίου, Μπρίτο και ο πρώτος έκανε άμεσα το πρώτο ανέβασμα, σέντραρε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 54' ο Αραβίδης δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων με άστοχο σου από πλάγια θέση.

Στο 73' ο Μπαΐλης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι για χέρι του Σταμόπουλου σε προσπάθεια του Παπαγεωργίου, όμως η φάση αυτή γρήγορα ξεχάστηκε. Στο 76' ο Ομάρ προσπάθησε να κερδίσει κόκκινη κάρτα και κάπου εκεί η ένταση μεγάλωσε. Όταν, λίγο αργότερα εμπόδισε τον Τσερούτι να εκτελέσει πλάγιο, έγινε το... έλα να δεις. Ανενόχλητοι δύο οπαδοί της γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δυσφημιστικές για το πρωτάθλημα εικόνες έκαναν τον γύρο της χώρας...

Έπειτα από πεντάλεπτη διακοπή το παιχνίδι εκκίνησε ξανά, αλλά ο Μπαΐλης δεν έδειξε ούτε κίτρινη στον Κενυάτη που είχε δημιουργήσει όλη την ένταση! Και στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ίδιος χάρισε στον Ιωνικό το πολύτιμο τρίποντο. Από εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο στο δοκάρι ο Κενυάτης με προβολή σκόραρε και αφιέρωσε το τέρμα στον μεγάλο άτυχο, Σπύρο Φουρλάνο.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 90'+9' Ομάρ
Δοκάρι: 90'+9' Μπρίτο

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Πατάπης, Πλιάτσικας, Ανάκογλου, Μουστακόπουλος (86' Μπρους), Γιούσης (86' Κόκας), Μπάτροβιτς (58' Τσερούτι), Κουσκουνάς, Αραβίδης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Κύργιας, Φαζός, Μουστάκης (46' Παπαγεωργίου), Ομάρ, Γκοτσούλιας, Κόρμπος (61' Νιάσε), Ρόλε (89' Μάναλης), Πλατέλλας, Ματσούκας (46' Μπρίτο), Κάστρο.

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας / Λευκάδας)
Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

Last modified onΔευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 09:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep