Logo
Print this page

Με... σάμπα 2η η Κέρκυρα

Σοβαρή η Κέρκυρα πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σπάρτης και σκαρφάλωσε στη 2η θέση.

Αναρρίχηση με... σάμπα για την Κέρκυρα. Η ομάδα του Ιονίου σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας, αφού την Κυριακή (20/10) το απόγευμα επικράτησε 2-1 της Σπάρτης εκτός έδρας και ξεπέρασε τον Απόλλωνα Λάρισας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους οι Βραζιλιάνοι Μότα, Τουράμ που υπέγραψαν» το 3ο διαδοχικό τρίποντο μέσα στο 2019.

Η Σπάρτη πάλεψε το ματς όσο μπορούσε, όμως με δύο εντός έδρας νίκες σε 13 ματς δεν έχει πολλές ελπίδες για τη σωτηρία. Συν τις άλλοις η διοικητική αστάθεια μόνο ασφάλεια δεν προσφέρουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα όση διάθεση και αν δείχνουν τα μέλη του.

Οι Φαίακες κλήθηκαν να κατακτήσουν το τρίτο διαδοχικό τρίποντο στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα αυτό θα τους έφερνε στη 2η θέση, εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία του Απόλλωνα Λάρισας με τον Βόλο. Ξεκίνησαν δυνατά το ματς, είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Κόντο, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και στο 28' λίγο έλειψε να μπουν μπροστά στο σκορ. Από λάθος του Κούρου, όμως και κλέψιμο του Παυλή ο Βλαχομήτρος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη.

Σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα πήρε στο 54' το προβάδισμα στο σκορ. Από σέντρα του Κόντου, λοιπόν, ο Μότα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πάντο για το 0-1.

Στο 74' και μετά από κλέψιμο του Τουράμ από τον Νάτση ο Τουράμ με ατομική προσπάθεια, πέρασε τον Πάντο και με σουτ έκανε το 2-0, κλειδώνοντας έτσι το 3ο διαδοχικό τρίποντο. Η αντίδραση για την ομάδα της Λακωνίας ήρθε κάπως αργά. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τιεντσέ μείωσε σε 1-2, αλλά χρόνος για την ισοφάριση δεν υπήρχε.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 90'+1' Τιεντσέ - 54' Μότα, 74' Τουράμ

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Πάντος, Αρώνης, Φραγκούλης, Κολτσίδας, Καλούσης, Παυλής, Κωνσταντινόπουλος, Νάτσης (82' Γκιάτας), Κοζάκης (66' Καινούργιος), Τιεντσέ, Βλαχομήτρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Θεοδωράκης, Κούρος, Ν. Κρητικός, Κόντος (89' Μίσκου), Λινάρδος, Μότα (77' Νίκιτς), Βίλα (69' Αποστολίδης), Τουράμ.

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Καρβούνης (Μεσσηνίας), Χατζημανώλης (Δωδ/νήσου)

Last modified onΚυριακή, 20 Ιανουάριος 2019 19:29
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr