Ισοπαλία... τριών βαθμών

Η Σπάρτη μπορεί να πήρε το 1-1 κόντρα στον Εργοτέλη στην Κρήτη, αλλά τα «μπέρδεψε» με τους ξένους και χάνει το ματς στα «χαρτιά».

Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σπάρτης, αιφνιδιάστηκε νωρίς και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο και τελικά κατάφερε μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μπάτζιο στο 67ο λεπτό. Ωστόσο, η ισοπαλία στο ματς του Σαββάτου (23/02) στο Παγκρήτιο, θα γίνει... νίκη στα χαρτιά για τους «κιτρινόμαυρους».

Η Σπάρτη ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ γι' αυτή την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, αφού η ομάδα της Κρήτης ξέρει να αξιοποιεί την έδρα της, αλλά τελικά στο γήπεδο δικαιώθηκε ο «αδύναμος» και έτσι η ομάδα της Λακωνίας πήρε ένα βαθμό που αναμένεται να τον χάσει λόγω της «γκάφας» της να χρησιμοποιήσει παραπάνω ξένους από όσους επιτρέπει ο κανονισμός. Η γηπεδούχος είχε την απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κάνει τις ανάλογες φάσεις με αυτές που θα έπρεπε με βάση την εικόνα του αγώνα.

Η φιλοξενούμενη κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι σε μαρκάρισμα του Προβυδάκη στον Ζαχαριουδάκη και τότε στις προσπάθειες των γηπεδούχων μπήκε το άγχος. Το δοκάρι του Ιατρούδη στο 41ο λεπτό ήταν εκείνο που μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα πριν το ημίχρονο, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο. Στο δεύτερο ημίχρονο αυξήθηκε η πίεση του Εργοτέλη, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπάτζιο στο 67ο λεπτό, αλλά τελικά δεν εκμεταλλεύτηκε άλλη ευκαιρία και οι ποδοσφαιριστές του ήταν αρκετά άστοχοι στις δύο, τρεις κλασικές φάσεις.

Στα τελευταία δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις η ομάδα της Λακωνίας αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές. Η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου ο Ρόμο και να μειωθούν οι ξένοι, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Ο Κύπριος είχε ήδη κάνει τη «μοιραία» αλλαγή του Κρασνίκι, ο οποίος μπήκε στη θέση του Ζαχαριουδάκη και πλέον η ομάδα του αγωνιζόταν με έξι Έλληνες και όχι επτά. Φυσικά, χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά, είτε από ένταση του Εργοτέλη, είτε από καταγγελία άλλης ομάδας που παλεύει για τη σωτηρία της.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΣΠΑΡΤΗ 1-1

ΓΚΟΛ: 67’ Μπάτζιος - 27’ πεν. Γκαλβάο

ΔΟΚΑΡΙ: 41’ Ιατρούδης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης (46’ Κατσούρρι), Κοιλιάρας, Μπαχανάκ, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (59’ Ροβίθης), Μπρους, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Έφορντ, Κουατένγκ (70’ Καπνίδης).

ΣΠΑΡΤΗ (Μαρίνος Σατσιάς): Πάντος, Κολτσίδας, Λώλος, Τσίμαν, Ζαχαριουδάκης (78’ Κρασνίκι), Αρώνης, Τιεντσέ, Νάτσης, Αγγελόπουλος (65’ Τιράρ), Γκαλβάο (30’ Ρόμο), Καινούργιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Τυριακίδης (Μακεδονίας), Καλλής (Αν. Αττικής)

Last modified onΚυριακή, 24 Φεβρουάριος 2019 12:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep