Logo
Print this page

Κορυφή ο Διαγόρας!

Στην κορυφή της Super League 2 - έστω προσωρινά - πάτησε ο Διαγόρας με τη νίκη του (1-0) σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας.

Στο ρετιρέ της βαθμολογίας βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου (23/01) ο Διαγόρας. Οι Ροδίτες συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία στο πρωτάθλημα και έπειτα από τις ισοπαλίες (1-1) απέναντι σε ΟΦΙ και Παναχαϊκή, στο AEL FC Arena ήρθε η πρώτη νίκη. Στο γήπεδο όπου ο Σάκης Θεοδοσιάδης είχε πανηγυρίσει ως προπονητής της Καλαμάτας την πρόκριση σε βάρος της ΑΕΛ στο Κύπελλο, πανηγύρισε (1-0) εκ νέου, αυτή τη φορά «διπλό» απέναντι στην ομάδα την οποία είχε οδηγήσει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τον Απόλλωνα Λάρισας.

Οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και στο πρώτο πεντάλεπτο δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτα δύο κόρνερ και ένα φάουλ, που έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους.

Ο Διαγόρας μετά το πρώτο 15λεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 27' ο Σανδραβέλης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Τάλισον, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και στο 28' ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή συρτό σουτ του Μασούρα.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Γιάννης Μάγγος αντικατέστησε τον Τζοβάρα με τον Μπαστιάνο, με στόχο να αυξήσει την πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς. Παρόλα αυτά, την πρώτη ευκαιρία την έκανε ο Διαγόρας, με τον Ντορίβα να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Μάλιστα, άνοιξε το σκορ στο 65ο λεπτό, με τον Γεωργίου να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα, κι ενώ προηγουμένως ο Τάλισον είχε στείλει με τα ακροδάχτυλα στο δοκάρι κεφαλιά του αρχηγού του Διαγόρα! Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε το 0-2 σε επικίνδυνο σουτ του Αυγενικού και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 79' ο Τσέλιος μπλόκαρε σουτ του Κλάους Αθανασιάδη και στο 83' ο Σανδραβέλης έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Νύκταρη.

Tο 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Διαγόρας με 5 βαθμούς στο ενεργητικό του έπιασε κορυφή! Από την άλλη πλευρά οι Κυανόλευκοι γνώρισαν τη 2η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία με έναν πόντο.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 65' Γεωργίου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Μάγγος): Τάλισον, Σκούπρα, Καρρίκι, Μόρας, Γκόλιας (80' Νύκταρης), Χατζής, Μπάλλας (70' Μπάμπης), Λίταινας (64' Γκουντρουμπής), Μπαλογιάννης (71' Τασιούλης), Τζοβάρας (46' Μπαστιάνος), Αθανασιάδης.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σ. Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Ρουγκάλας, Σελινιωτάκης, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Ντορίβα (74' Αθανασίου), Μασούρας, Λινάρδος (74' Αυγενικού), Γεωργίου (90' Θεοδωράκης), Αλάεθ (90'+1' Δημήτρουλας), Μπαστακός (77' Μανωλάκης).

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Βοηθοί: Βρούζος, Μηνούδης (Πιερίας)

Last modified onΣάββατο, 23 Ιανουάριος 2021 18:02
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr