Τρίποντο με... Γιακουμή

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ο ΑΟΤ πήρε μεγάλη νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας, με σκόρερ τον Σταματή και κορυφαίο τον τερματοφύλακά του, Γιακουμή!

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, καθώς στο 12' έπειτα από σέντρα του Μπαστιάνου και κεφαλιά του Τζοβάρα, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιακουμή.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Απόλλωνας να ανοίξει το σκορ στο 23', αλλά ο Γιακουμής έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Λίταινα, σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Βλέποντας τα προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας του, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έφερε τον Πέλκα σε ρόλο δεκαριού και πέρασε τον Παπαγεωργίου στα χαφ. Ωστόσο, η ομάδα της Λάρισας κυριαρχούσε, δημιουργούσε και έχανε τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Ο Μπαστιάνος απείλησε δύο φορές μέσα (28'-37') και στο 40' ο Χατζής, αν και αμαρκάριστος, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ (από κόρνερ του Μπαστιάνου).

Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση των γηπεδούχων έγινε στο 45', όταν έπειτα από επέλαση και σουτ του Σταματή, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 49' ο Ευθυμίου αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τα Τρίκαλα και στο 50' ο Χατζής έπειτα από σέντρα του Τζοβάρα, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γιακουμή.

Το σκορ άνοιξε στο 53' για τους γηπεδούχους. Σε μια από τις γνωστές επελάσεις του Σταματή από αριστερά, ο άσος του ΑΟΤ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τάλισον για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εντυπωσιακό Γιακουμή. Στο 69' ο τερματοφύλακας των Τρικάλων έσωσε την εστία του σε σουτ του Μπαστιάνου και στο 75' πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Λίταινα!

Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο ΑΟΤ έφτασε τους 4 βαθμούς (είχε αποσπάσει ισοπαλία στην Πάτρα την 1η αγωνιστική), ενώ ο Απόλλων, ο οποίος έχασε πολλές ευκαιρίες, υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα μετά το 1-1 με την Ξάνθη στην πρεμιέρα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Απόλλωνα Λάρισας, με τους γηπεδούχους να διευρύνουν το αήττητο και να δίνουν αξία στον εκτός έδρας πόντο που απέσπασαν στην Πάτρα στην πρεμιέρα.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 53' Σταματής

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Νιάρος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (46' Σιλβάνο Νάτερ), Παπαγεωργίου, Πέλκας (87' Ζώγκος), Ντιαλόσι, Σταματής (83' Ελευθεριάδης), Αλμπάνης (46' Ευθυμίου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Τάλισον, Γκόλιας (86' Μπάμπης), Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρα, Λίταινας, Μπάλλας (86' Μπούσης), Χατζής, Τζοβάρας (64' Τασιούλης), Αθανασιάδης, Μπαστιάνος (79' Μπαλογιάννης).

Last modified onΤετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 19:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep